Scudo Sports

Yol bisikletini bırakmalı mıyım?

Şeref ARSLAN

Aktif Üye
Tepki
54
Bisiklet
Specialized
Specialized secteur kullanıcısıyım. Çok sık olmamakla beraber hava güzel olduğu zaman mümkün olduğunca kullanıyorum kullandığım Endurance. performance yol bisikletindeki kadro tasarımından daha farklı konfora yönelik. Bir kaç hafta önce Omuzla ilgili sıkıntı yaşadım. Toparlanmam uzun zaman alcak. Bisikletim keyif veriyor her nekadar yol bisikleti için konforlu olan kadroya sahip olsada yinede omuzlar ciddi yük biniyor. Bu durumdan dolayı ya bi kaç sene binemicem ya da omza yük vermemek adına. Bisiklet tarzımı değiştireceğim. Bisikletimi satıp Gazella ya da batavus tarzı bir şey mi almalıyım? Kullanan var ise bilgi verebilir mi? Rahat bir sürüş ile ağırlık arkada, gidon yukarda sürüş ile omza yüklenmeden kullanmam mümkün müdür?

Scudo
Yol bisikleti (endurance da olsa) yol kullanımı için tasarlanmış sizi belli bir pozisyonda tutarak, bacak ve kol kaslarınızın çalışmasını sağlamaya yönelik spor amaçlıdır. Ağırlık çalışması yapıp omuz kaslarınızı çalıştırmanızı veya yol bisikletine daha sık ama daha kısa aralıklarla binmenizi tavsiye ederim. Zamanla ağrıların geçtiği göreceksiniz..Keyif amaçlı kullanmayı düşünüyorsanız şehir, tur bisikletleri size daha uygun olur..

hiç uğraşmayın düz gidon takın. Fren vites kollarını değiştirin ve kullanmaya devam edin...

Yol bisikletinin tadına varan birisi gazelle tarzı şehir bisikletlerinden aynı tadı alamaz...

Bu durum bisikletin kötülüğünden değil, kişinin mevcut alışkanlıklarından kaynaklanır.

Yukarıda denildiği gibi, bu döviz şartlarında eldeki bisikleti çıkartıp Gazelle gibi yüksek fiyatlı bir bisiklet almak da bence akıllı bir hareket olmaz...

Treking bisikleti alabilirsin.sadece gidon düz oluyor. Kalanı yol bisikleti. Decatlonda 9'5 kg sora setlisi 1600 civarı. Tiagra setlisi 2300 civarı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Fikirleriniz için teşekkür ederim.

bahsettiğim bisikletler sele aşağı konumda gidon yüksekte olan modeller. unisex olanlar.

specialized 'ı çok özenerek keyifle kullanıyorum. 10 kg biskletden 20 kg lık bisiklet zor gelecek . hafiflik bizim için önemli. iyileşme dönemini atlatıp . yüklenmeden kullanmaya çalışacağım.

ülkenin ekonomik durumları dediğiniz gibi . şimdi bisikleti versem bi okadar daha üzerine koyup ancak sıfırlayabiliyorsunuz .

Kullandığım kadro rengi ve yapısı da eskimiyecek tarzda ,
specialized-secteur.jpg

Ben kullanmaya devam ediyim. umarım çabuk iyileşirim.
önerileriniz için tekrar teşekkürler.

@Şeref ARSLAN
Kore_cyclocross_cockpit.jpg
Bu şekilde fren kolları ekleyerek geçici olarak rahatlık sağlayabilirsiniz.

@selim82
Hangi model o 9.5 kg olan dostum ?

@Şeref ARSLAN dostum selamlar. Aklima soyle bi fikir geldi ; Ayarli gidon bogazi alip kendine hem gidonu yaklastirip hemde daha dik pozisyonda surmeyi bi denesen nasil olur acaba ? Ben tur bisikletimi bazen tamamen dik pozisyona getirip kullaniyorum . Cok rahat oluyor :)
Screenshot_2017-08-31-22-51-05.png

@mariokaldato
BUnların,gidon millerinin uzunluğunun ayarlanan modelleri var mı?Hani kimi bisikletlerde seleyi yukarı kaldırıca, gidon çok aşağıda kalıyor,hem onu dengelemek hemde daha ergonomik bir bisiklet sağlamak için..

@Raptor8
Valla sanmiyorum oldugunu
Ama yukari kaldirdikca zaten kisaliyor otomotikman

@mariokaldato
Hani hocam gidon millerinin belirli bir güvenlik çizgileri var,hali hazırdaki gidon yüksekliği az gelince buna da bir çözüm üretmişlerdir diye düşünüyorum. Malüm o kadar çok alternatif ürünler varki, bisikleti yeni baştan yapıyorsun.:D

• Beğen
@Raptor8
Gidon yukselticiler var oda olabilir

@mariokaldato
Aynen, şunlar varmış.
(link)
pr_01_2805.jpg

30kmnin üzerine çıktığımda omuzlarda ağrıma oluyor, büyük çoğunlukla bu ayarlardan kaynaklandığını düşünüyorum...

Bu gidon boğazı yüksekliğine yönelik bir ölçüt var mı arkadaşlar? Yani neye göre gidon yüksekliği ayarlamalıyız? Deneme yanılma yoluyla mı yapıyoruz yoksa bir ölçüsü var mı?

• Beğen
Omuzla ilgili sıkıntı neden kaynaklanıyor bi doktora görünün gerekli görürse zaten yasaklar. Düzelecek bişeyse yol bisikletini satmak mantıklı olmaz yanına ucuz bi şehir bisikleti alınabilir bütçeye göre de değişebilir.

• Beğen
Tepkiler: Şeref ARSLAN
@Şeref ARSLAN yıllarca o tarz göbekten bisiklet sürdüm. yanında yol bisikleti de kullanıyorum. büyük konfor sağlıyor, yerinde bir tabirle; yaylana yaylana gidiyorsunuz. yol bisikletindeki performansı beklemenizi önermem, ama o bisikletleri şiddetle öneririm. zevk alarak sürüyorsunuz..

Geri