Scudo Sports

Yol kenarlarındaki şişe cam kırıkları!

Merhaba,

Daha çok çocuk yetiştirme tarzımızda var sorun, ben genelde buna dayandırıyorum.

@Atacan

Buna benzer uygulamayı Sarıyer'de görmüştüm, İstanbulun diğer ilçelerinde var mı daha göremedim.

Scudo
@Kuzey Ege çocukluklarına inmek lazım.. Mesela benim 2,5 yaşındaki kızımda çok seviyor cam bardakları yere atıp kırmayı...

Şaka bir yana, seni ne kadar haklı bulsamda bu durumun değişeceğine dair en ufak bir umudum yok.. Bilakis her geçen gün daha kötüye gidiyoruz... Toplum olarak kültürel anlamda daha ileri gideceğimiz yerde kötüye gidiyoruz.. Eğitim sistemimiz altüst olmuş, insalar birbirinden nefret eder olmuş, hatta çocukların ölümüne bile sevinir olmuşuz... Bu durumda kimsenin bizim lastikleri düşüneceğini sanmıyorum.. Umarım yanılıyorumdur...

@baykuş97
Aynen. Tum insanlik ileriye dogru evrilirken biz geriye, vahsilige dogru evriliyoruz. Bunda emegi gecenler belli.

Özellikle hafta sonlarından sonra pazar ve pazartesi günleri çok fazla şişe kırıklarına rastlıyorum. Sonraki günlerde yol kenarları temizlendiği için daha az kırığa rastlıyorum.

İki gün önce ilginç bir şey başıma geldi. İstanbul Maltepe cezaevi, Uğur Mumcu mevkilerinde çevre yolundan Kartal E5 köprüsüne iniyorum. Patlamaya dayanıklı lastiğim var. Lastiğimin patladığını hissettim ve hemen indim. Tam inmemişdi. Elime alıp yürümeye başladım taksiye koyup eve dönecem. Arkamdan kocaman bir Mercedes yavaş yavaş beni takip etmeye başladı. Sonra beni yavaşça geçti ve gördüm ki onun da sağ arka lastiği patlamış ve tamamen inmiş jant üstünde gidiyor. Bu durum araba lastiklerinde olağan değil çünkü tüples oldukları için patlasa dahi inmesi çok yavaş oluyor.

İkimiz de öyle bir yerden geçmişiz ki ben bisikletle o arabayla lastikleri patlattmışız. Ha ikimize aynı noktada olması rastlantı da olabilir tabiki.

bir de bu camcı tiplerin akılları sıra çevreye zarar vermeyen tipleri var. ne mi yapıyorlar? soda şişesini yavaşça arabanın penceresinden yolun kenarına bırakıveriyorlar. şişe kırılmamış oluyor yani. kırılmayan şişe de, ki soda şişeleri hemen kırılmıyor zaten, yanlışlıkla üzerinden geçmeye kalkarsanız sizi anında yere indirir. çünkü tekeri kaydırır.
ağzı kapalı plastik su şişesini yol kenarına atan hayvan amcaları ve onların yine hayvan yavrularını da eklemekte fayda var. hayvan amcaları özellikle belirttim. çünkü hani biz sanıyoruz ki, bu hayvanlıkları yapanlar sadece genç serseri pislik grubu. hayır efendim, onlar da var ama yaşlı başlı adamlar da yapıyor.

@Yusuf !!WOW!! evet illa cam olacak. ama bu dengesiz insanlar bu şişeleri kırmamayı geri dönüşüme atmayı öğrenecekler. bir pet şişe doğa da ne kadar sürede yok oluyorlar biliyor musunuz?

Geçen gün bir arkadaşım anlattı..

Arabada ışıklarda beklerken adamın biri yol kenarına şişe atıyor. Sanırım çimlere düşüyor şişe.. Bu arkadaş olayı görüyor. Gidip şişeyi alıyor ve aynı şekilde arabanın içine atıp yoluna devam ediyor.

Bence bu pisliklere karşı harika bir savunma ve cevap biçimi. Ben de artık böyle yapacağım.

@Kuzey Ege Bu kadar güzel iğnelenebilirdi. Tebrikler elinize sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Mutsuz toplumun en alttaki köpüklenen bireyleri bunlar. Hayatta her şey para onlar için 50 Kr a aldığı soda şişesini kırmak 10 Kr lük zevk yani 40 Kr la susuzluk gideriyor Şişe elinde kalınca 10 kuruşa kırıyor. Evde kıramaz annesi babası kafasını kırar ki Yanlışlıkla kırdığı şeylerin bile bedelini ödedi. 10 Kr lık özgürlük. Değerleri şişesine 5-6 tl verdiği biranın keyfini Sürüyor 5-6 tl yanında 10 Kr Şişe bir işe yaramaz, depozitodan 1 Şişe bira almak için 10 larca Şişe içmesi gerekir e okadar para yok 2 -3 Şişe alıyor depozitosunu da kimseye yar etmiyor yani emek harcayıp toplayacak adama bile bırakmıyor.

• Beğen
Tepkiler: BetitoXXY
Can sıkıcı bir durum evet. Özellikle yolun tek şerit olduğu yerlerde daha da sıkıntılı, kaçacak alan yok. Bazen mecburen geçmek durumunda kalıyorum o camlardan ve ilerde patlattık mı diye bakmak zorunda kalıyorum.

• Beğen
Cam ile Satılanlari bir lira artır elli kuruş depozito ile geri al.. Azaltır ama bu mesele eğitim meselesi

Depozito olmayınca iyice sapıttılar, sağlam bir depozito ücreti koyulmalı bence. Firmanın keyfine de bırakılmamalı, soda ve meşrubat için 2 tl, alkollü içecekler için 4 tl gibi. Baya bir azaltır bence yol kenarındaki kırıkları. Ben bazen yol müsaitse durup temizliyorum yoldaki kırıkları ama terim soğuyor bu seferde. Geçen gün eve yaklaşmak üzereyken yokuşun en dik olduğu bir yerde yeni kırılmış bir bira şişesi gördüm refleks ile kaçarken yolu ortalamışım Allah'tan araba felan gelmiyordu. Adam yolun kenarında da kırmamış hususi yola doğru saçmış tamamen. İndim 5-10 dk cam temizledim arabaların felan lastiği yarılmasın diye hani o üstümüze üstümüze süren şoförler varya hah onlar için :naslyany:

• Beğen
@pilot
Cam kırılıp param parça oluyor. Parçalara ayrılıp zararlı hale geliyor. Ama pet şişe tek parça kaldığı için eninde sonunda bir çöpçü tarafından fark edilecektir diye düşünüyorum. Doğaya zararı konusunda hem fikirim tabi ki ama ikisi içinde uzun yıllar gerektiği için yapacağımız pek bir şey yok malesef. Ne kadar doğru bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla doğada yok olma süresi en fazla olan cisim cammış. Birde camların orman yangını çıkarma gibi bir sıkıntısı da var.

cam kırıkları, sokak köpekleri, dikkatsiz sürücüler, bozuk yollar.. bu ülkede bisikletten keyif almayalım diye ne gerekiyorsa düşünülmüş :confused:

@yusuf !!WOW!!en ayrıca cam sağlıklı değil hoş içki içen sağlığını düşünmüyor ya.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Bugün 2 lastik birden patladı şimdi uğraş dur :S

BU ülkenin bir dönem eğlencesi bile tabak,çanak kırma ve ceket yakma gibi absürd şeylerdi.Fedon döneminde Yunan müzikleri ile porselen tabak-çanakları seri bir şekilde kırıp ülke ekonomisine zarar vererek eğlene ve hatta işi daha da ileri götürüp ceket yakanları bile gördü bu ülke.

Ne oldu şimdi?Ne geçti eline?

Velhasılkelam fıtratımızda yakma,yıkma,kırma vs var.Geçmişten beri süregelen "Barbar Türkler" lafını yeri geldikçe düşünürüm.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
hayvanlığın insanlığa bürünmüş hali

Maalesef üzülerek söylüyorum her zaman bu sıkıntıyı çekecez arkadaşlar

Barış gelini tüm dünya yı gezdi Türkiye den geçerken tecavüze uğrayıp öldürüldü.
Bir sürü bisikletçi emniyet şeritlerinde ezildi
Ters yönden giren araç düz geleni silahıyla vurdu.
Alın size ülke. Herkes mafya özentisi. Kültür. Bilinç yerle bir. Cahil cühela zengiin dreyası. İşte ülke
Pisliten yağlanmış saçları ve seyrek iğrenç sakallı sapsarı çöplük dişleri arasında sigarası ile taytlı bisikletçilere ibne gözüyle bakan hamam böceğiyle bile çiftleşmesi imkansız yaratıklar işte Ülkemiz.
Bu yaratıkların sembolü beyaz şahin içinde bira işte ülkem.
Yazamıyacağım fazlasını işte ......,,,,........... Anlayın..

Geri