Scudo Sports

Yol yarış bisiklet tavsiyesi yardım

hangi bisiklet tercih edilmeli , alınmalı , uygun , kaliteli?

• Toplam katılım
    44
  • Anket kapanışı .
(link)

Bazıları diyor karbondan daha kaliteli Aliminyumlar var diye de ondan giantı da göz altına almak istedim

Scudo
@emre topal

Kadro karbon evet ama bisikletin rengi içinize sindi mi bilmiyorum bence berbat bir tasarım yapmışlar.
Ayrıca anladığım kadarıyla yeni başlıyorsunuz karbona hiç gerek yok.

Evet haklısınız yeni başlayacam standart renk sade bana gore etkileyip çarpacak sadece donanımi gelmisti ama peki salcanodan vazgectim zaten yoktu sadece ankettekiler iste :)

@emre topal

Bence daha fazla araştırma yapmayın çünkü işin içinden çıkamazsanız ben Scott S30'u öneriyorum. :)

Ktm veya focus Culebro sl 3.0 İÇİNDEN scott mu ÖNERİrsiniz anket kullananlar ktm diyor da oda ayrı kafa karıştırıyor :) :)

@emre topal

Ben oyumu hem KTM hemde Scott'a verdim. Gözünüze hoş geleni alın.
Eğer ben de yaza doğru bulabilirsen Scott S30 alacağım yoksa donanımı tercih edip Salcano XRS030'a bakacağım.

Anket günceldir arkadaşlar 500 kisi görmüş 20 kişi katılmış bu mudur forum gücü ? Merida scultura 903 düşünüyorum eğer onaylarsanız yorumda bekliyorum

@Berke1903

Yol bisikletinde nasıl oluyor da kadro önemli olmuyor mantığım almıyor gerçekten :) Yol bisikletinin mantığı gücün kayıpsız iletilmesidir. Bunda da en önemli rol oynayan kadrodur. Adamlar o kadar arge yapıyor rijit olsun hafif olsun diye. Boşuna mı uğraşıyorlar yani :) Bana sorarsanız en önemlisi kadrodur sonra jantlar sonra vites sistemi. Zaten düz yolda gidiyoruz kadro önemsiz demek biraz dar açıdan bakmak gibi olaya. Ona bakarsanız zaten düz yolda gidiyoruz arka aktarıcı neredeyse hiç sarsılmıyor. Her türlü rahat vites geçişi oluyor. Bırakın Sora olsun 1 2 milisaniye geç geçsin vites. Benim gibi amatörlerin hissedebileceği birşey değil zaten :)

Konuya dönecek olursak bu yüzden oyumu hem donanım hem de kadro bakımından tatmin edici olan KTM ve Scott'a veriyorum :)

@Yiğit Dikici

Yerden göğe kadar haklısınız desem az kalır Yiğit Bey. Nasıl oluyor da yol bisikletinde kadro önemli olmuyor bir türlü aklım almıyor benimde. Bir yol bisikletinde vites donanımı anca milisaniyeler daha hızlı vites geçişi yapmanızı sağlar ama aerodinamik ve geometrisi hırçın performansa yönelik bir kadro ile konfor kullanımına yönelik aerodinamisi neredeyse olmayan geometrisi sadece bisiklet olsun diye yapılmış bir kadro nasıl oluyorda bir oluyor anlamıyorum. Vites sitemi bir bisiklete akıcılık yönünde neredeyse hiçbir katkı katamazken sadece kadronun esnemez olması daha fazla güç iletimiyle bisikletin seyrini değiştirebilir.

Ayrıca mosso kadro nasıl oluyorda oradaki her kadro dan kötü oluyor anlamıyorum. Bu yorumu yapan arkadaşa sormak istiyorum acaba hiç mosso kadro kullandınız mı? Kırılan çatlayan mosso kadro gördünüz mü? Mosso kadroların aerodinami geometri ve ağırlıklarını diğer kadrolarla hiç karşılaştırdınız mı? Geçmiş yıllarda Türkiye de satılmış ve hala satılan bazı bisiklet markalarının kadrolarını mosso ya yaptırdıklarını biliyor musunuz? En azından mosso nun alüminyum u işleme konusunda ne kadar uzman olduğunu? Oradaki kadrolar içinde Scott gayet iyi. Ömür boyu garantisi olan bir kadro. Kimseyi üzmez yıllarca da kullanılır. Mosso kadro scott kadro ya yakındır bence. Ktm de güzel kadro. Giant scr 1 pek te kullanılır bir kadro değil. Markanın en alt modellerinden biri. Kron hakkında pek bilgim yok. Ama bir zamanlar kron un kadrolarını mosso yaptı hala yapıyor mu bilmiyorum. Ve o kadrolar gerçekten güzel di. Merida scultra 903 ün güzel olduğunu duydum ama fiyatı da listedeki diğerlerinden biraz pahalı diye biliyorum. Bence orada 3 bisiklet var kadro olarak kullanılabilir gördüğüm. Scott s30 mosso race 722-105 ve ktm

• Beğen
Tepkiler: ygtdkc
Şıkları keşke eleseydin 7 model kafa karıştırır orada yazmadıklarını da tavsiye edenler olacaktır.

Bu bisikletlerin hepsi 3000 (dolar yüzünden 3200 olabilir) liraya gelecek bana su anda benimde aklımda 4 model var anket formalite icabı :)
Merida scultura 903
Scott speedster s30
Ktm strada 1000
Giant scr 0 veya tcr 2
Yada şehir fitnessbisikleti diye görünüp yol Bisikletlerine yakın olan merida speeder t5 var AKLIMDA YALNIZ t5 230 lira daha fazla , acaba yol bisikletlerine fark atacak kadar iyi midir onu bilmiyorum

@emre topal

Fiyat her zaman daha iyi olduğunu göstermeyebilir o bisikletlerin gidonu düz olduğundan dolayı tutuş şekli duruş pozisyonu farklı olacak buda rüzgarın sizi daha fazla etkilemesi demek olacaktır dolayısıyla fitness bisiklet yol bisikletine fark atmaz. :)

Haklısınız biraz donanımsal gittim de biri tiagra biri ultegra karışık insanı düşündürüyor Türkiye yollari yüzünden onuda araya katayım dedim o daha dayanıklıdır belki diye dedim :) merida scultura 903 var aklımda scott , giant veya ktm ARASINDA çok fark yoktur umarım ; edit ; bide arkadaşlar anketteki giant scr 1 degil scr 0 dır yanlış yazmışım onun yerine tcr 2 de olabiir.

merida scultra 903 bende düşünüyordum ama bütçe yetmedi :( renkleri filan bi harika merida scultra 903 ün yandada lampre yazııyor çok hoş gerçekten üzerindekier tiagra sele borusu karbon 9.2 kg olamsı lazım sanırım biraz ağır param olsa sadece kadro için alırdım :)

Geri