Scudo Sports

Yol Jant seti seçimi için hangisini önerirsiniz?

aslında benım acemiliğime geldi biraz alırken istenebilirdi yedek tel v.s..ayrıca satılıyordur mutlaka bilenler cevap verebilirler.

Scudo
Evet, yedek tel satılır. Mesela Shimano RS81 için şu yanılmıyorsam:
(link)

Uçları ve boyu aynı olan başka marka tel de kullanabilir sanırım, ama esnekliği falan farklı olursa sorun çıkartabilir.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Biraz araştırdım sanırım Rs81 in jant telleri "dura ace wh 9000 c24" ile uyumlu önler 283 mm. , arka bir taraf 300 diğer taraf 302 mm. Bulursam 2 şer tane yedek alsam mı ? diye düşünmeye başladım. Hazır jant seti kullananlar yedek tel bulundurmak gibi bir kaygı taşıyorlar mı genel durum nedir düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ben de yeni konu açacaktım ama burdan devam edeyim bari. Yakın zamanda Campagnolo jant seti alacağım. Daha sonrasında da vites seti olarak Campagnolo'a geçmeyi düşünüyorum. Jant seti olarak başta Khamsin düşünürken, Vento, Scirocco 35'e kadar çıktım. Sonrasında durup "aradaki 300 lira farka değer mi" düşüncesi sardı. Khamsin içlerinde en ağırı ve en ucuzu. Scirocco en pahalıları, 35mm profilli, 1750 gram. Vento fiyat olarak ortada, göbek hariç Khamsin ile aynı fakat içlerinde en hafifi. Tabi bu farklar da en fazla 100 gr oynayacağı için kararsızım bu kadar. 100 gr için değer mi ?

Ben de bir iki gün içinde Zonda almayı planlıyorum. Grupseti Campy değilse kötü seçim olur yorumunu neye dayanarak yapıyorsunuz? Bir uyumsuzluk mu söz konusu? Campy'lerin Fulcrum muadilleri 50€ kadar daha fazla.

Zonda sipariş etmiştim, dün elime geçti, henüz takmadım (casette remover sipariş etmeyi unutmuşum campy için). Campy ve Shimano için ayrı modeller var sipariş ederken dikkat etmek gerekiyor sadece.

Hepsi güzel tercihler aslında ama ben olsam ağırlıktan ziyade kullanılan göbeklerin kalitesine ve kullanılan tellere göre karar verirdim bugün binlerce liraya kıyıp 7.5 kiloluk karbon bir makine topluyorsun iki dolu matara ile sana 8.5 oluyor zaten o nedenle grama pek takılmayın derim ilk video da shamal ve zonda ile ilgili basit bilgiler verilmiş bu da fikir vermenize yardımcı olabilir diğer video da ise enfes bir set göreceksiniz zero cx 'in akıcılığına özellikle dikkat edin

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
@Berk Mercancı Ekmek köfte meselesi sonuçta ancak Khamsin f/p olarak son derece başarılı. Özellikle kur artmadan önce yurt dışı fiyatı olarak hiç fena değildi. Yurt dışı yorumlar da gayet iyi, spesifik olarak sağlamlığından ve fiyatından dem vurulmakta. Uzun lafın kısası, bütçeyi fazla zorlamayım diyosanız Khamsin yeterli olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Almışken birbirine yakın performansta olan malzemelerin genelde hafif olanını tercih etmeye çalışıyorum. Eğer bütçeyi ayarlayabilirsem Vento, o kadar çıkamazsam Khamsin almaya karar verdim
@Ali.K

Bugün jant seti alacak olsam (yüksek profil hariç tabi ki) yine zonda alırdım. Ağırlığı ve fiyatına göre bence iyi bir jant seti. Oldukça da memnunum. :)

Merhabalar,
Aynı konu üzerine yeni başlık açmamak için buraya yazıyorum.
(link)
Bu linkteki jant hakkındaki düşünceleriniz nedir? conti 4000 s lastik ve iç lastikler ile birlikte türkiye'ye ekstra kargo ücreti almadan 800 TL'ye geliyor, fiyat performans açısından bu jant seti konusunda bir değerlendirmeniz olur mu acaba? Bir de gümrükte ekstra vergi vs takılır mı onu da bilemedim...

@Sozenen
Bu jantı da kullandım. Güzel bir set, Scirocco ile kardeş jantlar zaten ancak göbekleri Maviclere göre biraz daha dayanıksız gibime geldi. Daha sık bakım istiyolar mesela bi Kysrium Equıpe'e nazaran. Maliyete gelince, gümrük vergisi, kart komisyonu falan derken size maliyeti 1000 lirayı rahatlıkla bulur, onu da kapıda ödersiniz.

@Ali.K
Bilgilendirme için teşekkür ederim, Bir sorum daha olacak o zaman :) 800 tl civarlarında Türkiye içerisinde bulabileceğim kaliteli bir jant öneriniz olur mu peki?

@Sozenen Türkiye içinde Scirocco alabilirsiniz Aktif Pedal'dan profil olarak. Onun dışında Erdoğanlar Bisiklet'in jant sayfası incelenebilir ancak her ne kadar şu an kur yüksek olsa da imkanınız varsa yurt dışı her zaman avantajlı olur malzeme doğru yerden alınırsa.

@Ali.K
Teşekkürler, iş gereği yurt dışına sürekli giden yakınlarım var en kötü ihtimalle oradan aldırıp getirteceğim ilginiz için teşekkür ederim tekrar.

@ioalici
Hocam bu yurt disi alisverislerde gumruge takilmiyor mu akdiginiz urun ?

@osman adalı
Forumda bu konu hakkinda onlarca mesaj var ama ozet geceyim:
Yurtdisindan alisverislerde kargolanacak ulkeyi turkiye olarak sectiginizde excluding VAT (KDV haric) fuyatlarini gorur ve bu fiyat uzerinden alisveris yaparsiniz. Yani ben sizin memleketinizde yasamiyorum. Verirsem kendi memleketime KDV veririm demia oluyorsunuz.
75 Euro ve uzerindeki urunler icin (Urun fiyati x 1.18) + kargo bedeli ile elinizde olur.
75 euro altinda KDV odenmez. Kargo+fiyatla alirsiniz.
1500 Euro ve uzerini getirmeseniz daha iyi olur. Gidip alin, gezmis olursunuz.

@Ali.K

Türkiye içinden alırsın ama misli fiyata alırsın. bike-discount.de yi takip edin en düşük fiyatlar onlarda var. Gümrüğü ödenmiş haliyle aktif pedaldan %30 düşüğe mal oluyor.

Bike discount ve bike24 sitelerinde kargo bedelleri 19.90 euro. Chain reaction cycles'ta 6.99 civari geliyor. Jejames cycles'ta urune gore fiyat cikiyor. Bunlara gore farkli sitelerden fiyat alin. Ayrica bircok sitenin en iyi fiyat garantisi var. Ayni urunu farkli yerlerde arayin. Tek kargo parasina ayni yerden almaya calisin. Bikediscount sozune sadik. Birkac defa baska yerde buldugum best price'lara kadar indirim yaptilar.

Geri