Scudo Sports

Yol bisikletiyle kalkıştaki düşük tork dizlerinizi zorlamıyor mu?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Arkadaşlar ortalama bir yol bisikletinde yokuş için en uygun kombinasyon 34-28 oluyor. Mesela kalkışta bu sizi hiç zorlamıyor mu? Ki bunun daha 53-39x12-25 kullananları var.

Torkunuz başlangıçta çok düşük oluyor ve kadansınızda çok düşük olduğu için dizlerinizde zorlanma olur diye tahmin ediyorum. Zaten bir anda hızlanmakta imkansız? Peki bu durumda ne oluyor? Kadans yok, tork yok, 1 küsürlü bir oran var vs...

Scudo
Genelde bu oranda dişli kullananlar dün sürmeye baslayanlar olmuyor bacak kaslari daha gelismis daha önce suren insanlarda oluyor o yüzden sakatlık olmuyor ama bilincsiz ve ilk kullanimda dediginiz dogrudur ve birde kadansı aynakol uzunluguda etkilemekte birde o var

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ ve CeCeKa
@KitapSever 34-28 bursa gibi yerde yetersiz oluyor. En güzeli.11-32. Kadansı düşürmeden çıkabilirsin.diz sağlığı için en iyi seçenek

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@Acemişoför
Hocam sonuçta bacaklar zorlanıyor, yeni başlayan adam için haklısınız. Zaten kadans düştüğü için zorlama durumunu sormuştum. :)

@selim82
Konyada kullanılabilir hocam, Bursa'da eğim çok. Bu arada kadans meselesini takip ediyorum. Ben olsam 11-34 kullanırdım herhalde, 1/1 ile çoğu yokuş çıkılır. :)

@Murat B.
Hocam yüksek tork derken 34x28 gibi oranlardaki dişli kombinasyonlarına göre daha makul kombinasyonların torkundan bahsettim. Başlangıçta düşük torkla o oranlarla zaten hızlanamazsınız ki her durduğunuzda vitesi 34x28'e düşürmüyorsunuz bile.

O oranlarla hızlanmak için biraz tork gerekiyor, kadansta düşük olunca bacakları zorluyor. Mesela ışıklarda çok denk geliyorum hocam, yol bisikletçileri yeşil ışık yanınca zorlanarak kalkıyorlar. Her zaman 34x28'e indirmiyorlar ki bu adamlar ışıklarda, vitesler birde 34x daha düşük kombinasyonlar olunca daha da zorluyor.

Sanirim demek istediginizi anladim ilk kalkistaki sertlik kisa süreli oldugu icin birşey olmaz sanirim diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: mektupla
@Acemişoför
Evet hocam, aynen bunu kastediyorum. O ilk sertlikte bisikletçiler genelde zorlanıyorlar.

Sanırım ağır vites düşük kadans ve yüksek tork demek istediniz. Örneğin 2017 Çanakkale Bisiklet festivalinde bu duruma tanık olmuştum. 3000 küsür bisikletli yokuşu çıkarken duraklamaalr oluyordu ve sonrasında en zor durumda kalanlar ise yol bisikletlileri olmuştu. En hafif kombinasyonda dahi mtb ve tur bisikletlerinden daha ağır dişli oranlarından kaldıkları için dizlerini zorlamama adına yürüyerek devam eden çok kişi vardı.

Kalkışta ilk iki - üç pedalı ayakta çevirmek yeterli (Vitesi düşürmediyseniz)

Benim en düşük oranım 39-26 fakat söylediğiniz gibi bir zorlanma yaşamıyorum veya rampalarda durmam gerekince kalkışta da herhangi bir problem yaşamıyorum. Bu tarz durumları genellememek lazım bence...

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
5-10 saniye için bile olsa bir zorlama oluyor ve doktor değilim ama menisküs ve yırtılma gibi rahatsızlıklara ortam sağlayabilir diye düşünüyorum.

Geri