Scudo Sports

yolda corratec mi cannondale mi ?

dbr

Üye
Tepki
113
Tur bisikletinden yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum.Yaptığım araştırmadan sonra Corratec ile Cannondale arasında kaldım
Alt grupta

Fiyatı : 1,499.00 €
CORRATEC 2008 RT CORONES ULTEGRA YOL BİSİKLETİ

(link)

Fiyatı : 1,626.00 €
CANNONDALE 2009 SIX 105 COMPACT YOL YARIŞ BİSİKLETİ

(link)

Biraz daha bekleyip bakabileceğim üst grup

CORRATEC 2009 RT CORONES RED ULTEGRA YOL YARIŞ BİSİKLETİ 7,9 KG
Fiyatı : 1,759.00 €
(link)

CANNONDALE 2009 CAAD9 ULTEGRA SL COMPACT YOL YARIŞ BİSİKLETİ

Fiyatı : 1,836.00 €
(link)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: M.Kaba
Scudo
Bende eğer aluminium kadro ise Cannondale olmalı diyenlerdenim. Gerci bende de cannondala oldugundan biraz taraflı ama componentler zaten değiştirilebilir kadro evladiyelik

Bende onu en üst nokta olarak görüyorumda ,bakalım daha sıkışacağız galiba .

Gittim gördüm Ulaş beyin yardımlarıyla aşağıdaki bisikleti aldım.Teşekkürler.

http://i39.tinypic.com/2wqg3s7.jpg
http://i40.tinypic.com/30ug11h.jpg

Resmini çekemedim daha,üsteki temsili resim jantları shımano r550 yaptık.Lastikler hutchınson top speed oldu.Renkte beyaz siyah.
İzmite gelirken trenden Herekede inip ,sürerek 23km civarında bir yol yaptım.Sonra (yol bisikleti )kullanan arkadaşlara darıldım.Çünkü bizi dağ ve tur bisikletlerine mahkum ettikleri için .İnsan arada yol bisikletini met eder tavsiye eder vs.Türkiyedeki yarışı seyrettikten sonra heveslenip aldım.Yok böyle bir şey ya .Bugüne kadar bisiklete boşuna binmişim yada bindiğimizi zannetmişi.O ne gidiş öyle anlatılmaz yaşanır.Herkesin hiç değilse bir kere olsun denemesini tavsiye ederim.

@dbr

yeni bisikletiniz hayırlı olsun. güle güle kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle.

hep yol bisikleti şöyle kötü böyle kötü, yok lastikleri hemen patlar, jantları hemen yamulur vs.. gibi yorumları gördük forumda değil mi :) ama bunları söyleyen kişiler hiç yol bisikleti kullanmamış kişiler ve bunların çok da gerçeklik payı olmadığını kısa sürede anlayacksınız.

yol bisikletinin verdiği zevk gerçekten anatılmaz yaşanır :) dediğiniz gibi herkesin en az bir kere denemesi gerekli.

• Beğen
Tepkiler: dbr
Paylaşıma teşekkürler bende de yol bisikleti merakı başladı hadi hayırlısı

• Beğen
youtube'da izlediğim videolarda 80 ila 100 km/s arasında hız yapıyorlardı -özellikle hafif rampa aşağıysa. Hayran olmuştum vallahi.

@dbr

Kendi adıma üzerime alınmıyorum, çünkü her fırsatta yol bisikletini tavsiye ediyorum yeni bisiklet alacak arkadaşlara, önceki mesajlarımda görebilirsiniz. Aslında yol bisikleti kullanan diğer arkadaşlar da öyle. Ancak forumda azınlıkta olduğumuzdan sesimiz pek duyulmuyor.

Daha önceki bir mesajımda da söylediğim gibi, yol bisikleti hakkında olumsuz görüş bildirenler "genellikle" hayatında hiç, ya da 10 dakikadan fazla yol bisikleti kullanmamış insanlar, buna bisiklet satıcıları dahil. Ben bugüne kadar yol bisikleti kullanıp da "çok pişmanım, çok zevksiz, satıp dağ bisikleti alacağım" diyen duymadım. Diyen varsa da şaşarım gerçekten.

Yeni bisikletinizi güle güle kulanın. Çok güzel bir bisiklet ve çok güzel bir donanıma sahip. Keşke campy jant setini çıkarttırmasaydınız ama bütçe ile ilgiliydi sanırım. Hutchinson top speed benim de kullandığım ve memnun olduğum, fiyat/performans oranı iyi bir lastik.

Ufak bir tavsiyem olacak: Lastiklerinize her zaman doğru basıncı uygulayın. Bunun için bir tane basınç göstergeli, şu iki elle basılan ayaklı pompalardan edinin. Fiyatları çok pahalı değil, ve bir kere vereceksiniz bu parayı.

İstanbul'a yolunuz düşerse antremanlara bekleriz

hayırlı olsun bisikletiniz, ilk yol bisikleti için gayet güzel bir bisiklet pişman olamyacaksınız eminim. Benimle birlikte çıkıp arada yol bisikletimi denemek isteyen arkadaşların hepsinin ortak görüşü aynı, bu yol bisikleti denen şey nasıl bir alet böyle. hakkaten bende yaklaşık 15 sene mtb kullanmış biri olarak yıllardır bisiklete binmemişim meger dedim ilk aldığımda. tabi mtb'yi kotulemek olarak algılamayın ben zaten tur amaçlı kullanıyordum mtb'yi de. bu yuzden amacınıza uygun olan bisiklet en iyisi. on-road yol bisikleti off-road mtb derim ;)

Ali hoca başlığı yeni gördüm, bisikletini güle güle kullan :)

• Beğen
İyi olmuş, güle güle kullan hayırlı olsun.
İzmit'e geldiğimde bir tur (90 km yeter) verirsin artık. :)

• Beğen
Ben de çok merak ediyorum gerçekten yol bisikletini. Tam karar vermiş değilim ama büyük bir ihtimalle corratec olacak. Fiyatına ne dersiniz tam bilemem ama. Güle güle kullanın. Çok güzel bir bisiklete benziyor.

• Beğen
Yeni bisikletinizi güle güle kulanın. Çok güzel bir bisiklet ve çok güzel bir donanıma sahip. Keşke campy jant setini çıkarttırmasaydınız ama bütçe ile ilgiliydi sanırım. Hutchinson top speed benim de kullandığım ve memnun olduğum, fiyat/performans oranı iyi bir lastik.

Ufak bir tavsiyem olacak: Lastiklerinize her zaman doğru basıncı uygulayın. Bunun için bir tane basınç göstergeli, şu iki elle basılan ayaklı pompalardan edinin. Fiyatları çok pahalı değil, ve bir kere vereceksiniz bu parayı.

İstanbul'a yolunuz düşerse antremanlara bekleriz

Üzerinde mavic aksium black vardı.Fiyatta bir şey değişmedide ben renklerini ve üzerindeki continetal grand prix lastiklerine bir türlü ısınamadım.Biraz kiloluyum,birde o jantların parçasını bulmada problem yaşanıyormuş .Hepsi bir araya gelince böyle oldu.Sizlerin seviyesine çıkabilmem için baya bir fırın ekmek yemem gerekecek.Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

@Tuonela

Bende kötülemek maksadıyla söylemedim zaten.Her bisikletin kullanım amacı ayrı fakat kral yol bisikletiymiş.Mesela bugün 120 kmlik arazi karışık tur yaptık onda tur bisikletini kullandım.

@dbr

Anladım... Resimde campagnolo jant seti görünüyor, o yüzden öyle dedim. Ama parça listesinde mavic denilmiş.
Tekrar güle güle kullanın :)

• Beğen
@Özgür Nevres

Tavsiyelerinize uyup bugün pompayıda aldım.Forumdaki yazılardan en iyi sonucu yol ayakabısının verdiğini okuyup onuda temin ettim .Çok teşekkür ederim.

Geri