Scudo Sports

Yol bisikletiyle en fazla hız

Yol bisiklet ile 700x23x18

http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/08/10/uDyVw.png

Scudo
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/08/10/uDyVw.png@Hamza Hakkı
ek:110 un üstüne cıkan yok daha :)

23c kullanıyorum ben kalınlık olarak (2.5 cm) 28" zaten onu yazmaya gerek yok
http://www.pedalon.co.uk/acatalog/bontrager-r2-tubeless-road-tyre-xxl.jpg
görüntüsü böyle

23c kac mm oluyor o lazım iste ben 26x2.10 cm kullanıyorum

@Bahadır Ulusoy
o şekilde yazmam mümkün değil sanırım varsada ben bilmiyorum 2.10 birimi inç olabilir sizin yada farklı bir şey

yok 2.10 cm biliyorum yol lastikleri cm cinsinden yazılmıyor pek ama merak ettim neyse kendi yol bisikletimi alınca ölçerim :) 0.50 cm falan cıkar atık

Duz yolda 65 hafif egim olunca 80i gördüm daha fazla cikar ama istanbulda tehlikeli olduğunu düşünüyorum

Düz yol da 60-70 nasıl görüyorsunuz anlamıyorum. 100 km. hız yapanların aynakol dişli sayısını merak ettim doğrusu. Ya benim km. saatinde bir sorun var yada ben sorunluyum.:D

6 aydır yol bisikleti kullanıyorum ve düz yolda ulaşabildiğim maksimum hız 46 km. Acaba diyorum km. saati'nin lastik ayarını mı yanlış girdim.

Km saatinde 75 yazıyor. Mekece rampasından aşağı inerken kayıtlara geçti. Rekor kırmak gibi bir amacım yoktu. Arada bir frenleri kontrol amaçlı ufak ufak sıktığım için 75'i geçmedi. Muhtemelen 90'a yaklaşır. Fakat korktuğum için mecburen frenleri yokluyorum.

@Erdal YILMAZ

Hocam onlar birer Greipel, birer Cavendish, birer Kittel oldukları için, düz yolda 70-80 görmeleri normal. Bir marabalar olarak onların karşısında 50'yi görürsek, öpüp başımıza koymalıyız. :p Dünya çapında sporcularımız var ama işte Bisiklet Forum'a girmekten, yarışlara katılmaları mümkün olmuyor.

@Erdal YILMAZ

Sram rival 53 39 175mm ayna kol kullanıyorum ben. 6 aydır yol bisikleti kullanıp 46 km hızı geçemiyorsanız bir yanlışlık vardır. km saatinin mil göstermediğinden veya ayarının doğru yapıldığından emin olun. 700X23C için km saati ayarı 2112 olmalı.

@ahmetcan44

Burada tartışmak gibi amacım yok, zaten böyle bir konunun tartışılacağı yer burası değil bence. Böyle bir konu aslında çok yararlı olabilirdi ama çoğu konuda olduğu gibi bu konuda saçma yerlere çekilmiş. Yol bisikleti ile 70 80 gibi hızlara ulaşmak için bence profesyonel olmaya gerek yok. Ben 3 yıldır bisiklet sporu ile uğraşıyorum sürekli yol bisikleti kullandım. Düz yolda 70 75 km hızlara ulaşabiliyorum profesyonel değilim, hiçbir kulübe gitmedim sadece kendim antrenmanlar yaptım. Ha burada gelip düz yolda mtb ile 85 90 yaptım diyenlere ben de inanmıyorum tabi ki. Yani herkesi aynı kefeye koymak yanlış. Bu sözlerim sadece size karşı değil yanlış anlamayın.

Bence bu konunun altında herkesin km saatindeki son hızının fotoğrafları olsa iyi olurdu ama her zaman doğru olmuyor tabi, bunun tekerlek ve jant ayarının doğru girilip doğru şekilde montaj yapılması gerekir, ayrıca yüksek hızlarda km saatine bakmamanızı ve dikkatli olmanızı öneririm yoksa çok farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. Herkese bol pedallar.

@Hamza Hakkı

Merhaba, kullandığım km saati sigma 1009 sts kablosuz model. Ayarı girerken ürün kitapçığına ve internet üzerindeki bir kaç kaynağa baktığım zaman karşıma 2133 gibi bir rakam çıkmıştı ve onu girmiştim. Sizin söylediğinize göre bu rakam yanlış oluyor, yani yanlış bir değer girmişim. :)

Bendeki aynakol 30 39 50.

http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/IMG_09411_zps2a963477.jpg

@Erdal YILMAZ

3 lü ayna kol genelde yokuş çıkmak için iyi olur. İleride kullandıkça ve geliştikçe size yetmediğini zaten anlarsınız. Ben saat ayarını standart diye biliyorum yani 700X23C için 2112 olmalı.

Hamza Hakkı

3'lü aynakol yetmiyor haklısınız, kısmetse bir sonra ki yol bisikletim de bu konuya daha fazla dikkat edeceğim. Şimdilik memnunum. Km saat ayarına gelince, sigma'nın kitapçığı 700x23c için 2133 girmelisiniz diyor. :)

erdal bisikletin üzerine binip tekerlegin tam turda gittiği yolu bul.sanırım mm cinsinden yazılıyordu ama emin değilim işte mm veya cm yaz

700x23C için bir standart yok. Erdal Bey'den aldığım kilometre saatinde de 2133 yerine alakasız bir şey yazıyordu kitapçıkta, net değeri hatırlayamadığımdan yazamıyorum. Benimki doğru ölçüyor.

Erdal Bey, bir gün bir motorsiklet ya da otomobil vasıtasıyla o ulaştığınız değerin gerçek olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Saatin doğru çalışıp çalışmadığı hakkında fikir verecektir.

Şimdi yere metreyi uzatarak bir ölçüm yaptım. Tekerin tam tur dönüşü 208 cm. yani 2080 mm.

Geri