Scudo Sports

Yol bisikletiyle dağa tırmanan insanların köy yollarına şehir bisikletini kabul etmemesi.

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bayramdan sonra City Fun 70 alacağım hayrılısıyla fakat aklımda soru oluştu. Yalnız kalırsın vs. dediler bunu diyenler yol bisikletiyle dağlara tırmanan insanlar. Hatam nerde acaba aydınlatır mısınız? :D
İlla SLX setli 4000 liralık bir şey mi alacağım?
Düzeltme: MTB ile yapılan turlara kabul etmiyorlar. Belki yanlış anlamışsınızdır.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
hocam şöyle diyim 4 gün önce salcano city sport 30 modelini aldım 2 gün yaklaşık toplamda 50 km ye yakın kullandım. Köy yolu gibi bir yola girmedim şimdilik ama o yolda da sorun çıkaracağını sanmıyorum çok zorlamadıkça. City fun 70 de gayet işinizi görecektir bence. Yalnız kalırsınız diyenlere aldırış etmeyin önemli olan sizin konforlu ve akıcı bir sürüş elde etmeniz.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@tahakilic58 Şöyle düşünüyorum hocam 1000 liralık MTB bisikletlerdeki maşa en dandik maşalardan oluyor. MTBnin tadını çıkarmak için en azından Rock Shox lazım. Ben de akıcılığa önem veriyorum bu yüzden. Bu fiyata sabit maşa daha iyi olur.

Öyle hocam genelde alt seviye zoom maşa kullanılır salcano bisikletlerde pek tavsiye edilmiyor. City fun 70 modelinde sanırım düz çelik maşa kullanılmış.Ayırdığınız bütçe elveriyorsa kilitli amortisörlü bir maşa köy yolunda avantajlı olabilir düz maşaya göre city sport modellerine de göz atabilirsiniz .

@tahakilic58 Maalesef. En baştan amortisör istemiyorum hocam. Kardeşimle ortak kullanmasaydık biraz daha biriktirip yol alacaktım. 48t aynakol ve ince lastikler ilgimi çekti

@tahakilic58

Şehir bisikletini değil köye mezraya bile sürersiniz hocam, ruhsatında şehir dışına çıkamaz mı yazıyormuş :):kedicik:

@Harun Salcı yalnız yol bisikletiyle dağa tırmandılarsa çok ayıp etmişler ama takdir edilir mi bence edilir

@Harun Salcı
Boş ver onları hocam sen ne istiyorsan onu al onlar mı verecek parasını salla geç

Sal'cı sana Sal'cano yakışır.
:)

• Beğen
  • Beğen
Tepkiler: Eroseros
@Harun Salcı donanımı bir tık daha iyi bir Salcano ile 5 yılda yüzlerce kilometre ve bir erternasyonel tur yaptım, hala da taş gibi bir abim kullanıyor:) Hep derim en iyi bisiklet, kişinin sahip olduğu ve yeterli gördüğü bisiklettir.

• Beğen
@Aloha Yani şöyle, bak dostum aramızda şehir bisikleti kullanan yok, bizle takılacaksan MTB alacaksın yoksa tek tabanca kalırsın. (Biz pahalı bisiklet kullanıyoruz :islik:)

• Beğen
Tepkiler: Aloha
fuji absolute ile hem yolcularla hem dağcılarla gezdim herşeyden önce sen nasılsın sen iyiysen herşey iyi :harika:

• Beğen
Tepkiler: Ahmetcan Alsat
@Harun Salcı tamam yol bisikletiyle çıkıyoruz ama yıne de asfalt yolda çıkıyoruz taş toprağa girmiyoruz ki :)

@Bisiklet sever 93 Ben çamura batmak taşlarda şakşuk sallanmak istemiyorum ki. Neyse onlar 50T rubleyle 4 turda 10 metre yol alsın.

Başlık acayip:)
Yol bisikletiyle dağa tırmanan insanların köy yollarına şehir bisikletini kabul etmemesi.

Yol bisikleti ile taşlı/topraklı yolda(düz) çok zor gidersiniz..Mecbur kalmadıkça,yol bisikleti ile asfalt dışına çıkan olmaz..Yani yol bisikleti ile dağa çıkan birisi,asfalt üzerinde gitmiştir..Dağa yol bisikleti ile toprak yolda çıkamazsınız..

Şehir bisikleti ile her türlü yolda ilerlersiniz..Dağ performansı mtb kadar olmaz,yol performansı da yol bisikleti kadar olmaz..
Bu bakımdan mtb süren arkadaşlarınız varsa,sizin de mtb almanız;yol bisikleti süren arkadaşlarınız varsa da,yol bisikleti almanız lazım..

@ahlaksız Bizim köy yolları asfalt zaten. Tek takılırım yine de Zoom maşalı MTB almam. :)

• Beğen
Tepkiler: Aloha
@Harun Salcı

Abi asıl durum başka lakin üslup önemli. Turun amacı neyse ona göre davranılması normaldir. Yani herkeste aynı tür bisiklet var ise ki bu ister dağ ister şehir ister yol olsun o bisiklete göre tur yapılacaktır. Sizee turun hızını, keyfini, işleyişini bozacaksınız farklı bi bisikletle gittiğiniz zaman. Doğal olarak bunu size en başta söylemeleri bence en iyisi. Aksi halde her 4-5 km’de bir sizi beklemek için dursalar, onların hızına yetişmek için fazla zorlayıp dengesiz biçimde kalp ve bacakları zorlasan, arazide sürekli düşüp yahut yanlış teknikle sürüp akılları sizde kalsa ve size rn başta söylenen ‘bizle takılacaksan’ deyimini zor yolla öğrenmiş olsanız daha mı iyi olacak, yada daha etkili. Burada amaçları dışlamak değil hep bekleyen hem beklenen kişilerin bi amaç uğruna çıktıkları sürüşlerin amaçlarına ulaşmasını ve herkesin mutlu olmasını sağlamak;)

Geri