İstisnalar dışındaki büyük çoğunluk gibi bende market bisikleti şehir bisikleti derken yola geldim.
Malum Tl'nin böyle değer kaybetmesiyle baktım yeni çıkan modellerde 2binden aşağı claris setli yol bisikleti yok. Bende uygun bi 2016 model araştırdım ikinci ele falanda baktım ama sonunda bisikletçiden.com da son kalan 56 kadro(kadro üstünde L etiketi var.) Slr 500 ü sipariş verdim (1.85 boy ile) aynı gün kargoya verdiler. Neyse sorunsuz bir şekilde bisikleti aldım bianchi servisi olan bisikletçimde kurdurdum. Tabi daha önce yol bisikleti kullanmamış bir vatandaş olarak ilk başta bisiklete oturuşu sürüşü çok garip geldi. Çok fazla öne eğiliyorum gibi hissettim aşağı doğru açılı olan gidon boğazını ters çevirdim biraz daha düzeldi ama tabikide bi şehir bisikleti oturuşu tutuşu yok
. Umarım ilerleyen zamanda bu duruma alışırım, kadro aslında o kadar agresif gözükmüyor ama tam bi endurance kadrosu olmadığıda açık. Şu an bisikleti yeterli düzeyde kullanmadığım için bu konuda çok yorum yapmaya da gerek yok gibi çünkü elbet bir alışma süreci gerekecek. Onun dışında internet ortamında bianchi ile ilgili çok olumlu yorum yok hatta pek yorum da yok
. Ben gördüğüm artı eksileri yazıyım. Bisikletin üstünde sora set var full frenler dahil. onun dışında maşa aluminyum bu belki eksi olabilir. Jantlar markasız ve 24 telli bunlar beni korkutuyor gerçekten biraz ağır olduğumu da düşününce umarım sorun çıkarmaz eskiyene kadar kullanırım sonrasında zaten güzel bi jant seti alabilirim. Jant göbekleride markasız gördüğüm kadarıyla akıcılık bence çok iyi değil ama idare eder gibi kullanıp görecez. Sele sele royal yazıyor ama muhtemelen gene ucuz bi model şu an alışık olmadığımdan çok ağrı yaptı oturamıyorum ama umarım oda alışır
).Lastikler cst compressor yazıyor. Tüm bunların dışında bisiklet problemsiz geldi diyebilirim herşeyi tıkır tıkır çalışıyordu akord ayarından korkuyordum ama onlarda düzgün gözüküyor. Özetle şimdilik deneme süreci ama şu 3-5 günden sonra sanırım yaza kadar kullanamayağım çünkü yurtdışında okuyorum ve yakında ayrılacağım ülkeden yaza kadar da bisikleti Türkiye'de bırakacağım.