Scudo Sports

Yol bisikletiyle en fazla hız

@Hakan1969 Rast gele diyelim abi ,yinede dikkatli ol :harika: , abi birde kategorisi farklı fakat hangisi daha heyecanlı Motor mu , bisiklet mi ? Hangisi daha çok adrenalin patlatıyor?

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Scudo
Hız yapabilirler de,nereye kadar bu böyle sürecek?
Bir gün bir taş önüne çıkarsa,bir lastik patlarsa,anlık bir baş dönmesi yaşarsa,bir vahşi hayvan yoluna çıkarsa ..vb o hızda hangi refleksi verebilecek?
Profesyonel bisikletçilerin bile,zaman zaman ölüm haberlerini duyuyoruz..Dünya'nın en kaliteli,en sağlam bisikletlerine biniyorlar,Dünya'nın en kaliteli kasklarını/eldivenlerini kullanıyorlar ama kaza yapıp ölüyorlar..Çünkü çok hızlı gidiyorlar..Bir de bu kişiler sürekli bisikletten düşen,yani adeta düşmeye karşı bağışıklık kazanmış kişiler..Vücutları ona göre evrim geçirmiş durumda..Buna rağmen ölenler oluyor..
Bisikletle 100'ü geçiyorlar:eek:

Bisikleti araba gibi görmemek lazım..Araba yan yatar,takla atar,aradan sıyrılıp kurtulabilirsiniz ama bisiklette kaza yaptığınız anda,yan yatacak veya takla atacak kişi sizsiniz..!
Ek olarak proflar antrenmanlar harici yarışlarda trafiğe kapalı yollarda bu hızlara çıkıyorlar, virajı döndüklerinde karşılarına araba yada kamyon çıkacak derdi yok, oysaki biz amatörlerin böyle bir imkânı yok. Elbette sürat yapılabilir ama şartlar elveriyorsa. Yinede sürat felakettir kimsenin başı göğe etmiyor 80-90 km hıza çıktığında ancak bu hızda yapılan bir kazada muhtemel ebedi olarak göğe çıkma imkanı oluyor. :)

@Adrenalin26 benim için yokuşun çok dik olması da gerekmiyor, öyle kadans hesabı filanda yapmıyorum iniş öncesi, iki pedal yetiyor, gerisini bedenim hallediyor..
@necmeddin yerleri ayrı ama bisiklet kendinle mücadele, birde negatif elektriği alıyor, spor sonuçta. bisiklet ağır basıyor bu aralar..(benzin yerine yağ yakıyor hem..😊)

@Triban sence? 🤔..boşver şimdi konu bisiklet...sen kaç hız yapıyorsun bisikletinle? sende ne bisikleti var?
Bisikletle hiç hızlı gitmem..
Bisikletle hız yapmak mesele değil..Bisikletle yokuştan 100'le inmek sorun değil,önemli olan yokuş çıkmak..
Bisikletle şu kadar bastım filan..İş değil ki bu..Yokuş çıkabiliyor musun arkadaş,sen bana bundan bahset..
Yokuş çıkamayan bisikletçi,bisikletçi midir?Bence değildir..Ben de ''çıkabiliyorum'' demiyorum,uğraşıyorum zaten..Zaten tek derdim,yokuşları rahat çıkabilmek..:)
(Triban 500 var bende..)

@Triban yokuş kısmında tamamen katılıyorum sana,. apayrı bir mücadele..allah kaza bela vermesin kimseye..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Tam konu gerilere gidiyor unutuyoruz derken, birisi gelip konuyu hortlatıyor.
Bu işin artık planlı olarak yapıldığını düşünüyorum! :)

Hic sorma hacu. Gecen terbiyesizin bi tanesi bugatti veyronla 480kph yapmis utanmadan. Acayip zoruma gitti. Ben hep soyluyorum 300 u gecmeyin diye.

Bu mesajda nasıl bir savunma yapıldığını çözemedim. Açıklayabilir misiniz? (Beğenenlerden biri de açıklayabilir.) Altınızdaki bisiklet, bisiklet dünyasının Buggattisi olduğu için mi inişlerde hızlı? Ya da siz daha hızlı inebildiğiniz için mi bisikletçilerin Bugattisisiniz? Araç o kadar hızlı gidebiliyorsa neden gitmeyelim yani bisiklet o kadar hızlanabiliyorsa neden hızlanmayalım mı demek istediniz?

Bu mesajda nasıl bir savunma yapıldığını çözemedim. Açıklayabilir misiniz? (Beğenenlerden biri de açıklayabilir.) Altınızdaki bisiklet, bisiklet dünyasının Buggattisi olduğu için mi inişlerde hızlı? Ya da siz daha hızlı inebildiğiniz için mi bisikletçilerin Bugattisisiniz? Araç o kadar hızlı gidebiliyorsa neden gitmeyelim yani bisiklet o kadar hızlanabiliyorsa neden hızlanmayalım mı demek istediniz?
Bir seyleri savunarak yazmaktan kaciniyorum genelde.

Bir seyleri savunarak yazmaktan kaciniyorum genelde.

Bisikletle hızlı iniş yapmayı savunmuyor musunuz yani? Ben yapılan benzetmenin ilişkisini gerçekten anlayamadığım için sordum.

Bisikletle hızlı iniş yapmayı savunmuyor musunuz yani? Ben yapılan benzetmenin ilişkisini gerçekten anlayamadığım için sordum.
Kimine gore saatte 100 km hizlidir. Kimine gore 800km yavastir. Mesela benim carmagedon da rekorum 850km saat. Saniyede 300000 km ye gore yavas ve guvenli diyenler olabilir. Serbest kursu.

• İnanılmaz
@HakanAydn Usta kimseyi Çekemedim Yada kıskandım felan yok BENDE Sizin gibi takip ediyorum. bu hızlara trafige kapalı, yarış, organizasyon vb ortamlarda ulaşılır yapılır ama insan şehir içinde karayolunda bile bu tavırları sergiliyor Ben insanların canı yanmasın isterim yoksa yol sizin dalak böbrek bacak sizin basın basabildiniz yere =D

Strava emminin dediğine göre şimdilik, yokuş inerken, 110 km sonrası en fazla 78 km/sa (78 küsurdu) yapabildim 😊.

Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse bir şey düşünmüyor demektir.
Walter Lippmann.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Hız hojtur hız güzeldir hız heyjanlidır ama benena😂 şaka bir yana bende aletlerin amacına yönelik kullanılması tarafındayım fakat araçlarla hız için dikkat ettiğimiz ibarelere dikkat ederken bisiklegte aynı hassasiyeti göstermiyoruz tehlike arz eden kısım bu.örneğin araçlarda kullandığımız lastikler maksimum kaç km hıza dayanıklılık göstereceğini bildirirken biz bisiklet üzerinde farketmeksizin yapıyoruz bu işi.

Kimine gore saatte 100 km hizlidir. Kimine gore 800km yavastir. Mesela benim carmagedon da rekorum 850km saat. Saniyede 300000 km ye gore yavas ve guvenli diyenler olabilir. Serbest kursu.
100 kmh ile düştüğünüzde vücudunuza gelen darbelerin kuvvetinin, 20 kmh ile düştüğünüzde gelecek darbelernin kuvvetiyle aynı mı olacağını sanıyorsunuz? Fizik kuralları sizin ne düşündüğünüzle ilgilenmez.

100 kmh ile düştüğünüzde vücudunuza gelen darbelerin kuvvetinin, 20 kmh ile düştüğünüzde gelecek darbelernin kuvvetiyle aynı mı olacağını sanıyorsunuz? Fizik kuralları sizin ne düşündüğünüzle ilgilenmez.
O zaman trafiğe çıkmamalısın, fizik kuralları kafanı yere vurur.

Triban 500 ile düz yolda 46 yokuş aşağı 62 gördüm fakat frenleyerek gidon titreye titreye bir hâl olmuştu haliyle :)

• Beğen
Geri