Scudo Sports

Yol Lastiği Seçimi

Umut Akcan

Üye
Tepki
2
Sedona 741 D bisiklete sahibim.Üstündeki lastikler dağ lastiği.Ama bisikleti arazilerden çok yollarda kullanıyorum.Üstündeki lastikleri değiştirsem yol lastikleri alsam performans artar mı?Bu konuda çok fazla bilgim yok.Lastik seçiminde de uygun fiyatlı lastik önerebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler..

Scudo
vallahi ben de aynı şekilde kullanıyordum sonra bir çift 1.50 lik yol lastiği aldım. performans beklediğimden de fazla arttı. kesinlikle öneririm. ancak alırken dümdüz lastik almamanı öneririm biraz üstünde deseni girintisi çıkıntısı filan olsun. 1.50den daha ince alırsam eminim daha da artardı ancak bu seferde malum türkiye yolları mazgallar filan :D

• Beğen
Tepkiler: Umut Akcan
Şimdi biraz araştırdımda aslında uygun birşey düşünüyordum.Maxxis detonatorler çok hoşuma gitti.Kullananlar ne der?Tavsiye eder misiniz?

(link)

@Umut Akcan

evet maxxis detonator en iyi lastiklerden biri
kolay kolay patlakla karşılaşmazsın. ben o zaman param olmadığı için cst almıştım daha 2 hafta oldu gerçi takalı ama bi yamuğunu görmedim. bu arada teki 15 lira cst'lerin :D:D:D

• Beğen
http://img695.imageshack.us/img695/4568/dscf0908.jpg

kendi bisikletimden

maxsix detanatör 1.50

patlamaya dayanıklı 480 gr ağırlığında tanesi çok hızlı iyi hava basılırsa uçuşa geçiyor

• Beğen
Maxxis Detonatorleri sipariş ettim.Yarın büyük ihtimalle elime geçer.Umarım memnun kalırım.

@muhammed safa çetinkaya

Evet,arazi için olan lastiklerin dişleri oluyor ve bu dişler düz yolda performansı düşürüyor.1.50,lastiğin genişliği.Yol lastikleri daha ince olur.Mesela şuan kullandığım Schwalbe Black Shark dağ lastikleri 2.10 genişliğinde ama Maxxis Detonator'ler 1.50 genişliğinde.Beğendiğiniz lastikleri en kolayından internet üzerinden alabilirsiniz.

@recep24ank

Lastiklerim geldide sen kaç psi kullanıyorsun lastiklerini,sence en uygun basınç hangisi?

arka 70 ön 60 genelde ama kendinde ayarlayabilirsin sertliğine göre

• Beğen
Merhaba,
Almayı düşündüğünüz lastik bisikletiniz üstündeki jant a uygun olmalı.Ayrıca her lastiğin hava basıncı farklıdır.Lastiğin üstüne en az ve en çok basmanız gereken hava basınc miktarı yazar.
Kolay gelsin.

corratec world cup ve cannondaLE M400 İÇİN BİR ÇİFT SACHWALBEnn marathon plus tour ve bir çşift de MARATHON EXTREME ALMIŞTIM ÖN TEKERLERE plusu arka tekerlere extremleri taktım esktrem teki 590 gr pllus teki 1100 gr sağlamlık olarak kusursuz lastikler hele plus un ağırlığı olmasa teki 11o ki çok ağır buna rağmen çok ii hızlanıyorlar sonuçta yol lastiği olduğu hiç sürtünme nerdeyse yok ve asıl öenmlisi bu lastik çiftinde yol gibi hız yapıyorsunuz ve arazi lastiği gibi yol tutuşu var mükemmel sonuç veriyor pahalı lastikler ama bu ağırlıklara katlanırsanız lastik patlama riskiniz çok az olur özellikle plus ı arka tekere taktım daha fazla yük bindiği ve arka lastiği sökmesi daha zor olduğu için

kullandığım lastiklerin bilgisini verirken ilk başta maraton plus ları öne taktığımı yazmışım plusları arkaya taktım extrem leri öne sonuç cümlesinde belirtmeme rağmen bdüzeltmek istedim

Pirelli Cinturato Velo TLR Tubeless Katlanır Lastik

Vittoria Rubino Pro G2.0 Katlanır Lastik - siyah - ETRTO 25-622

Dostlar bu iki lastiği kıyaslar mısınız lütfen? Arada kaldım özellikle kullananlar varsa onların yorumlarını bilmek isterim.

Geri