Bildiğim kadarıyla Sram'ın kaliper kolları biraz daha kısa, dolayısıyla Shimano'ya göre daha az kablo çekişine göre tasarlanmış. Aradaki fark sorun çıkartacak kadar çok mudur, bilmiyorum ama sorun çıkarsa şu olur: fren kolunu biraz çektiğinizde çok fren yaparsınız, yani frenlemenin miktarını ayarlamakta zorlanabilirsiniz.105 vites koluna sram red fren uygun olurmu sorun çıkartırmı 105 frendeki performansı sağlarmı
Hayır frenlerde çekiş oranı yok bundan eminim sadece aktarıcıda çekiş oranları farklı diye biliyorum@Ali Eren frende de mi çekiş oranı var tam olarak anlayamadım. Fren ayakları söz konusuysa belki olabilir.
O zaman ben çok yanlış anlamışım soruyu😅kusura bakmayın@Ali Eren sadece fren pabuçları değişti 105 ten
Hayır frenlerde çekiş oranı yok bundan eminim sadece aktarıcıda çekiş oranları farklı diye biliyorum
Bazen emin olmadan önce biraz daha araştırmak gerekir. Aşağıdaki linkten farklı STI kollardaki farklı kablo çekme oranları (miktarları) hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
(link)
[/QUOTE
Evet bunu daha önce görmemiştim sağ olun🙏Bazen emin olmadan önce biraz daha araştırmak gerekir. Aşağıdaki linkten farklı STI kollardaki farklı kablo çekme oranları (miktarları) hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
(link)
Bazen emin olmadan önce biraz daha araştırmak gerekir. Aşağıdaki linkten farklı STI kollardaki farklı kablo çekme oranları (miktarları) hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
(link)
Sonuçta kaliperler, fren kolunu sıkma sertliğine göre hareket etmeyecek mi? Sram kol 2mm daha az kablo çekiyorsa bunun kayda değer bir etkisi olmaz gibi geliyor bana. Neyi gözden kaçırıyorum acaba?
Mesela ben bu sıkıntıyı TRP mekanik frenlerle yaşadım. Tiagra 4700'ün çekme oranları ile aylarca istediğim ayarlara getiremedim frenleri. Abartısız 6-7 balata, 2-3 takım tel harcadık. Her bisikletçi bir kez ayar çekti. En son hidrolik frene geçip sti kolları söktümAyrıca sadece kumpas fren için düşünmemek gerekiyor. Mekanik disk fren ve TRP Hy/Rd gibi hibrit sistemlerde tel çekme oranı çok daha önemli hale gelir.
bu o zaman sonradan takılmış, çünkü sti sora vites kolları, arka aktarıcı da sora. sormuşken yeni bir postta sormayayım, diacompe brs 101 fren nasıldır@demircanguler ben biliyorum bi arkadaşın bisikletinde bu vites sistemi var aynı marka (
(market bisikleti bu arada)