Scudo Sports

Yol ortasına dik yerleştirilen mazgala girerek feci bir kaza yapan[...]

Scudo
700c35 lastik kullanmama rağmen mazgallar hep korkulu rüyam. Lastiğimin takılmadan geçebileceğini düşünsem de güvenip geçemiyorum, hep yavaşlayıp S çizmek zorunda kalıyorum. Sırf şu mazgallara takılmamak için bile şehir içinde MTB süresim var.

@vraptor haklısın abi. geçenler o mazgalda panik fren yapıp arkayı fena kaydırdım az daha düşecektim. hızım da iyiydi. dikkatli olmak lazım

• Beğen
Tepkiler: vraptor
@lazrail8181
Kaza bildiğim kadarıyla Ankara'da olmuş. Türkiye'de insana ne kadar değer veriliyor ki bisiklet süren insana değer verilsin! Çok geçmiş olsun arkadaşa...

@StratoMaster

Ben 35km/h hız ile giriyordum o mazgallara. Kaldırımla mazgalın arasında kalan 30 santimlik yerden silme geçtim. Sanada birşey olmamış sevindim..

• Beğen
Tepkiler: StratoMaster
Nerde gorsem hep yola dikey koyulmuş oluyor. Nasıl bir standart anlamadım. Çok mu zor bir is paralel yerleştirmek veya delikli yapmak.

https://www.bisikletforum.com/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimgim.com%2F33.jpg&hash=a7ff594c1537e8d872e2009880e0a7cd

arkadaşa geçmiş olsun
ben çok yazdım söyledim ama istediğimiz kadar burada yazalım değişen bi şey olmayacak ,
belediyelerin işi bu ,bu ülkede ne kadar il var ise ,o kadar belediye var demektir ,ayrıca istanbulda ilçe ilçe belediyeler var ,sadece büyük şehir belediyesi yok ,

belediyecilik nedir ?

belediyecilik şehrin alt yapısından sorumlu kuruluşlardır,bu kuruluşlar ne yapacak ,bi kere nüfusu 10 milyonu aşmış bir kentte kanalizasyon alt yapısı ile ilgilenecek ,ayrıca kanalizasyon kapakları kaldırımlarda olacak asla yolda kapak olmayacak,ayrıca yollar balık sırtı olacak ve yanlardan su yolları olacak ve bu su yollarından giden yağmur suları aynen delikli mazgallardan aşağıya akacak şekilde inşa edilecek etraf su göllerine dönüşmeyecek,ha bu su yollarını yaparken bisiklet yollarına engel teşkil etmeyecek ,ne de delikli kanalizasyon kapakları,
şehir kurmak öyle kolay iş değil ,herşeyi baştan öyle bi planlayacanki gidecek 100 yıl ,
yamalı bohça gibi şehirçilik anlayışı olmaz ,hele hele asfalt döktüğünüz yerde öyle kasisler bırakamazsınız,
adam gibi yol derken dangılı düngül sallanmadan gideceğimiz yoldan bahsediyorum
asfalt kaymak gibi olacak yağ gibi gidecen bisiklet üstündede nerde kardeşim yok öyle asfalt ,
adamlar bu ülkeye geldi bi adet formula asfaltı döktüde gittik gördük ,orada yol bisikletinin tadından yenmez tabi .
bu ülkede öyle sarsıntısız gideceğiniz yollar malesef yok olanıda kumda iğne ,izniğin yolları milli felaket ,o yol yol değil bi kere çin işkencesi.
nispeten güney yolu yani topçular -suadiye köy arası iyi gölcük tarafları ,

gelelim istanbul içine ,milli felaketler devam ediyor
ana yollar büyük şehire aittir ,ara karteller yani ara yollar ise ilçe belediyelerine aittir yav kardeşim artık şu arnavut kaldırım yolları yok edin yahu, bıktık kardeşim sarsıntıdan ,bu yüzden gitmediğim yerler artık çoğaldı
hele hele o pendiğin hızlı tren garının olduğu yer, ne orası yol mu o ,yoldan başka her şeye benziyor,
kadıköyde o kadar çok bozuk yollar varki saymakla bitmez,bi kere ayşe kadından inerken tren köprüsünün orada bir mazgallar var aman allah araları acaip açık ,ora ölüm tuzağı
fenerbahçe stadın orada bir mazgal var idi valla yola dikey idi tepem attı resmini çektim, ora büyük şehire ait idi derneğin sayfasına koymuş idim, valla sonra yaptılar düzelttiler ,ama iş onla kalmıyor ,
bu resim çekme olaylarına başlayacağım gene ve derneğin sayfasına koyacağım özellikle kadıköy belediyesine ait olan ne kadar ara yol var ise tek tek tüm mazgalları tesbit edeceğim resimleri çekeceğim ,iş ondan sonra derneğe kalıyor
bisikletliler derneğide aynen kadıköy belediyesine başvurarak durumu anlatacaklar tabi ,bu kadıköy yakasında bi sürü ara sokaklarda mazgallar var bunların epeyi yola dikey durmakta ,
iş geliyor maltepe ,kartal ,pendik belediyelerine ve tuzla belediyelerine aynen ara sokakların tüz mazgallarını kontrol edecekler ,
avrupa yakada aynı durumda ,,

Geri