Scudo Sports

Yol bisikletiyle en fazla hız

@Erdal YILMAZ

O zaman her saat markası farklı değerler veriyor. Ben kilometre saati yerine telefondaki programı kullanıyorum daha detaylı ve kendini geliştirmek için daha verimli oluyor tavsiye ederim.

Scudo
@Emir Kızılaslan

Zorlasan 100 yapabilirsin. Azimle zorlayan, mermeri deler demişler.

sanırım benim ayarlarımda da problem var. şurada belirtilmiş;(link) ama, sadece 700x seçeneği çıkıyor. yani 700x23 seçeneğini km saatime giremiyorum, doğal olarakta hız gösteriminde sapma meydana geliyor.
cateye velo 9 kullanan arkadaşlar var mı acaba, ya da yardımcı olabilecek bir arkadaş? : )

Sözü geçen bazı hızlara dünyanın en iyi sprinterleri bile henüz ulaşamamış vay be forumda ne cevherler var da haberimiz yok madem böylesi yeteneklerimiz var bisiklet forum ailesinden rica edelim her şehirde ayrı ayrı olmak üzere bir yol yarışı düzenlensin böylelikle hem kendileriyle bizlerde tanışmış oluruz hemde bisiklet sporunun cüneyt arkın'larını gelecek seneki fransa turuna göndeririz

@Erdal YILMAZ

Bende schwalbe lugano lastik var. Bu gün sayacın ayarlarını yapmak için ölçtüm. 208 cm. çıktı.

Haklı olarak bu işi bilen kişiler hep "her lastiğin ölçüsü farklı olur, hava basıncına göre bile değişir" diyorlar. Ancak bence yine de bir kıstas olması bakımından Bisikletforumda marka/modele göre referans lastik çevresi değerlerinin verildiği sabit bir başlık açılsa oldukça iyi olur. Böylece ayar yapma aşamasında hem kolaylık olur, hem de hatalı ölçümler azalmış olur. Evet her bisiklette bu değer değişecektir ama 2-3 cm lik farkların hız saatine yansıması tamamen yanlış girilen değerlere nazaran çok daha az olur. Hatta bence ortalama hızlarda sadece gözardı edilebilecek bir fark olur.

http://nando67.files.wordpress.com/2009/07/sigma_wheelchart.jpg

Ben KM saatini, GPS verisinden daha güvenilir buluyorum. Ayarlarını doğru yaptığınız ve sensörünüzü dikkatlice yerleştirdiğinizde size yanlış veri verme ihtimali yok. Ama GPS anlık da olsa veri alışverişi yapamazsa, KM/S değerlerinde sapma yapması çok çok muhtemel. Bence GPS verisi sadece rota, averaj hız, toplam mesafe gibi verilerde kullanılmalı. 1-2km hızlı gitmenin hesabını yapan biz bisikletçilerin ayda bir açılan bu maksimum hız topiklerinde bu veriyi kullanmamaları gerekir diye düşünüyorum. Evet GPS izleme sistemleri güzel bir teknoloji ama veriyi kaynağından, yani bisikletimizin tekerleğinden almak daha mantıklı.
Bir tane basit kalibrasyon menüsü bulunan saatlerimizin ayarını düzgün yapmakta fayda var.

@ReşitÇağırgan

Aynen. Ben 3 gündür bisiklet kullanıyorum. Düzenli olarak spor yaparım. 1.79 boyunda 68 kiloyum. 26" mtb kullanıyorum, saatte okuduğum max hız 44,8 km/h.(Düz asfalt yol) Şimdi 1 ay düzenli antrenman ile kaslarımın ve kondisyonumun bisiklete uyum sağlaması sonucu biraz daha hızlanacağımı tahmin ediyorum. 60 km/h diyelim. Abartalım 70 km/h diyelim. 120 yaptım diyenler var. Arkadaşlar yapmayın din kardeşiyiz. :) Tem de sol şeritte arabayla gidiyorum ben o hızlarda.

Düz yolda tayt yerine yetişkin bezi takarsam 40 yada 45 km arası 15 yada maksimim 30 saniye bu hızlara çıkabiliyorum. Gerisi ortalama 30 35 km oluyor. hafif yol yokuş aşağı olarak bana yardımcı olursa yetişkin bezininde yardımıyla 52 ve 54 km hıza çıkabiliyorum oda yokuş boyunca devam ediyor yokuşla oda bitiyor.
Bisiklet dağ bisikleti lastik 2.10 hava 55 p

Arkadaşlar Dağ bisikleti kullanmaktayım düz yolda hafif rüzgar olduğu için anlık 25KM/H rüzgarsız 30-35 km/H ile gidebiliyorum.

Yol bisikletinde merak ettiğim birşey var. kendinizi yormadan normal şekilde pedal çevirerek kaç km/h yapabiliyorsunuz?

@mehmet ulaş yok yav ne rekoru 20-25'in aşağısına inmiyorum işte. önüme araba veya başka engel çıkmazsa. rüzgar yoksada 30-35 oluyor.

@ertanmrtz km sayacım doğru şekilde ayarlı zaten hocam sorduğum soruya hala cevap bulamadım :)

bir haftadır kullanıyorum, korktugum için fazla hızlı gitmiyorum.
ana yolda çok rahat 40-45 kmyi görüyorum.
hafif yokuş aşağı yol bulursam, kendime de güvenim gelirse 60-70 kmyi deneyeceğim
90km yapan kafası kırık arkadaşlarım var,ama daha kafayı kırmadığım için tedbirli gidiyorum.

az önce %10-15 eğimli yokuştan yukarı hafif ayakta hafif oturarak dengeli bi tempoda 35 kmyi gördüm

genelde %5 egimli tirmanista hizimi 25km/s altina dusurmuyorum duz yolda ise 40km/s oturarak yormadan gidebiliyorum

@NedensizPostalar

mtbden katlanır bisiklete,sonrada yol bisikletine geçtim.
mtbyi hatırlayınca, benim kendime ne kastım varmış diyorum şimdi.
mtb ile araziye girmiyorsan hiç gereği yokmuş onu anladım

• Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
Geri