Scudo Sports

Yol bisikletinde sırt çantası sorun yaratır mı ?

Bence en güzel çözüm türkiyede olmayan iki ürün. İkisi de decathlon almanya da gördüm. Alamadım ama gidersem kesin alacağım.
Screenshot_20230128-131218_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20230128-131051_Samsung Internet.jpg
Biri gördüğüm en hafif sadece heybe kullanımına uygun arka bagaj
Diğeri de ortadan ikiye ayrılan ve bu haybeye takılabilir kolay kilitlenip çıkarılabilir çanta. Ama sağolsun decathlon getirmiyor.

• Beğen
Tepkiler: JayBap
Scudo
Bence en güzel çözüm türkiyede olmayan iki ürün. İkisi de decathlon almanya da gördüm. Alamadım ama gidersem kesin alacağım.
300058 dosyayı görüntüle
300057 dosyayı görüntüle
Biri gördüğüm en hafif sadece heybe kullanımına uygun arka bagaj
Diğeri de ortadan ikiye ayrılan ve bu haybeye takılabilir kolay kilitlenip çıkarılabilir çanta. Ama sağolsun decathlon getirmiyor.

Çok güzelmiş gerçekten ama yol bisikletleri ile uyumlu değil sanırım. Yoksa alırdım bunu çok pratikmiş.

Çok güzelmiş gerçekten ama yol bisikletleri ile uyumlu değil sanırım. Yoksa alırdım bunu çok pratikmiş.
Ben kullanılabileceğini düşünüyorum. Tubus connector ve ya adaptör ile
Şu görüntünün bir yol bisikletinden farklı olduğunu (matematiksel, ölçüsel olarak) düşünmüyorum. Ayarlanabilirlik için vidaları mevcutScreenshot_20230128-132824_Samsung Internet.jpgScreenshot_20230128-132950_Samsung Internet.jpgScreenshot_20230128-132824_Samsung Internet.jpgScreenshot_20230128-132950_Samsung Internet.jpg

Ben işe gidip gelirken şunu kullanıyorum. Yağmur geçirmez ayrıca laptop için özel bölümü var, o bölümün içine ekstradan yine su geçirmez özel bir bölüm yaparak yağmura karşı 2 kat koruma sağlanmış.

Camelback Hydration pack H.A.W.G. Commute 30

989b908f11514112a6b7d3508a9f0c4d.pngd908f005bca54e0bb04916d6a0e34354.png

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Benim de rahatsız olduğum bi konu bisiklet üstünde sırt çantası. kışın ortasında bile 3-5 km ilk yerde bile sırtım komple terliyor.

bagaja takılan çantalar vs var ama bi sırt çantası gibi olmuyor. bisikleti bıraktığında sırt çantası ile devam etmen gerekiyor.

ben kendimce bir çözüm yolu buldum ama bisiklet arkasında bagaj olması lazım.
o bagaja sepet yada plastik kasa sabitleyip bağlamak. marketler vs atıyor o kasaları yada uygun fiyatlı temin edilebilinir.
onun üstüne çanta kolayca koyulup istendiği zaman alınabilinir. gerekirse kancalı lastikler ile üstten zıplamasın diye destek olunur.

ben böyle yapacaktım ama elimde eski ön gidon sepeti vardı. onu takınca bisiklet düzgün katlanmıyordu ( sepet takılı olmasa bile ), zaten gidon yeri bağlantı yerleri kırılmış.
kullanmadığım bu tamiri mümkün olmayan ön gidon sepetini bagajda kullanmaya karar verdim.

klipsin bi tarafını bagaja sabitledim. sepetin arka tarafındaki klipsi de söktüm sepetin altında sabitledim. aslında şimdilik çok sabitlemedim. üstten bastırarak ittirdim sıkıştı. ince bi matkap ile delikler açıp bağlayarak sabitlersem çok daha iyi olur.

sepeti oraya kolayca takıp çıkarabiliyorum, sepeti çıkarınca bagajı normal olarak yine kullanabiliyorum. sepet varkende katlanabiliyor bisiklet.

üstten de lastik geçiriyorum şimdilik bir sorun yaşamadım. yükte taşıdım bir kaç kere denemelik. bu işler ile ilgili pek becerim , malzeme bilgim yok bu kadar becerebildim ama memnunum
Fikir vermesi için foto ekleyeyim
Yine birkaç ambalaj teli ile bağladım Ama kolayca çıkartabilirim o telleri . 4BBFFD4D-4D87-4AD9-BB0D-1F58F9B256A3.jpeg

Dosyalar

• 049205F8-D085-44E7-9182-192E0CEFE3C8.jpeg
    049205F8-D085-44E7-9182-192E0CEFE3C8.jpeg
    137,2 KB · Okunma: 12
  • Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Sele borusuna takılan bagaj da mantıklı bir geçici çözüm. İstediğiniz zaman sökersiniz. Heybeden de bahsedilmiş, ben tabanı daha dar olan bir sırt çantasını yatay olarak yatırıp bagaja sabitleme taraftarıyım.

Benim tecrübelerim ve görüşlerim:
- Sırt çantası ben de taşıyamıyorum. Hem terden dolayı hem de omuz bursitisim var, ağır çantaları uzun süre omuzumda tutamıyorum.
- Bisikletim yol bisikleti değil hibrit bisikletim var, çözümü arka bagajda buldum.
- Sırt çantasını yatay olarak sabitliyorum.
- Bilgisayarı genelde yanımda götürüyorum. Lastiği sabitlerken biraz dikkat etmek gerekiyor.
Merhabalar, birebir aynı düşüncedeyim. İşe giderken laptop taşımam gerek ve heybe çanta kullanmak istemiyorum. Direkt bagaj üstü olarak kullanılabilen/aparatlı sırt çantası şeklinde bir çanta yok mu hiç? Nereye baktıysam sadece heybe/pannier çanta görüyorum. Bende de cannondale topstone eq gravel bisiklet var (arka bagajı olan bir model).

Merhabalar, birebir aynı düşüncedeyim. İşe giderken laptop taşımam gerek ve heybe çanta kullanmak istemiyorum. Direkt bagaj üstü olarak kullanılabilen/aparatlı sırt çantası şeklinde bir çanta yok mu hiç? Nereye baktıysam sadece heybe/pannier çanta görüyorum. Bende de cannondale topstone eq gravel bisiklet var (arka bagajı olan bir model).
(link)
Yurtdışı alışveriş serbestken bu çantayı almıştım. Hem sırt çantası olarak kullanabiliyorsunuz hem de arka bagaja takılabiliyor. İçinde laptop bölmesi de var.

Direkt bagaj üstü olarak kullanılabilen/aparatlı sırt çantası şeklinde bir çanta yok mu hiç?

Eski mesajımı da okudum da, yeni aldığım bilgisayarı cesaret edip yatay olarak bagaja henüz sabitlemedim. Sırt çantasını arkaya bağladığım zaman, çanta ağırsa dikkat etmek gerekiyor biraz sağa-sola kayabiliyor.

Maalesef, arka bagajın tabanı geniş olmadığı için doğrudan sırt çantasını üzerine monte edemiyoruz. Delivery rack olarak bilinen bisiklet bagajları için geniş metal ızgaralar var ama Türkiyede bulamadım.

Benim arka bagaj XLC ve "carry more" diye bir aparatı var, onu da aldım. Bu aparatı kullanarak söküp-takılan geniş bir taban oluşturmayı düşündüm ama metal bir ızgaraya ihtiyacım var.

Yurtdışı alışveriş serbestken bu çantayı almıştım. Hem sırt çantası olarak kullanabiliyorsunuz hem de arka bagaja takılabiliyor. İçinde laptop bölmesi de var.
Arka bagajın üstüne takılamıyor sanırım. Ürünün görselinde olduğu gibi sadece bagajın yanına heybe/pannier şeklinde takılabiliyor diye algıladım. Direkt olarak bagajın üstünde duracak şekilde de takılabiliyor mu?

Arka bagajın üstüne takılamıyor sanırım. Ürünün görselinde olduğu gibi sadece bagajın yanına heybe/pannier şeklinde takılabiliyor diye algıladım. Direkt olarak bagajın üstünde duracak şekilde de takılabiliyor mu?
Çantanın tanımında sorduğunuz özellik yok, açıkçası ben de hiç denemedim. Ama siz sorunca düşündüm, çantanın arkasındaki bağlantı noktalarına uyum gösteren bir ek boru arka bagaja takılırsa, çanta da ona takılır, istediğiniz gibi durmuş olur. Ne kadar güvenli olur bilemiyorum. Bir ihtimal de bu çantayı arka bagaja istediğiniz gibi yatırırsınız sıkı sıkıya bağlarsınız.
Çantayı dediğim gibi yatay taktınız diyelim, normal şartlarda bagaj demirinden çıkarmak için çantayı havaya kaldırıyorsunuz bagaj demirini saran kilit açılıyor. Siz çantayı yatay taktığınızda, alt kısmının arka tarafa üst kısmının öne geldiğini varsayalım, diyelim ki ani fren yaptınız, çanta öne hareket edebilir ve sanki çıkarma hareketi yapmışsınız gibi yerinden çıkabilir. Bence güvenli olmaz.
Arka bagaja sizin istediğiniz gibi takılabilen Racktime modelleri var, bazılarının omuz askısı var, Bike Outdoor'a bakabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde selenin arkasına takılmış iki uçlu bir aparat var. Bunun neye, nasıl bir bağlantı sağladığını bilen var mı?

Ekran Resmi 2025-04-26 21.54.17.png

Hmm. Ben onu acaba sele arkası çanta bağlanan bir aparat mı acaba diye düşünmüştüm. Değilmiş demek ki.

Günübirlik gezilerde veya işe gidip gelirken sırt çantasını bir şekilde sele arkasına sabitlemenin çözümünü arıyorum. (link) ürün gibi sele altına sabitleyebilir miyim diye düşünüyorum. Ya da şu resimdeki arkadaşın yaptığı gibi sırt çantasını silindir bir su geçirmez çanta içine geçirip sele altına iki kayışla bağlamak da çözüm olabilir.
Günübirlik turlar için decathlon'un küçük sırt çantasını bu şekilde bağlayabilirim sanırım ama işe giderken bilgisayar ve kitap koyduğum sırt çantası nasıl sabitlenir bilemiyorum.

Sırt çantasının yaz-kış fark etmeksizin çok terletmesinden dolayı, şu tarz şeyler önerebilirim:

Bunun "DIY" kendin yap olmayan, yani hazır yapılmışı var. Adı Jack the Rack. Henüz almadım ama yurtdışında $100-110 gibi bir fiyatı var. Üreticisi 5 kg diyor ama 10-12 kg yükleyip sorunsuz kullanıyorlar.

(link)

1745851647496.png

(link)

Şöyle bir şey var. Çanta vs için . Kullanışlı görünüyor. Düşünmenizi tavsiye ederim

Geri