Scudo Sports

Yol bisikletiyle en fazla hız

Scudo
zamanında bisiklete kanat takıp izmir kordon dan havalanıp bursaya bir saatte varmışlığım var:D

strava'nin max hizinda hata oluyor hep. indikten sonra bakiyorum her zaman oldugundan daha yuksek. sonra binis sirasindaki tabloya bakiyorum, butun hizlari gosteren o grafikte o yazdigi hiza ulasmamis gorunuyorum.

@canayaz0734 binisinizin 21. saniyesinde 83.9km/h yapmissiniz. baya iyi hizlanmissiniz.

Cep telefonları ve uygulamaları her zaman doğru değerleri vermiyor. Örnek olarak aşağıda 79 km hıza ulaştığımı söylüyor. Ancak bu rakam hatalı.

Telefonlarınıza her zaman güvenmeyin derim. Gps destekli yol bilgisayarları bu konuda daha başarılı.

(link)

Ayrıca 100-120 yapan arkadaşların, yarışlara katılmalarını temenni ediyorum.

Arkadaşlar, yol bisikleti 100-110km yapar mı? Rampa aşağı elbette yapar. Cavendish sprintte 75km/s yapmış olabilir. Ama rampa aşağı daha fazlasını da yapmıştır. Zaten yarışlarda amaç maksimum hıza çıkmak değil, gücü verimli kullanmaktır. Yani 100 yaptım diyen birine git yarışlara katıl demek çok doğru değil.

Ama profesyonel yarışlarda bile araçla temas edip kaza geçirmeler olurken Türkiye'de bir caddede bisikletle sürat yapmak bana doğru gelmiyor.
Geçen yol bisikletimle 61'i gördüm ve kontrollü bir şekilde yavaşladım. Yavaşlamasam madalya mı takacaklardı bana?
Yüksek hızlarda trafik içerisinde bir kaza en hafifinden sakat kalma ile sonuçlanabilir.
Bence hız yapmayın, güvenle sürün bisikletinizi. Zaten otomobiller dur kalk ile vakit öldürürken sizler yol bisikleti ile 35-40 km sürat ile her yere hızla yetişirsiniz.

Keyifli ve sağlıklı sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
mtb yle daha hizli gidiyoruz :p

ben alalı 1 hafta oldu bisikleti tiagralı mosso basıyorum hala 42 görebildim en fazla ama sürdüğüm yerlerde çok fazla rüzgar vardı tırstım zorluyamadım kendimi sonuna kadar zorlasamda herhalde max 45-50 arası bişey görürdüm

İstanbul - Uludağ Turunda; Yalova - Bursa Yolu, Yalova çıkışındaki tırmanışı tamamladıktan sonra iniş esnasında 95,9 Km/s.

Dosyalar

• IMG_20150729_175544.jpg
    IMG_20150729_175544.jpg
    69,2 KB · Okunma: 51
O hızları yapmadan önce ne içtiniz cok merak ettim :D baya pilot varmış aramızda ahahaha ...

Esime videolari gosterdim.Sen istesende ana yollara seni gondermem diyor!
Haklimi bence hakli.Burasi Turkiye,ki kim vurduya gitme ihtimali cok yuksek...
Sizlerde lutfen cok dikkatli ve emniyetli surus yapin.Hepinizin seveni var onlari dusunun...
Bisiklet kulturu olmayan bir toplumuz ve bu kulturun yerlesmesi en az 20 yil alir ya da ayni seviyede kalir.Yol olmadan ne desek bos...

İzmir de yeni yapılan uçan yoldan konak tünelinde hafif egimli son dişli çok fazla kadans yapmadan 55.4 km/h yaptım. Bisikletimde xrs030 tiagra 2015. Saatim cm sine kadar ayarlı bir tur lastigin gittigi mesafeyi mezure ile ölçüp girdim.
https://i.hizliresim.com/qlZE5R.jpg

Mtb hız konusundaki mtb ci arkadaşlar görmesin buraya yazdıklarınızı gülerler vallahi çoğu yol bisikletiyle aynı gidiyor hatta geçiyor :kptmya:

• Beğen
Tepkiler: kafnun
@canayaz0734 Tebrik ederim hocam, son saniyelerde ki araba sollama olayı efsane :) Arabada ki adamın yüz ifadesi ve şaşkınlığını düşündümde... :)

dün sabah yol bisikletiyle trafik arasında 46.6 km yi gördüm

Ben yol bisikletinde çok yeniyim, 60-70 km mesafelik düz turlar yapıyorum ortalama 29km falan çıkıyor, rüzgarsız düz yollarda da genelde zorlanmadan 33-35km ile gidiyorum.

Bunlar bayağı vasat değerler. Ama dün pedal bile çevirmeden optimum outlet önündeki yokuştan iniyordum bir scooter beni biraz takip etti sonra da önüne geçip fotoğrafımı çekti, galiba 70km yapan bisikleti ilk defa gördü çok şaşırdı. 100km yapan görse ne yapacaktı acaba :)

@anıl şentürkk bazılar mesela arkadaşım bu climbing challange larda falan atlıyo arabaya açıyo stravayı bitiriyo challange ı namussuz :D

O 20 km ortalamalarıda öyle yapnlar olabiliyo

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
bugün 50. 7 yi görünce yaşlı amca beni durdurdu arabayı geçiyo bu nasıl şey dedi:D

• Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
@anıl şentürkk Stravadaki performans ile profesyonel yarış koşmak arasında büyük fark var; elbette strava bir fikir verir ama birçok şeyi de göz ardı ederiz. Mesela o tırmanış adamın hayatının en iyi performansı olabilir, sadece o tırmanış için antrenman yapıyor olabilir gibi birçok sebep sıralanabilir, tabi hile yapmadığını varsayıyorum. 250-300 watt'ı 2-3 saat sürdürebilecek adam zaten profesyonel olsun :komik::komik: Örneğin Kapadokya Yarışı'nı kazanan Gökay Abi, 20 km'lik bir yokuşu 300 watt ortalama ile çıkabiliyor ;);)

Geri