Scudo Sports

Yol bisikletine Mtb rublesi takılır mı?

orkun tulu

Forum Demirbaşı
Tepki
222
drag blade flat bar

http://img252.imageshack.us/img252/9153/pr01497max.jpg
Çerçeve Drag Blade A6 Alüminyum
Çatal Drag Alu
Jantlar Remerx Çift Katlı
Lastikler Schwalbe Blizzard
Ön hub FORMULA, RB31-FQR, 36h
Arka göbek FORMULA RB32-7QR, 36h,
Vites Shimano ST-R221/225
Ön Vites Shimano FD-R440
Arka Vites Shimano RD-2200 24 Vites
Crank Shimano 2200 52X42X30
Ruble Shimano CS-HG50-8 12-25
Brakelevers Tektro 510A
Sele Selle Royal Mach
Sele Borusu Zoom 27,2 Alu

Arkadaşlar bu bisikletin rublesi 8li sisteme uygun 11-30 mtb rublesiyle değiştirilebilir mi? Tabi birde değiştirildiğinde arka vites kurtarır mı?

Bu değişiklikteki amacım yokuşlarda daha yumuşak bir vites elde etmek.

Scudo
takılır ve kurtarır. bu mesleği yaparken bu ve buna benzer kombinasyonları yaptığımız oldu

• Beğen
Tepkiler: orkun tulu
arka vites attırıcısının kaçlık dişliyi karşıladığı önemli. yoksa takılır neden takılmasın

• Beğen
Arka vitesinizi uzun bacaklı modellerden seçerseniz sorun olmaz.Ben kısa bacak arka vites ile 28-11 rubleyi sorunsuz kullanıyorum.Büyük diş 32 veya 34 olursa kısa bacak sorunlu olur.

• Beğen
zincir uyumsuzluk gösterebilir, bu da zincirle rublenin aşınması ve vites değişimlerinin zor olması demek olabilir. shimano'nun web sayfasından hem aynakola hemde düşündüğünüz rubleye uygun zincir varmı bir bakın. aynakol üçlü, yokuş için daha fazla arayışa bence gerek yok ama siz kendi gücünüzü daha iyi bilirsiniz.

@orkun tulu

Hayır takamazsınız, arka attırcı bunu kabul etmez. Arka attırıcıyı MTB attırıcısı ile değiştirseniz belki olur ( gerçi zincir kısa geleceğinden onuda değiştirmeniz lazım). Fakat sorun arka dişli 30 olduğunda ön ayna yaprağı 52 diş olduğunda sıkıntı olacaktır.

Ayna yaprakları 52x42x30 zaten, vites kombinasyonunuz oldukça rahat geldi bana, her yokuşu çıkar bu.
Eğer isterseniz 8speed Tiagra HG kaset 13x26 olarak geliyor, belki biraz yardımı olur, gerçi bence gerek yok buna.

zincir pin sayısı en yüksek olanı takmayı unutmayın ;) sonra attırıcının yayı tef gibi gerilir ve ters çapraz vitese alırsanız attırıcı zarar görebilir.

@harunkenan

sevinirim şimdiden teşekkürler

Geri