Scudo Sports

Yol bisikletine başlangıç rehberi

Scudo
Forumda bir ilan var,ilgilenenler için çok uygun...

Cannondale Caad5 (r500)

Yol Bisikleti ilanı paylaşan Eyüp Ertuğrul, 20 Kasım 2016
Etiketler:
Bu ilanı takip etme

• li" style="outline: none; margin: 0px; padding: 0px 10px; font-size: 11px; border-bottom: 1px solid rgb(165, 202, 228); word-wrap: normal; min-height: 23px; display: table; width: 1217px; box-sizing: border-box;">
  • Açıklama
  • Teknik Bilgiler
  • İletişim
  • Fotoğraflar
    Cannondale
    Bisiklet Model:
    2006
    Kadro Boyu (inç/cm):
    56
    Jant Boyu:
    28 Jant
    Fren Sistemi:
    V Fren
    Türü:
    Amortisörsüz
    Çekiş Sistemi:
    1 x 8
    Garanti Durumu:
    Garantisi Var
    Bulunduğu Şehir:
    İstanbul (Avrupa)
    Kargo Seçenekleri:
    Alıcı Ödemeli
    Fiyat:
    2.300 TL
    Kullanım Süreniz:
    ortalama 2 sene 500 KM
    Durumu:
    İkinci El
    Ömür boyu kadro garanti belgesi ve faturası mevcuttur.
    cannondale caad5 56 cm (klasik geometri)
    full shimano tiagra 4500
    gidon: cannondale fire
    gidon boğazı: fsa os-150
    sele borusu: fsa sl-250
    sele: selle italia slr team edition (carbon raylı)
    jantlar: fulcrum race7
    lastikler: schwalbe ultremo
    pedallar: look keo classic (pedallarla birlikte verilecektir)
    parça satışı, takas yoktur...
    bisikletin yanında, beyaz gözlük, Geotech kask, az kullanılmış (54-60 cm), ve olursa 2-3 sefer kullanılmış Shimano R064 ayakkabı verilecektir (45 numara ).
    ayakkabısız alınacaksa fiyatı konuşuruz.
Not:İlan sahibi ile bir tanışıklığım yada bir çıkar ilişkim yoktur...

Yol bisikleti almak için baya bir fırın ekmek yemek gerekiyormuş. Acele etmeyeceğim. Şuan bulunduğum ilde 2.el piyasası hiç yok ne yazık ki.

6f74ff5f-8fcd-456e-a58b-1f5785afb8cb.jpg valla ben güzelimi 2.el aldım. Bu hafta ilk kısa alıştırma turu yaptım. tek söyleyebildiğim yol bisikleti bambaşka birşeymiş. herkesin bunu bir kere denemesi gerekiyor ve sarıyer cumhuriyet mah. yollarında gayet iyi gidiyor. Korkulucak birşey değil yani. gayet sağlam.
Fiyat konusuna gelince Lapierre 105 5800 galiba arka 11 li . Sanırım Fulcro raicing 3 lü bisikletimi gayet güzel rakama aldım. şöyle söyliyim ilanı açan arkadaş bir haftalığına 2800 e indirmişti. o Aralıkta ben aldım. ama ben takas vs. ile aldım.
Takip etmek lazım.

Dosyalar

• 7d42e98b-423b-4d60-8dff-ee8317b1f4f1.jpg
    7d42e98b-423b-4d60-8dff-ee8317b1f4f1.jpg
    88,9 KB · Okunma: 39
  • PEDAL1.jpeg
    PEDAL1.jpeg
    67,5 KB · Okunma: 37
  • WhatsApp Image 2016-12-19 at 17.53.15 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2016-12-19 at 17.53.15 (1).jpeg
    100,7 KB · Okunma: 40
  • WhatsApp Image 2016-12-19 at 17.53.15.jpeg
    WhatsApp Image 2016-12-19 at 17.53.15.jpeg
    101,4 KB · Okunma: 37
  • Beğen
Tepkiler: Tuguj ve Aspirin
Screenshot_2016-12-15-23-13-49.png IMG_20161217_154726.jpg Arkadaşlar bende şehir bisikletinden yol bisikletine geçme kararı aldım Giant fastcity sehiri satıp bütçemin 1400 olmasından dolayı Giant defy 4 aldım başlangıç seviyesi ikinci el Sıfır ayarında aldım. Spd pedal ile geldi ama daha önce hiç spd kullanmadım. Kadro boyu 52 54 derken 53.5 m\l kadro denk geldi 80 cm bacak boyum 1.73 boyum var. Daha 10 km sürebildim şuan konya Gar Gış Gıyamet'i yaşıyor. :D sizce başlangıç için nasıl? Kadro boyu kağıt üstünde ve bindiğimde iyi gibi geldi daha tam binemedim havalar biraz duzelse :)

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
@ömerözeren Moralinizi bozmak gibi olmasın bence bu kadro boyu size büyük. Bence dediğim kısımın altını çiziyorum.

@trainspotting35
Hocam kendim kullandığım için moral bozmam almadan önce 81 cm bacak boyuna kol uzunluğum boy uzunluguma göre bakınca 52 54 arası çıkıyordu hatta mtbtr kadro boyu hesaplama tablosunda 53.8 falan çıktı resimde sele borusu aşağıda o yanıltmasın daha sonra kendime göre kaldırdım bi 6-7 cm daha...

@ömerözeren Bacak boyunuz Ve kol boyunuz epeyi uzun ben 1,68 ım 52 kadro ucu kulagina oluyor. Sele boyunuz beni yanılttı.

@trainspotting35
Aynen 1.74 boy 80 81 bacak boyu var bide zayifim 58 kiloyum bacak rahat hareket edince uygun geldi bana

@Hasan Ç.

Yahu benim bisikletin fiyatı olmuş 6-7 lira.Genel olarak herseyin fiyatı artı.Her geçen gün birşeylere daha da uzaktan bakar hale geliyoruz.

İnanamıyorum Claris setli bisiklet 3000 olmuş hemde Cube gibi diğer yabancılara göre nispeten daha ucuz bir markada! Bir iki sene öncesine kadar 3000-3500 civarına 105 setli bisiklet almak mümkündü... Bisiklet sporu git gide ulaşılmaz bir hale geliyor yazıklar olsun.

Bu yol bisikletlerinde vitesi Gösteren bir yer olmaması bana garip geldi,nasıl anlıyor kullananlar?

Yol bisikletiyle 500 km geçirince hissediyoruz hangi viteste olduğumuzu @Eto3401
Şaka bir yana gerçekten alışıyorsunuz viteslere, nerdeyim diye bakmak yerine hız - kadans - nabız veya çok para varsa powermeter üzerinden ayarlıyorsunuz herşeyi.
Önünüzdeki Garmin cihazında isterseniz viteslerinizi görürsünüz ama kablosuz alıcılara çok para vermek lazım, tamamen fantezi hobi kullanıcısı için. :)

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Tolga Uşaklı
O çok paradır ya bana gelmez.

@Eto3401 Benim bisikletim gibi tiagra donanımlı bir bisikletiniz olursa görürsünüz.

Bu şekilde.
shimano-4600-gear-lever-zoom.jpg

Merhabalar arkadaslar yol bisikletine gecis yapmayi dusunuyorum. Her gecen gun kafam baska marka ve modele kayiyor kafam allak bullak olmus durumda. Son zamanlarda aklima yatan modellerden biride focus cayo carbon ultegra mix modeli. Arastirdigim kadariyla cayo focusun demesine gore yaris kadrosu ama bi izalco max degil. Anladigim kadariyla yari endurans yari yaris kadrosu. Hafif olmasinin yanisira (860 gr.) Paris-Roubaix de de denemis AG2R takimi. Ancak ultegra mix modeli olmasindan dolayi aynakol frenler ve ruble ultegra degil. Ayrica sele, sele borusu, gidon ve bogazinda focus kendi urerimi olan concept urunleri tercih etmis. Jant seti de fulcrum cex 7.0. Bisiklet kadro olarak iyi gibi gorunsede uzerinde degismesi gereken cok fazla komponent var. Sizce bu bisiklet 6-7 bin tl ye alinip uzerine yatirim yapilirmi? Kadro hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim.

@Fuubar Kullanılan gidon, gidon boğazı, sele borusu vs. Ritchey kullanan markaların kullandığı marka kompenantlarda zaten üst seviye şeyler olmuyor genelde. Yani cayoyu aldığınız zaman değiştirmeniz çok birşey katmayacak size fakat aynakol, frenler ve jantlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Forumda @TontonCocuk Mükemmel bir aircode satıyor fiyatıda donanımına göre bedava eğer kadro boyu uyuyorsa ve tabiki o fiyata satılmadıysa kaçırmayın derim.

• Beğen
Tepkiler: Fuubar
Galiba benim sorunum kadro boy orantısı boy 165 cm kadro 53 cm sedona 640 d aldım 107 km oldu henüz tam alıştım diyemem ama oldukça rahat ve performansı tatmin ediyor. Fakat daha ufak kadro ile daha fazla rahatlık ve performansı elde edebilirmiyim çok merak ettim. 20161225_180553.jpg

Geri