Scudo Sports

Yol yarış bisikletine ne kadar kalın lastik takılır

minikjonki

Üye
Tepki
9
İsim
emre
Bisiklet
Bianchi
Arkadaslar yol yaris a hic 700x28 takan varmi bilgilendirirseniz sevinirim

Scudo
28 takan var fakat her bisiklete takılamıyor. tolerans yoksa sürtünme olabiliyor. takmadan bir denemekte fayda var.

700x25 oluyo onu biliyorumda biraz konforunu artirmak icin 28 dusunuyorumda bakalim isallah takan vardir tabiki denemek lazim belli tolerans lar var

@minikjonki
Bazı bisikletlere takılabiliyor mesela Carraro 052 28'lik lastik alabiliyor ama pek fark etmiyor yol bisikletinden konfor beklememek lazım pek fazla.

51 kadro xrs030a taktım.Normalde sürtme yok, sadece ıslak ve hafıf kumlu yerlerden gecınce lastıge yapısan mınık kum parcaları arka fren ayağının iç yüzüne sürtüyor.

bisikletten bisiklete değişir.ama genelde takılıyor.ancak ağırlığına dikkat etmelisin.

Lastiğin modeli de önemli. Bazı lastikler 28 demesine rağmen gerçekte daha geniş ya da daha dar olabiliyor.

700x28 lastikte ağırlık ve yolla temas eden yüzey arttığı için tekerlerin akıcılığı azalmaz mı? bence yol bisikletinde konfordan ziyade akıcılık ve çabuk hızlanma daha önemli.

Hayır, aksine azalır. Ne kadar ince ve yüksek basınçlı lastik kullanırsanız o kadar akıcı olur

Paris-Roubaix yarışlarında bu lastiklerden kullanılıyor.Yollar taşlık, kum, çamur.

@cyclopath

Pardon ya yanlış okumuşum :) tekerlerin akıcılığı 'artmaz mı' diye gördüm. Kusura bakmayın efendim

• Beğen
Tepkiler: Mutlu Furkan
700x25 oluyo onu biliyorumda biraz konforunu artirmak icin 28 dusunuyorumda bakalim isallah takan vardir tabiki denemek lazim b

Ben ise gidip gliyorum ya birazda konfor sart hergun 25 km yol yapiyorum

28mm kullanıyorum dostum ben ve rahat diyebilirim ama şunu da söyleyeyim daha önce 25-23mm hiç kullanmadım bir karşılaştırma yapamam. carraro 052 ye takılıyor ve sadece ıslak ve ufak tefek kum taneli yerlerde biraz sürtüyor ama hemen temizlenip geçiyor.

• Beğen
Tepkiler: minikjonki
ben 105 frenlerle(link) dişli lastik bile taktım. 700x30 yazıyor üzerinde

b6.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Carraro cr 042 2018 modelde daha kalın lastik deneyen var mı acaba? Üzerinde 25 var.

frenlerdeki mesafeler genelde aynı olduğu için yol bisikletlerinde 32c ye kadar yolu var bu işin. 30c kesin 32c muhtemel. yanlız 30c yol lastiği de bulması zor. 28 var çoğu yerde en fazla. Eğer btiwn triban kadroları kullanıyorsanız onların frenleri daha da kalın tekerler için müsait.

Son düzenleme:
Geri