Scudo Sports

Yol grup seti tercihi

@orhun21 bisikletiniz kaç kadro ve iç bacak boyunuz kaç cm çıkıyor buna göre almanız lazım aynakolu. Biraz da tercih meselesi ama 172.5 ve 170 en çok tercih edilenler, boyunuz çok uzun değilse tabi.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Scudo
@orhun21 boyum 176 cm iç bacak boyu 79 sanırım 172.5 aynakol 53-39 kullanıyorum alışınca bu orana taş gibi yeni kullanıcıyı zorlar ama ciddi yokuşlar %9-10 üzeri 60 kadansla duvar gibi olur

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Merhaba,
Bisikletimin vites ve çekiş sistemini değiştirmek istiyorum. 11 li sistem Compagnolo centour fren vites kolları, compagnolo centour 2 li ön değiştirici, compagnolo centour arka değiştirici 11s, fucrum racing torq aynakol 50x34-170 veya 52x36-172,5, Shimano 105 CN-HG601 11s zincir, Shimano 105 5800 11-32 11s ruble kullanmayı düşünüyorum. Compagnolo vites sisteminde shimano ruble ve zincir, 11 li bir sistemde bana uyum konusunda sorun çıkarırmı?
Fulcrum aynakol sanırım compagnolonun markası.
Ayrıca orta göbek shimano BB-UN26 (BC1.37-24) göbek, fulcrum aynakolu bu ortagöbek yuvasına takabilirmiyim? adaptör veya bir parça kullanmam gerekirmi? Teşekkür ederim.

Merhabalar, 10 yıldır tur bisikleti kullanıyorum. Yol bisikleti alıp onu da denemek istiyorum. İnternette araştırırken yorumlarda Claris veya Sora kullananlardan çok yetersiz geliyor yorumları var. Çoğu setin dişli sayıları da birbirine yakın. Bu setler niçin yetersiz geliyor. 5 yıl önce tourney setli bisikletimle 1000 km yol yapmıştım ve hiç sorun yaşamadım. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

Merhabalar, 10 yıldır tur bisikleti kullanıyorum. Yol bisikleti alıp onu da denemek istiyorum. İnternette araştırırken yorumlarda Claris veya Sora kullananlardan çok yetersiz geliyor yorumları var. Çoğu setin dişli sayıları da birbirine yakın. Bu setler niçin yetersiz geliyor. 5 yıl önce tourney setli bisikletimle 1000 km yol yapmıştım ve hiç sorun yaşamadım. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
5 yılda 1000 km yapan birine claris set gayet iyi gelir. 11 30 ruble ile sana yeterli olur. 8 dış olunca vites araları uzun oluyor. Yokuşta kadans tutturmak zorlaşıyor. Perfomans için tiagra dan başlamak daha mantıklı. Yetersiz demeleri bundandır

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Bisikletten iyi bir performans bekliyorsanız tiagra 4700 den aşağıya inmeyin claris sora gibi setlerde tepkime süresi fazla olduğu için kullanıcılar memnun değildir genelde bende birkaç turda sora kullandım tiagra ile aralarında dağlar kadar fark var

• Beğen
Tepkiler: aliuzun
Bisikletten iyi bir performans bekliyorsanız tiagra 4700 den aşağıya inmeyin claris sora gibi setlerde tepkime süresi fazla olduğu için kullanıcılar memnun değildir genelde bende birkaç turda sora kullandım tiagra ile aralarında dağlar kadar fark var
Aynı deneyimi yaşamıştım. Eğer performans odaklı sürüyorsanız vites sayısı artınca ve parçaların kalitesi yükseldikçe geçişler hem daha yumuşak hem de daha hızlı oluyor. Kadans ayarlamak da kolay oluyor. Ancak tur veya gezmek için kullanılacaksa claris bence gayet yeterli olur. Hem ilk maliyet daha düşük olur, hem de parçalar, zincir, vs. eskidikçe daha ucuza değişir.

5 yılda 1000 km yapan birine claris set gayet iyi gelir. 11 30 ruble ile sana yeterli olur. 8 dış olunca vites araları uzun oluyor. Yokuşta kadans tutturmak zorlaşıyor. Perfomans için tiagra dan başlamak daha mantıklı. Yetersiz demeleri bundandır
Teşekkür ederim gayet iyi anlatmışsınız. Cümlemi yanlış kurmuşum aslında 1 haftada 1000km yapmıştım ama şuan kondisyonum hiç yok yol'a alışmak için claris veya sora iyi gelecektir.
Teşekkür ederim yorumunuz için o tepkime süresini şuanlık fark edcek kadar tecrübem yok
Aynı deneyimi yaşamıştım. Eğer performans odaklı sürüyorsanız vites sayısı artınca ve parçaların kalitesi yükseldikçe geçişler hem daha yumuşak hem de daha hızlı oluyor. Kadans ayarlamak da kolay oluyor. Ancak tur veya gezmek için kullanılacaksa claris bence gayet yeterli olur. Hem ilk maliyet daha düşük olur, hem de parçalar, zincir, vs. eskidikçe daha ucuza değişir.
Teşekkür ederim yorumunuz için

@aliuzun Claris 2x8=16, Tiagra 2x10=20, 105 2x11=22 görüldüğü gibi grupsetlerin vites kombinasyonlari segmentiyle doğru orantılı olarak artarken kadans aralıkları da o denli birbirine yakın oluyor ve dolayısıyla daha performanslı ve dengeli bir sürüş yapılabiliyor.

(MİSAL)Ben Claris kullanıyorum, Tiagra ya da 105 set kullananlardan daha önde daha hızlı gidebiliyorum. Bu ne demek oluyor, daha iyi grupset her daim daha hızlı gider diye bir kaide yok. Mutlak onemli olan kondisyonunuzdur, sonrasında grupset farkı gelir.

Son sözüm ise, grupsette gidebildiginiz kadar yukarı gidin. Alabiliyorsaniz 105, alamıyorsaniz Tiagra alın. Bunları alacak gücünüz yok ise Claris'le de yardirarak gidiliyor, merak etmeyin.

Evet parça değişim fiyatları konusunda haklısınız ama insan ister istemez turlarken bile daha iyisi olsun istiyor ve şu dikkatimi çekti genelde vites sistemi düşük kullanıcıların masrafları daha fazla oluyor masraftan kastım ise vites ayarı kaçması,aktarıcı kırılması,aynakol ile ilgili olan problemler tabi bu birazda kullanım şeklinize bağlı

• Beğen
Tepkiler: aliuzun
Teşekkür ederim gayet iyi anlatmışsınız. Cümlemi yanlış kurmuşum aslında 1 haftada 1000km yapmıştım ama şuan kondisyonum hiç yok yol'a alışmak için claris veya sora iyi gelecektir.

Teşekkür ederim yorumunuz için o tepkime süresini şuanlık fark edcek kadar tecrübem yok

Teşekkür ederim yorumunuz için
Genel olarak tavsiyem, uzun soluklu bineceksiniz. Gurup sürüşlerine katılacaksanız. Alabileceğiniz en iyi seçeneği tercih edin. Çünkü bisiklet satmak etmek zor işler. Genelde alırken yapılan tasarruflar sonradan daha pahalıya denk gelebiliyor. Kendimde yaşadım bu anlattıklarımı o yüzden rahatlıkla söyleyebiliyorum.

@aliuzun Claris 2x8=16, Tiagra 2x10=20, 105 2x11=22 görüldüğü gibi grupsetlerin vites kombinasyonlari segmentiyle doğru orantılı olarak artarken kadans aralıkları da o denli birbirine yakın oluyor ve dolayısıyla daha performanslı ve dengeli bir sürüş yapılabiliyor.

(MİSAL)Ben Claris kullanıyorum, Tiagra ya da 105 set kullananlardan daha önde daha hızlı gidebiliyorum. Bu ne demek oluyor, daha iyi grupset her daim daha hızlı gider diye bir kaide yok. Mutlak onemli olan kondisyonunuzdur, sonrasında grupset farkı gelir.

Son sözüm ise, grupsette gidebildiginiz kadar yukarı gidin. Alabiliyorsaniz 105, alamıyorsaniz Tiagra alın. Bunları alacak gücünüz yok ise Claris'le de yardirarak gidiliyor, merak etmeyin.
Bizim de bir Claris’li arkadaşımız vardı kondisyon ve performans olarak aşırı derece iyiydi ultegra di2 dura ace 105 tiagralı olanların hepsine fark attığını bilirim tabi bu biraz kişinin bacağına bağlı ve donanım olarak ne kadar yükseğe çıkarsanız bu size hem performans açısından hem de psikolojik olarak artı gelişim sağlıyor

Evet parça değişim fiyatları konusunda haklısınız ama insan ister istemez turlarken bile daha iyisi olsun istiyor ve şu dikkatimi çekti genelde vites sistemi düşük kullanıcıların masrafları daha fazla oluyor masraftan kastım ise vites ayarı kaçması,aktarıcı kırılması,aynakol ile ilgili olan problemler tabi bu birazda kullanım şeklinize bağlı
Grupsetlere o kadar parayı verenler, onlara daha iyi baktıkları için de olabilir tabi bu durum🙂

Grupsetlere o kadar parayı verenler, onlara daha iyi baktıkları için de olabilir tabi bu durum🙂
Çok doğru ne kadar fazla para verirseniz o kadar çok titiz ve dikkatli davranıyorsunuz ister istemez 😂

@aliuzun Ben sora kullanıyorum. Kablolar çok eskimediyse, ayarlar tamsa güzelce de yağlanmışsa herhangi bir sorun yaşamazsınız. Amacınız için uygun olduğunu düşünüyorum. Shimano için konuşursak, 2003'e kadar 10lu 2012'ye kadar da 11li sistemler yoktu ama bisikletler gayet hızlı gidebiliyordu :)

@aliuzun ben yeni seri sora set kullanıyorum, 6 ayda 6000 kmden fazla yol yaptım. Bakımlarını da herşeyini sökerek kendim yapıyorum ve şu an isviçre saati gibi çalışıyor. Çok yol yapıyorsanız yüksek setlerin parça değişim maliyetlerini göz önünde bulundurun. İmkanınız müsaitse daha yüksek setler alabilirsiniz tabiki. Ama şunu unutmayın iş bacaklarda bitiyor en sonunda. En pahalı seti alıp ta güçlü değilseniz o set bisikletinizde görüntüden ileriye geçemez. Grup setler yükseldikçe şüphesiz ki sürtünmeleri azalıyor, ağırlıkları azalıyor, seriliği artıyor. Fiyatları da bunlarla beraber artıyor. Netice olarak grupset kararı vermede iş cüzdana ve bacaklarınızdaki güce bakıyor...

Bizim de bir Claris’li arkadaşımız vardı kondisyon ve performans olarak aşırı derece iyiydi ultegra di2 dura ace 105 tiagralı olanların hepsine fark attığını bilirim tabi bu biraz kişinin bacağına bağlı ve donanım olarak ne kadar yükseğe çıkarsanız bu size hem performans açısından hem de psikolojik olarak artı gelişim sağlıyor
Spor amaçlı kullanıcı için rubledeki sayı çok önemlidir. Özellikle uzun yokuşlarda bu uygun aralığı bulmanızı sağlar. Düz yolda 2 şer 3 er artan ruble ile hızınızı koruyamazsınız .Hedefleriniz varsa claris set size 2 ay yeter. Claris set olan bisiklet muhtemelen jant ve kadro olarakta parlak değildir ve satmanız gerekir. Nereye evrileceğinizi bilirseniz rahat karar verirsiniz.

105 vites koluna sram red fren uygun olurmu sorun çıkartırmı 105 frendeki performansı sağlarmı

105 vites koluna sram red fren uygun olurmu sorun çıkartırmı 105 frendeki performansı sağlarmı
Uyumlu olmaz çünkü shımano ve sram aktarıcılarının çekiş oranı farklı diye biliyorum

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Ali Eren frende de mi çekiş oranı var tam olarak anlayamadım. Fren ayakları söz konusuysa belki olabilir.

Geri