Scudo Sports

yol bisikletiyle 170km

bora kaya

Aktif Üye
Tepki
56
merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak 170km yolu yol bisikletiyle kaç saatte gidebilirim cevaplarsanız çok sevinirim

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: eren konu
Scudo
2 saatte halledersin 85 km/s ile.

Müneccim mi millet kardeşim. Senin gücünü, deneyimini, kapasiteni, gideceğin güzergahın profilini bilmeden ne desin millet sana?

Saatte 170 km yaparsan 1 saatte
Saatte 85 km yaparsan 2 saatte
Saatte 42.5 km yaparsan 4 saatte
Saatte 21.25 km yaparsan 8 saatte gidersin

Sahilden gitmeyeceksen yani ara sıra yokuş cikacaksan 9 saat. Düz gideceksen 8 saat. Dinlenme ve yemek vs üzerine ekle...

@Ozan k.
Mtb ile 200 km 9 saatte yaptım herşey dahil yani bence 7 saatte yol bisikleti ile alabilmeli o yolu.

Bu nasıl bir sorudur yahu.....

Aylak bakkal gelişi güzel konu açar

Arkadaş daha öncede şöyle bir konu açmış

(Merhaba yazın koyde bir tur yapacağım 23km asfalt 17km toprak kaç saate biter acaba?)

Hee birde şu varmış. :)

(Arkadaşlar yazın bir tur yapmayı planlıyorum istanbuldan pamukovaya yaklaşık 160 km dağ bisikletiyle gitmeyi planlıyorum sizce ne yadar sürer)

Bundan 4-5 ay önce Carraro 052 Tiagra ile K.Çekmece'den Tekirdağ'a gidip-dönüş toplam olarak 180 km'yi 9 saatte bitirdim. 3-4 ay sonra Merida Reacto 500 aldım. Aynı yolu tekrar gittim, hatta daha fazla giderek, gidiş-dönüş 200 km'yi 7 saatte gittim. Yani buda demek oluyor ki her şey senin kondisyonun da bitiyor.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Ulusoy
@bora kaya Merhaba, bisikletinizle sürekli bu tür performanslar gerçekleştirmiyorsanız ki bu soruyu sorduğunuza göre gerçekleştirmediğinizi düşünüyorum, öncelikle ilk denemenizde bu mesafede bir sürüşü denemenizi tavsiye etmem. Bu tür uzun sürüşlerin bir çok değişkeni var ve yukarıda arkadaşlar şakayla karışık da olsa bile az çok bunlardan bahsettiler.
Tam tersi antrenmanlıysanız ve kondisyon durumunuzu biliyorsanız eminim bu sorunun yanıtını da verebilecek konumdasınızdır.

@bora kaya
Sn Bora
bu sorunun yanıtı hakkında burada soracak kadar hiç fikrin yoksa bence sen bu tura çıkma.
Yani yanıtlayan arkadaşların cevaplarına bakıyorum sorunu ciddiye almamışlar ama haksız sayılmazlar çünkü çok da yanıtlanabilir bir soru değil.
Ben bu soruyu ciddi olarak sorduğunu düşünerek şöyle yanıtlamaya çalışacağım.
170km tamamı düzde bile olsa günü birlik gidip gelmeyi planladığın bir güzergah ise gün doğarken çıkmanı öneririm. Çünkü sıcakta tam verimli bisiklet süremezsin, telefon gelir, yemekdi suydu, zırt pırt durmak zorunda kalırsın dolayısıyla 20km ortalamalar hikaye olabilir. Güneşin üzerine dik geldiği anlarda yokuş aşağı bile sürmek işkence olur bence o zamanları mola olarak değerlendir derim.
Yokuşlu bir tur olacaksa yokuş şiddetine göre değişir ama 170km iddialı olabilir bu açıdan yine sabah çok erken tura başlamanı öneririm ama bunun yanında kalabileceğin bir yer yani bir b planın olsun bunun yanında gece sürerim dersen mutlaka aydınlatma ve reflektörlü giysiler.
Yapmaya niyet ettikten sonra yapılmayacak şey yoktur.

Eğer soruyu sorma amacında ciddi değilsen forumu makaraya alıyorsan benden yana canın sağolsun derim ama insanların boş yere vaktini almak hoş bir davranış değildir.

150 km yi aşağı yukarı 5 saatte almıştık.

Ben 26 km yolu hergün aynı rota gidip geliyorum. Bisikletim şehir bisikleti. Bazen 75 dk bazen 90 dk bazen 100 dk sürüyor.
Bu zaman rüzgarın arkadan gelmesiyle düşer, önden gelmesiyle uzar. Benim ortalama hızım 20 km civarı.
Sen yol bisikltiyle 170 km gideceksen benim tahminim 6 ila 9 saat arası iyi kondisyon hali ile bitirirsin.
Lastiğin patlarsa, antremensız isen bu değişir.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri