Scudo Sports

Yol kenarinda ustume kapi acan taksici

bu tür olaylarda yapabilirseniz yoldan tarafa kaçmak yerine aracın içine doğru girmek en az tehlikelisi hem şoföre de bi ders olur.

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
Scudo
ayaginda spd ayakkabi olsa zaten direk yola dusmustun bir okuz yuzunden belki daha kotu sonuclar olabilecekti.
ucuz atlatmissin.
laf dalasina girmek bile gereksiz boyleleri ile.

• Beğen
@Cagkan Dur

Yagmur yuzunden ayagimi kalpiye ile kilitlemistim zaten. Alisik oldugumdan hizlica cikarabildim neyse ki. Cikaramasaydim dediginiz sekilde yolun ortasina dusebilirdim. SPD olsaydi muhtemelen cok daha guvenli olacakti cikarmasi kalpiyeye oranla cok daha rahat oldugundan. Yine de oyle ya da boyle kilitli olmasi boyle durumlarda risk tabii ki.

Geçmiş olsun . Ben böyle durumlarda eger arkadan gelen trafık cok hızlı degılse , ondekı park halındekı aracla 1 kapı mesafesı aralıgında bosluk bırakarak gecebılecegım bir alan varsa geçiyorum . Aksi halde duruyorum ondeki aracın hareket etmesını beklıyorum . Sonucta trafıkte performans turu yapmıyorum hızlı olmama gerek yok . Kendi guvenlıgımı dusunmem lazım . Araçtaki kişi aynasına bakmıştır benı gormuştur dıyıp dalmıyorum , guvenemıyorum :)

Bu arada videodaki taksiciye sövmenin size bir faydası var mı ? Güzel bir fikri olan , trafık ile ilgili projesi olan varsa trafıkle ilgili kurumlara yetkili yerlere iletsin , burda cogu kişi olayın bılıncınde yani burda da yazın ama o guzel projelerınız sadece burda kalmasın yoksa konu 2 gun okunur sonra unutulur .

evet biraz sert düşüncelerim var özür dilerim ,ama biz avrupalı değiliz burada karışmış bi toplumuz ve toplumuzun bütün üyeleri sağlam bir eğitimden geçmeli ama hepimiz...
ve öyle bi eğitim sistemi düşününki, kişinin kabiliyetine göre ilerde bi iş sahibi olmasını sağlayan bi eğitim sistemi, tabi yatırım sahaları açacaksınız ,bütün mesele, bu ülkede yaşayan insanlar mutsuzdur ve işşizdir ,,işi gücü yoktur ,işi olsada sevmez ,sıkıntı sıkıntı ,stresli bir yaşamda acaba kim mutlu, ve geleceğinden endişe duyanlar sizce mutlumu,
başkasına, mutlu olmadığı için saygısız,

@verisakeet

evet bisikletlide hata yapar ve trafiği tehlikeye sokar,yalnız diyorum ya eğitimde eğitim her işin başı eğitim ,,ha uymayanada ağır para cezası ,,

@Berke1903

Güzel fikir :alkis: Bende bisiklet yoluna park etmiş araçları, okullarda tahta kalemleri (keçeli kalem) deniyor sanırım, onla boydan boya çiziyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
aslında olay tamamen sorumluluk eksikliği; konumuz bisiklet ile ilgili olduğu için trafikten bahsediyoruz ama kullanılan bir aracın, eşyanın sorumluluğunu bilmeden kullanıyoruz ve bunun sonucunda kaza dediğimiz durumlar ortaya çıkıyor. bence kaza demek ihmal sonucu oluşan bir durum değildir ya neyse... düğünde havaya ateş açmak ile böyle kontrolsüz sol kapı açmanın arasında neredeyse hiçbir fark yok. avrupa şöyle avrupa böyle muhabbetleri yaparız hep adamların trafik kuralları net, sıkı denetim bol ceza :D insanlar kullandıkları araçların ne gibi bir sorumluluk gerektirdiğini ancak öyle kabul edebiliyor. insanlara bilinç aşılama şansımız olmadığı için ceza yönteminin kesin çözüm olacağını düşünüyorum.

• Beğen
Geçmiş olsun. Birde utanmadan sizi haksız durumuna düşürmeye çalışıyor. Birde sorsanız bilmem kaç yıllık şöförüm diye övünür.

• Beğen
Ne kadar adi bir insan.İyi ki önceden bir şeyleri tahmin etmişsiniz de olay fazla büyümemiş.Allah tüm bisikletlilere kazasız belasız sürüşler versin.

@Kudret Kurtcebe

Sadece bizim millet için değil her millet için durum aynı. Zamanında işim gereği burada yaşayan yabancılarla çok muhatap oldum. Dikkatimi çeken adamların hemen bizdeki kuralları eğip bükme, etrafından dolaşma, fırsatını bulunca ihlal etme gibi konulara adapte olmasıydı. Aynı şekilde zamanında arabalarla memlekete gelen gurbetçilerin Avrupa yollarında süt kuzusu gibi hareket ederken Bulgar sınırına yaklaştıkça trafik canavarına dönüştüğü hepimizin malumu. Uzun lafın kısası yaptığı hatanın karşılığını acı bir şekilde ödeyeceğini bilen vatandaş kurallara harfiyen uyuyor. Size katılıyorum, özellikle ihmale dayalı ve bilinçli yapılan hatalar ağır şekilde cezalandırılmalı. Örneğin alkollü araç kullanmaya para cezası verilmesini ya da ehliyetine el konmasını yeterli görmüyorum ben. Çünkü bunlar adamı engellemiyor. Bu cezalara ilaveten 5-10-20-30 günlük hapis cezaları en temizi bana göre.

Bu işin eğitimle felan çözüleceği yok;çünkü bu adamların hayatları boyunca olabilecekleri ve yapabilecekleri şey belli kısaca '''dolmuş,minübüs,kamyon ve diğer bilimum araç gereç şöförü''' bundan başkasını olamazlar verilen eğitime ve eğitmene yazık olur telef olur gider.ama yolda yol kendi hakkı iken bana yol veren insanlarada rastlıyor ve nazarımda teşekkürü bir borç biliyorum.

Arkadaşlar bisikleti sürerken yavaş gitmiyorsanız son şeridi kapatarak gidin. Kendinizi tehlikeye aymayın derim. Ben her bisiklete çıktığımda ya 1 ya da 2 tane hanzo hep denk geliyor ama yapacak birşey yok. Bana buranın bisiklet yolunu olmadığını söyleyecek kadar da zekaya sahipler, ama bilmiyorlar ki sağ şeridi kullanmakda bisikletlilerin hakkı!...

Genellikle araçlar ana yol üzerinde park ederken,dikkat etmek gerekiyor

Video'daki yaratık,aynaya bakmaya gerek duymamış..para daha önemli gelmiş..bisikleti kullanan kişi farzedelim,kapı açılmasından dolayı kaza yaptı ve ardından gelen aracın altında kaldı? ne olacak 1-3 ay hapis sonrası serbest kalacak..

bende her turumda yaşıyorum önceden tahmin ettiğim için kapı açıldığında sıyırarak geçiyorum

Ciddi sayılabilecek bu tür kaza geçirmiş birisi olarak duran araçların yanından geçerken çok dikkat etmek gerekiyor benim geçirmiş olduğum kazada sizin videoda olduğundan daha kötü bir durum söz konusuydu. Bütün şansım arkadaki trafik ışıklarında kırmızı yanıyor olmasıydı eğerki kırmızı yanmıyor olsaydı aranızda olmayabilirdim zaten diğer kaza haberlerinde benim açmış olduğum konudan detaylı bilgileri edinebilirsiniz.

arabasını park yasak yazan yere park edip şu kapıyı bir anda tam biz bisikletliler geçerken yola karşı açanlara karşı neler yapabiliriz anlık olarak ben zile başvuruyorum arada bir duyup geri kapıyı kapatanlar oluyor tabi duymayıp dışarı çıkmaya çalışanlarda oluyor

• Beğen
Caddebostan sahilinde, bisiklet yolundan hızla gidiyordum. Yolumun üzerinde ne gördüm dersiniz? Bisiklet yoluna çömelmiş iki kişi, mangal yelliyorlardı... Gülmekten, adamların fotoğrafını bile çekemedim:) Adamlara, burada yakmayın, burası bisiklet yolu dedim. O zaman, sen de yandan geç dediler... Kim haklı? Bence adamlar haklı! Şöyle bir örnek daha vereyim; burası da Moda... O mavi tabelada, bisiklet yoluna park etmeyin yazıyor.

(link)

Caddebostan'a, Bağdat Caddesi'ne ve Moda'ya, medeniyet bu kadar ulaşabilmişse, ben hatayı kendimde ararım arkadaş! Ya bu ülkede bisiklete binmem, ya da daha çok dikkat ederim. Sizin olayda hata sizde bence... Sinyal yakmadan sağa yanaşan bir taksicinin o kapıyı açarken arkasını kollamasını beklememek lazım. Burası Norveç, İsviçre, Avusturya falan değil. Bu insanların böyle bir kültürü öğrenmeleri için 50-60 sene, belki 100 sene geçmesi gerekecek. Belki de hiç öğrenmeyecekler... Öğrenemeyecekler demiyorum; öğrenmeyecekler. Çünkü, böyle bir bilgiye, kültüre, adaba ihtiyaçları yok. Geçmiş olsun...

• Beğen
Tepkiler: HikmetYılmaz
@Kudret Kurtcebe

ah Kudret abi ah. yazma şöyle, vallahi moralim bozuluyor.

çok fazla bişey istemiyoruz. bizi yönetenler görevini yapsın yeter. mucize falan lazım değil.

Ben de geçen günler kaptırmış geliyorum bir tane "öküz" arabasıyla girdi yola, beni de gördü ha! Bana aldırmadan döndü zor fren yapıp yavaşladım. Neyse ki böyle öküzlerin var olabileceğini sezip temkinli yol alıyoruz. Çarpıcaktım arkasına biyerine ama tekerleğine acıdım, bu aralar sıkışıkım cebimde yenisini alacak param olsaydı hiç fren felan tanımazdım girerdim arka camdan içeri :D 105 kiloyum bir de ben bayağı hasar alırdı araba :D

böyle olayların yaşanması çok üzücü fakat diğer arkadaşların da dediği gibi bizi görmüyorlar, öyle davranmak lazım yollarda çok dikkatli olmak lazım, benimde başıma bir kaç kez geldi, burda çok ta hoş olmasada hakkımızı kendimiz aramamız gerek, böyle durumda artık elimizden ne geliyorsa artık ön tekermi olur bilemem ama ondan sonra duracağı zaman aklından çıkmazsınız o mahlükatların duracağı zaman bir daha bakar bisikletli geliyor mu acaba diye.

Geri