Scudo Sports

Yol bisikletine ilk bindiğinizde neler hissettiniz?

Sadece 2 dakikalık bindim ayrıca bisiklet tam yapılmadığı için hiçbir şey anlamadım :D.Pedalları da yoktu :D.

Scudo
Drop bar ( tuttuğunuz yer gidon direksiyon ne derseniz) çok farklı gelmişti. Ayrıca dağ bisikletinden sonra kuş gibiydi. Bastıkça gidiyordu. Çok klişe olucak eşekten inip ata binmek deyimi çok yerindeydi. Ama dağ bisikletinide özlemiyor değilim.Arazi,çamur ve doğanın tam ortasında bisiklet binmekte çok güzeldi.

İlk kullandığım yol bisikleti arkadaşıma ait Campagnolo setli Whistle Modoc Zenon du. Ben Kron xc 250 kullanıyordum. İlk bindiğimde, Kron'la yokuş aşağı pedallar nasıl dönüyorsa, Whistle ile düz yolda aynı rahatlıkta dönüyordu. Bir anda 35 - 40 km hızlara çıkıyordum. Herşey gayet keyifli gidiyordu ki ilk tümseğe gelene kadar :) Kron'la hissetmeden geçtiğim yol bozukluklarını Whistle ile sarsıcı bir şekilde hissettim :) Yol bisikletinin sürüşü çok keyifli, ama düzgün asfalt yollarda. Mtb, yola göre çok çok yavaş, ama hertürlü yol koşulunda, hatta yol olmayan yerlerde bile sürmek mümkün. Seçim kullanıcıya kalmış.

• Beğen
Tepkiler: orhan0911
ilk defa bisiklet sürüyormuş gibi oldum 1 de sırt üstü takla attım :D frenlerin yerini bulamadım :D

• Beğen
Tepkiler: ahmet can sahin
Tarzıma hiç uygun olmayan bir bisiklet olduğunu hissettim. Bana hiç keyif vermedi açıkçası.

Yokuş aşağı virajları arabaların dönemediği hızda yatarak dönmenin keyfi çok az şeyde var... Arabalar fren yapıp duruyorlar yazık :)

Dropbar değil de riser gidonlu bir yol bisikletim var. Dropbar gidonlu bisiklete hiç binmedim.
Fakat buna ilk bindiğimde "Düz yolda tamam. Fakat bu lastikler Türkiye'nin gubidik yollarına uygun mu?" diye düşündüm. Olmadı lastikleri değiştiririz dedim. Aldım çıktım.

17 kiloluk MTB'den sonra kuş gibi geldi. 1. vitesteymiş. Bir pedal attım, bu şaha kalktı. Düşecektim az kalsın :) Vay be dedim, içimi bir sevinç kapladı. Demek düz yolda uçacağız. Tüm bunlar 1-2 saniye içerisinde oldu. 1 dakika sonra AVM çıkışında eğimi yüksek bir yokuş çıktı karşıma. İşyerinden eve dönerken tırmandıklarım gibi... İşte, yokuşlarda nasıl olacağını deneme fırsatı da buldum. MTB ile o yokuşları tecrübe ettiğimden hemen saldırmadım. Yine 1. vitese alıp yavaş yavaş çıkayım dedim. Baktım basıyorum gidiyor. Biraz saldırdım. 3-4-6 bu gidiyor hala. MTB'ımın 3. vitesteki o zorlamasına 7. viteste ulaştım. 120 kilo olan ben... 7 ile yokuş çıkacağım... Gülerim :) Güldüm de... Ama bu sefer zevkten.

MTB ile 7'de quadricepsler taş kesilir, bacaklar titremeye başlar ve ben biterdim. Ağzımdan aldığım derin nefesler bana yetmez olurdu. Bu sefer bırak ağızdan derin nefesi, burnumdan nefes alarak çıktım o yokuşu. Sonrasında eve kadar inişli çıkışlı ama dümdüz bir yol vardı. Eve vardığımda ben bundan bir daha inmem dedim.

Benim hissettiklerim de bunlar :)

Bende aldığım hız yapmanın Zevkinden dolayı 1 ay yada fazla mtb yi kenara bırakmışdım. Özledim kaldırımlardan atlamayı ve 2 gündür mtb yi hazırladım ve biniyorum. mtb ye binince sanki deveye binmiş gibi oldum, ufacık tekerler ve yüksek bir direksiyon tepelerden bakıyormuş gibi oldum. Ama ikisininde yeri ayrı gerçekden, yol pedal çevirdikçe çevir diyo, mtb ise atlayalım zıplayalım diyo sanki.

Bu yorumlardan sonra evi barkı satıp hatta bankadan yüzde bin faizli kredi çekip yol Bisikleti alasım geldi mtb bisikletim kullanılamaz hale gelince yani kadro kırılarsa 5,10 yıl içinde yol Bisikleti alırım

@Enes Gürel

Yokuş aşağı geri geri giderken arka freni kökleyip geriye doğru takla attınız herhalde. Diğer türlü sırt üstü takla pek mümkün olmasa gerek.

Şaka bir yana, mtb'den sonra akıcılığı ve hafifliği hissetmek bambaşka bir duygu...

Zaten yol bisikleti istiyordum, biraz vazgeçer gibi olur gibi olmuştum ama burayı okuduktan sonra "yemişim şehir bisikletini, asıl bisiklet yol bisikleti" diyorum.
Bu başlık devam etmeli.

@Salih Kü

Ben ilk bindiğimde duracak mı dedim
sonra biraz belim ağrıdı, geçti
bacağımda kalça kemiklerine yakın yerlerdeki kaslarım bir ay bayaa ağrıdı

tam alışma bana 1 sene sonra oldu. Tekerlek sökme , 110 hava basma, iç lastik değiştirme , fren ayarı, vites düzeltmesi zincir temizlemesi, zincir yağ oranı, kolay sök tak kontrolü derken 1 sene geçti

ama şunu söyleyim ilk zamanlar 10-15 km hızla giderken vay bee hızlı gidiyormuş diyordum, şimdi aynı yollardan 35-40 ile geçiyorum rüzgarın durumuna göre, inanılmaz bir şey yarış arabası kullanıyormuş gbi oluyor.

Şimdi uzak mesafeler için yarışı bianchi slr 200
yakın turlamalar için düz gidon yarışı kullanıyorum bianchi slr 300
kışın da tam kapatan çamurluklu bianchi nero kullanıyorum

yer ıslaksa yarış bisikletine binmeyin,aman diyim.

İlk yol bisikletine binene kadar mtb sürmüstüm ama düz yolda sürmüstüm , antremanlı sayılırdım sonra yol bisikletine binince
http://www.sosyaltwitter.com/wp-content/uploads/2013/05/caner-komik-caps.jpg
Oldum ve o gündür mtb sürmüyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
Geri