Scudo Sports

Yol bisikletinin hayatımı değiştirmesi

TontonCocuk

Daimi Üye
Tepki
817
İsim
murat
Bisiklet
Bisan
Yol Bisikletinin hayatımı değiştirmesi ve kendime göre bir başarı hikayesi olan değişimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hayatım boyunca aktif olmayan bir yaşam tarzım vardı. Sporla hiçbir bağlantım yoktu. Spor yaptığım tek an poligonda atış yapmadan önce 500 mt koşmamdı. Futbol izlemeyi bile sevmem otobüse yetişmek için koşmaya bile üşenirdim.

2007 yılında askere gitmek için tüm planlarımı yaparak vatani görevimi yapmaya başladım. Silah eğitimim olduğundan ve atışlarımın onlara göre mükemmel olmasında dolayı keskin nişancı eğitimi alıp Hakkari’ de askerliğim devam etti. Taki Aktütün basılıp biz desteğe gidene kadar. Tam ulaşmak üzereyken yakınımıza düşen havan topu tüm hayatımı bir anda değiştirdi. Gazi olacak kadar yaralanmamış osamda baya bir şarapnel parçası saplanmıştı vücuduma. 1 ay Van askeri hastanesinde kaldıktan sonra 3 ayda evde hava değişimi için yatarak geçirdim. Askerliğim bu şekilde bitti. Askerliğimin bittiği gün tartıya çıktığımda 80 kilodan 110 kiloya 4 ay kadar bir sürede çıkmış olduğumu gördüm. Hem psikolojik etki hem rahat hareket edememe yüzünden ilerleyen 5 ayda 130 kiloya çıktım.
2009 yılından 2015 yılına kadar kilomda inişler çıkışlar oldu. Taki bisan marka bir demir yığını alana kadar. Aldığım bisiklet ile baya bir kilo düşmeye başladım Bir gece bisiletim apartmandan çalınana kadar. Çok hızlı karar verip bu spora soğumadan bir bisiklet almam gerekiyordu ve araştırmalara başladım. Bisiklet forum ile tanıştım.

Yol bisikleti hevesim vardı kompedenler araştırdım ve bilgi sahibi oldum. Bir hışımla belki hatırlayanlarınız olur merida reacto 400 aldım. Bu andan itibaren hayatım değişmeye başladı. İlk başlarda işe gidip gelmek ve günde 35 km yapmak olan amacım ilerledi. Sürüşler yetmeme başladı. Gün günü tutmuyor kendimi geliştiriyor kilo kaybediyor daha sağlıklı hale geliyordum. Bisiklet acemi kullanışımdan dolayı çok yıpranmış ve artık 95 kg a düşmüştüm. Hedefim triatlon olmuştu. Bu doğrultuda tüm hesap kitap işlemlerimi yapıp specialized venge toplamaya karar verdim.
Hiçbir bilgim yoktu ama Bisikletforumda yardımsever arkadaşlar vardı. 23 nisan 2016 tarihinde sram red setli token c55 jantlı bir 2014 venge pro topladım. Bisiklet sporuna daha çok aşık oldum. 1 ay içerisinde 1500 km yol yapmış, evde spin bike antremanlarını günde 2 saate çıkarmıştım. Yüzme için bir spor salonuna kayıt olmuş ve internetten bulduğum antreman ve beslenme programlarını uygulamaya başlamıştım. Ekipman için ayırdığım 200 liralık bütçe yetmiş mayo gözlük ayakkabı vs almıştım. Yüzmede bu kadar kısa sürede başarılı olacağımı düşünmemiştim. 50x5 ile başlayan çalışmalarım 2 3 seansda gelişmişti. Yüzmeyi ve koşuyu bir hevesle çok kısa bir sürede geliştirdim( derece çok olsa da başarabiliyordum).

Tarih 4 haziranı gösterdiğinde yarı ironman denemesi yapmak istedim. Kendimi çok iyi hissediyordum. Yakında bulunan bir spor salonunun havuzunda dayımın gözetiminde 2 km yüzecek. Hemen araban bisikletimi alıp belirlediğim 90 km lik bir rotada bisiklet sürüp başladığım yere geri dönerek 21 km olan koşuma başlayacaktım.

Yüzmenin son 300 mt si başta kendimi yormam dolayısı ile çok zor geçti. 1 saat 15 dk bir derecem oldu ve 10 dk içinde spor salonunda üstümü değişip hemen bisikletime atladım. Bisiklet sürmeyi sevdiğimden 90 km çok rahat geçti. Ortalama hızım İstanbul içi olmasına rağmen az trafikli bir ortamda 31 km/saat olmuştu. Başladığım yere döndüğümde 89,7 km yol almıştım. Kendime o kadar şaşırıyordum ki aslında spora karşı bir direncim varmış gibi hissetmiştim Bisikletimi bıraktım ve ayakkabılarımı arabadan alıp koşmaya başladım. İşte tam o anda aman yarabbim dediğim anı yaşadım. Dizlerimde inanılmaz bir acı vardı ama yılmadım. 1 km böyle geçti ve toparladım. Nabzımı sabit tutmak için bir yandan çabalarken 5 km bitmişti. Son 1 kmye kadar o arayı hatırlamıyorum. Ne yaptım nasıl geçti hiçbir fikrim yok. Ama son kmde bırakmamak için kendimle kavga ettim diyebilirim.
Koşu bittiğinde bende bitmiştim. Bırak 21 km koşmayı 2 km yürümeye bile üşenen ben yüzme bisikletten sonra 21 km koşmuştum. 10 dk dinlendikten sonra aldığım başarı hazzını ilk kez yaşıyordum. O kadar mutluydum ki yaptığım derece umrumda değildi. Çünkü bitirmiştim. Tüm yorgunluğumu bir anda unuttum.

Bu hedefimi başarmak aklımda bazı planlar ortaya koydu. Bir gayrimenkul yatırımı yapacaktım ve eksiğim vardı. Düşünmeye başladım. Venge satıp idarelik bir bisiklet alacak. Para ihtiyacım bittiğinde venge vias alacak ve kendimi iyice geliştirecektim.

Vengemi sattım ve şu an idarelik olarak merida scultura 4000 aldım. Eylül gibi de venge vias almayı planlıyorum. Bir bisiklete 30 bin lira verilir mi diyenleri duyar gibiyim J ama emin olun ki 5 kg vermek için 200 bin lira dökmeye hazır o kadar insan varken ben 85 kg a düşmüş ve başarı peşinde koşmayı hedef etmişken bu miktar çok değil.

Not:
1) Patron vs değilim bir firmada ortalama bir maaş ile çalışıyorum.
2) Denemede ki derecem. Yüzme 1 saat 15 dk bisiklet 2 saat 53 dk koşu 2 saat 45 dk sürdü.
3) Kendimi dereceye girecek kadar başarılı hissetmiyorum ama bitirecek iradenin kendimde olduğunu bu kadar kısa sürede hazırlanmakla bu başarıyı görünce devam etmekten çekinmiyorum.
4) Herhangi bir diyet programım yok. Günde 4 adet yumurta ve 1 kg tavuk tüketmeye çalışıyorum. Et yemeyi sevmediğimden bu ürünlere yüklendim. Günlük %50 prot. %30 karb. % 20 yağ almaya çalışıyorum. 4 5 litre su içiyorum.

Şu an için yaşadıklarım bunlar. Paylaşmak istedim. Yazı uzun oldu okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Ekipman seçimimde ve bisiklet parçaları seçiminde yardımcı olan arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Hepinize sağlıklı ve bol pedallı günler dilerim. İnşallah hedef koyup erteleyen arkadaşların net kararlar almasına sebep olur.

Hedefim 2017 antalya 70,3

image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg

Scudo
Zevkle okudum yazıyı. Harikasın dostum senin adına inan çok sevindim. Bisiklet öncesi yaşantım da seninkine benzer ancak bendeki değişim seninkisi kadar radikal değil. Devam et lütfen ve mümkünse ironman tecrübelerini paylaş. Selamlar, sevgiler

Harika bir hikaye, tebrik ederim umarım başarılı olursunuz.

Tebrikler inanmak başarmanın tamamıdır.Bende yapabilirmiyim diyenlere iyi örnek olmuşsun.
Başarı ve azminin devamını diliyorum.:harika:

Forumda herkesin okuyup farklı açılardan çıkarımlar yapması gereken bir özyaşam öyküsü.
Yolun açık olsun arkadaşım..

Kutlarım. İnsanın kendine inanmasının ve kendini tanımasının ne kadar önemli olduğunun ispatı gibi olmuş hikayeniz.
Anlattıklarınız içinde fazla küçük bir detay olmakla birlikte tavuk tüketimine dikkat etmenizi öneririm. Malum, genellikle 30-40 günde yumurtadan kesime giden bir üretim söz konusu :)

heyecan içinde okudum. yaşadıklarınız azminiz örnek gösterilecek cinsten... tebrik ederim.

Çok kıskanırım, venge vias' ı :krsn:

Ellerine sağlık Murat, çok güzel yazmışsın.

Tebrikler.Spor hangi dalda olursa olsun bir aşktır,bağımlılıktır ve hatta tatlı bir hastalıktır ve sonuçları herzaman meyva verir.1 gün antrenman yapmayayım kendimi suçlu gibi hissediyorum bi süre sonra psikolojik bağımlı olduğumuz doğrudur.Maşallah çok başarılı ve teşvik edici bi süreç geçirmişsiniz.

Öncelikle tebrikler, aktif yaşamın verdiği enerjiyle çok güzel bir yazı olmuş.

Diğer yandan idareten dediğiniz bisiklet bile fazlasıyla yeterli kilo vermek için, ben 30 bin gibi bir rakamı bisiklete harcanmasına karşıyım (saçacak paranız yoksa) yapmayın etmeyin, kenara koyun yaşınız genç daha para lazım olacak.

"Taki Aktütün basılıp biz desteğe gidene kadar. Tam ulaşmak üzereyken yakınımıza düşen havan topu tüm hayatımı bir anda değiştirdi. Gazi olacak kadar yaralanmamış olsamda baya bir şarapnel parçası saplanmıştı vücuduma."
Bir an kendimi orada düşündüm.İçim acıdı.Vatanı savunan askerlerimizden Allah razı olsun.Onlara sabır versin.
Murat seni de tebrik ederim.

Cok teşekkür ederim guzel düşünceliniz icin @Volkan AYAZ sen beni P.tesi de ek o Zaman görüşürüz abi :)
@emrahozkan online oyunlardan (Knight online) kazandığım parayı eve sokmak istemediğimden bisiklete harcamayı daha uygun görüyorum. Haydan gelen huya gitsin misali :)

@TontonCocuk Maşallah! Şimdi sağlıklı olmanız sevindirici

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
Resmen bir azmin öyküsü olmuş bu. Tebrik ederim. Dediğiniz gibi herkes kendisi için bir ders cikarabilir bu durumdan.

Kutlarım kardinal bir değişim ve büyük bir hedefe ulaşma azmi sergilemişsiniz. Ironman yarışanlara hep gıpta ile bakarım. Hergünümde bisiklet muhakkak varken ve olmuşken dahi Ironman bana inanılmaz geliyor. Bitirebilenleri dahi tebrik ettiğim bir yarıştır. Yüzme tekniğim olsa belki deneyebilirdim ama yüzmeyi yapamıyorum. Lütfen Ironman sonrası da yazın büyük moral oldu yazınız.

• Beğen
7139218_orig.jpg

şu sözü sürekli paylaşır bisikletçiler, ama bizzat uygulayan kanlı canlı bir örnek olmuşsunuz, tebrikler.
hayat devam ediyor ve geleceğimiz, anın olumsuzluklarına pes ederek mahvedilemeyecek kadar değerli.
ekşi sözlük örneğini veririm çoğu zaman, yazar olmayan çoğu kişi "zamanında keşke çaylak olsaydım, şimdi yazardım" der ve bunu dediği anda bile üye olmaz. halbuki yıllarca bunu diyeceğine bir sefer üye olsa, gelecekte yine bunu dediği bir gün yazar olabilirdi.

hayat da bunun gibi, şimdi 130 kilo olan biri 1 yıl sonra çok daha iyi durumda olabilecekken niye pes eder, niye çabalamaz anlayamıyorum.
ben de, belki anca gün yüzüne çıkıyor, bu cemaatçi darbecilerin işkenceleriyle harp okulundan ayrıldıktan sonra, düzenli sporu bırakmanın etkisiyle 100 kiloya kadar çıkmıştım. bir şekilde o kiloları verip düzgün bir fizike gelmek gerekiyor, zor da olsa bunu başarmıştım ben de.

başarılarınızın devamını dilerim hocam.

Azim dolu bir yasam oykusu. Tebrik ederim.
Cervmemizde hareket etmeyen, bakkala markete bile arabayla giden, nabzi biraz yukseldiginde ölecegini sanan tonla insan var. Ben bunlara çok uzuluyorum.
Spor guzellestirir ve yaşlanmayı önler. Vucut calisirsa sağlıklı olur.
Bunlari insanlara hep anlatiyoruz ama nafile. Hareket dusmani insanlar bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Insanca yasamanin bir gerekliligidir hareket etmek.

• Beğen
Geri