Scudo Sports

Yol bisikletini bırakmalı mıyım?

Scudo
@trainspotting35

Evet ilginç ilk defa görüyorum. compact bir yapısı var. bu ürünün ismini biliyormusunuz ?

@Surabaya

sorun şu bu bisikletin bana uygun olup olmadığı ve ya bisikletin ayarları ile ilgili değil. omuzdaki kas zedelenmesi ile ilgili

@epsilon91

ufak bir kaz zonucu omuzdaki kaslarda sıkıntı var. ödem indikten sonra MR cekilcek. yırtık varsa iyileşme bayağı uzuyacak.
ikinci el almalı, kullandıktan sonra ikinci el satılacak birşey olmalı. o vakit markalara yöneliyoruz .
fiyatlar yükseliyor.

@2kaplan

evet hiç kullanmadım fakat seledeki yayı olsun gidonların yüksek oluşu kesinlikle beni yormayacak bisikletler. vites sistemi olarak nexus larda sorunsuz sistemler diye biliyorum. batavus ve gazalle için 1500 ayırmak gerekcek, ikinci ellerine .

@MehmetAliB.

Edirne'de böyle bir imkan yok. olsada bike fit yaptırmazdım. 350-400 civarında bir rakam telafuz ediliyor.
internetde gerekli materyellar var. izleyip okuyarak gerekli açısal ve pozisyon bulunabilir. mutlak bikefit sistemi yazılımı gibi olmasada işe yara ;).

@mariokaldato

Raişit cumhur bey , bu kesinlikle mantıklı bir çözüm gibi fakat makine'nin ruhuna , duruşuna ters :)

şu pozisyonu ne yapsa bu kullandığım bisikletde yakalayamam. mevcut bisikleti koruyup , erkek / bayan kadro demeden şöyle bir şeyler bulmam lazım.

Kesinlikle omuzdaki yük kalkar gibi

BC101032_H_C.png

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Şeref ARSLAN Anlattığınız omuz sorunu ciddi bir sorun değil. Bir süre içinde tedavi olacaksınız. Zaten kış geldi bisiklete binilmiyor. Bu dönemde tedavi olursunuz. Sonra tekrar binersiniz. Geçen sene benim de sol omuzumda birden sorun oldu. Biraz ara verdim. O süreçte tedavi oldum. Bitti geçti. Acele karar vermeyin.

@clubber
Sanki omzum hiç iyileşmiyecek gibi ağrıyor. yırtık varsa tam düzelmede sağlanamıyormuş. umarım sadece zedelemişizdir.
yorumlardan kararlarımı değiştirdim. Sevdiğim yol bisiklet inden ayrılmayıp. başka bir bisiklet almak .
dediğiniz gibi zaten sürüş yapmıcam . ancak mart nisanda
Telaşemin sebebi şayet ikinci bisiklet almam gerekirse . piyasa durgun iken almak. yani mart nisana da almam gerekirse ikinci eller kızışmaya başlıyor.
Siz değerli arkadaşlarımın tavsiyesi önemli

Bu hollanda bisikletleri için o kadar para vermeye değermi ? sonuçta gelecek sezon büyük ihtimal elden çıkarmak gerekcek. elimde kalmadan satabilirmiyim ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Şeref ARSLAN spor yaparken bu tip sakatlanmalar her zaman olur. Hemen panik olmayın. Profesyonel sporcuların başına neler geliyor sonra tekrar spora devam ediyorlar.

Uzman degilim ama gunluk 30 dakikalik, ya da 1 saatlik, yani bu tip rahat surusler omuzlarinizi (kaslari) guclendirecektir. Kendinizi zorlamayin, agrir agrimaz hemen surusu sonlandirin, zorlamayin. Ama olabildigince sık sık ve azar azar binerseniz bence faydasini kesinlikle goreceksiniz, omzunuz guclenecek.

Konuyu kışın acmis olmanizin tesaduf olmadigini dusunuyorum, soguk da sizi olumsuz etkiliyor. Sogukta ara verip, tavsiyemi yazin da yapabilirsiniz.

Omzunuzdaki gucsuzluk sebebiyle onu olmasi gerektigi gibi kullanamiyorsunuz, agri yaparak size "beni kullanma, rahat birak beni" diyor. Pes edip onu kullanmamak da bir secenek tabi. Fakat ben olsam guclendirme secenegini secerdim. Ayni durumu ben de sag dizimden yasadim. Yururken, ayakta dikilirken bile agriyan dizi adam etti bahsettigim sekilde pedallamak :)
Omzunuzu bir kenara atmayinm ona ihtiyaciniz oldugunu hissettirin, toparlanacaktir :) ama sakin zorlamayin. Azar azar

Surus oncesi omzunuzu isitacak hareketler de yapin fakat zor hareketler yapmayin. Bisiklete binmeseniz bile bu hareketleri yapin. Amac o bolgedeki kaslari geri kazanmak. Bir kası kullanmadan geri kazanamazsiniz o_O

@Şeref ARSLAN Abi panik yapmaya gerek yok, ben fitnessla uğraşıyorum, birçok kez omuz sakatlığı geçirdim, hiçbiri 1-2 ay dan uzun sürmedi, sizinkide sürmez eminim. Kış aylaarında dinlenin, bisiklet sürmeyin, gerekirse fizik tedavi alın, kırık çıkık olmadığı sürece fazla sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.. Bence ne bisikletinizi satın, nede yeni bisiklet alın, masrafa gerek yok, kış boyunca bir spor salonuna yazılın hem antreman yapın hem bisiklet binin :)

Kısa bir süre önce ciddi bir kaza yaşadım ve 4 ay kadar bisikletten uzak kaldım ama hala bisikleti bırakmadım sağlıklı bir yaşam istiyorsanız bisikleti bırakmayın derim ben ;):harika:

Yol bisikletinin ölçüleri tam bedeninize göre ise yeryüzündeki en rahat bisikletlerden birine sahipsinizdir. Sizin sadace biraz şekle ve güce sahip olmanızı bekler, sonrası en rahat tur, gezi bisikletine bile değişmek istemezsiniz. Kişisel gelişiminize önem verin. Yol bisikletinden vazgeçmek sudan vazgeçmek gibidir.

@Şeref ARSLAN tern tipi katlanır bisikletler Hollanda modellerine göre biraz daha mütevazi ancak ekonomik çözüm olabilir katlandığı zaman yerde kaplamıyor.Ancak sizin egzersizsle kas gelişimine de biraz önem vermeniz gerekiyor yukarıda bir arkadaş bahsetmişti zaten.Kazasız belasız sürüşler dilerim.

@clubber
farkındayım sporcular sürekli sakatlanıyor. bir çoğu sosyal yaşamlarına dönüyor. , insanın başına geldiği zaman kıymet anlıyoruz.

@Serkan Mıstınoğlu

bugün itibariyle kol omuz askısını bıraktım. bakalım . birazdaha kendi haline bırakcam. hafif egzersizlerle toparlıcaz .

@Adrenalin26

Spor salonu mudavimiyim. body building yanında spining derslerinide giriyorum. Aklımın almadığı. bir bodyci vücuduna sahip olmasamda sürekli sporun için de olup , güçlü omuz kaslarının bu hala gelmesi. çok dikkat etmek gerekiyor.

@EneMyPeAcE

kesinlikle konforludur, birde nexus vites sistemi olsa ekstra konforlu olurdu sanıyorum.

@Fatih.acar

Sizede Geçmiş olsun. kesinlikle bisikleti bırakamam. bizim yaşam felsefemiz olmuş artık ;)

@h.kozan

Bir çok bisiklet kullandım , yol kadar akıcı ve hafif olan olmadı şimdiye kadar. teşekkürler

@trainspotting35
teşekkürler araştıracağım.

@The 69 Eyes
Teşekkürler, bir kaç hafta sonra hafif egzersizlere başlıyacağım .

@Şeref ARSLAN
@Şeref ARSLAN
Valla denenebilir zaten yavaş yavaş proje bisikletine dönmeye başladı. MTB Bisikletimden çıkan Schwalbeleri taktım haftasonu :) img_20171224_164629.jpg img_20171224_164632.jpg img_20171224_164639.jpg img_20171224_164629.jpg img_20171224_164632.jpg

• Beğen
Tepkiler: Şeref ARSLAN
Geri