@Yiğit Dikici
Yerden göğe kadar haklısınız desem az kalır Yiğit Bey. Nasıl oluyor da yol bisikletinde kadro önemli olmuyor bir türlü aklım almıyor benimde. Bir yol bisikletinde vites donanımı anca milisaniyeler daha hızlı vites geçişi yapmanızı sağlar ama aerodinamik ve geometrisi hırçın performansa yönelik bir kadro ile konfor kullanımına yönelik aerodinamisi neredeyse olmayan geometrisi sadece bisiklet olsun diye yapılmış bir kadro nasıl oluyorda bir oluyor anlamıyorum. Vites sitemi bir bisiklete akıcılık yönünde neredeyse hiçbir katkı katamazken sadece kadronun esnemez olması daha fazla güç iletimiyle bisikletin seyrini değiştirebilir.
Ayrıca mosso kadro nasıl oluyorda oradaki her kadro dan kötü oluyor anlamıyorum. Bu yorumu yapan arkadaşa sormak istiyorum acaba hiç mosso kadro kullandınız mı? Kırılan çatlayan mosso kadro gördünüz mü? Mosso kadroların aerodinami geometri ve ağırlıklarını diğer kadrolarla hiç karşılaştırdınız mı? Geçmiş yıllarda Türkiye de satılmış ve hala satılan bazı bisiklet markalarının kadrolarını mosso ya yaptırdıklarını biliyor musunuz? En azından mosso nun alüminyum u işleme konusunda ne kadar uzman olduğunu? Oradaki kadrolar içinde Scott gayet iyi. Ömür boyu garantisi olan bir kadro. Kimseyi üzmez yıllarca da kullanılır. Mosso kadro scott kadro ya yakındır bence. Ktm de güzel kadro. Giant scr 1 pek te kullanılır bir kadro değil. Markanın en alt modellerinden biri. Kron hakkında pek bilgim yok. Ama bir zamanlar kron un kadrolarını mosso yaptı hala yapıyor mu bilmiyorum. Ve o kadrolar gerçekten güzel di. Merida scultra 903 ün güzel olduğunu duydum ama fiyatı da listedeki diğerlerinden biraz pahalı diye biliyorum. Bence orada 3 bisiklet var kadro olarak kullanılabilir gördüğüm. Scott s30 mosso race 722-105 ve ktm