Scudo Sports

Yol bisikletinde mtb pedalı kullanmak?

Scudo
298693 dosyayı görüntüle
Yola MTB pedalı takanlar kervanına bende katıldım. Daha taktırmak nasip olmadı(yazılı haftasına 2 hafta kaldığı için çalışmam gerekiyor yazılılar geçince taktırabilirim) takınca deneyimlerimi de yazarım. Kalite olarak stok gelen pedallara göre kat kat daha iyi bence tek eksi yani biraz ağır olması(Stok pedallara göre + 100-150 gram gelmiştir aldığım yerde 419 gram diyordu) o da benim gibi sürücülerin çok da önemseyeceği bir şey değil. Soldaki kırılmış olan pedal ayağımdan kayıyordu bilerek daha geniş ve hafif çivilimsi bir pedal aldım. Niye SPD'ye geçmedin diyen olursa diye ilk nedeni SPD'ye fitsiz binmenin hoş olmayacağını düşünüyorum şuan en yakın fit yaptırabileceğim yer 300 km yani fit işi daha sonraya. İkinci nedenim ise bisikletimi sadece uzun yolda değil şehir içinde takılmalık vsde sürdüğüm için SPD hem rahat olmuyor hemde düşme tehlikesi oluyor. Ve son nedenim tabiki bütçe şuan bisikletime yatırım yaparsam güzel rulmanlı bir alüminyum jant seti alırım ondan sonra lastikleri değiştiririm belki ondan sonra SPD'ye hazır hala gelirim :)
Arkadaşlar bugün acele ettim pedalı yazılı haftası öncesi taktırdım. Pedalı aldığımda sağ ve sol tarafındaki kapak vardı. Ancak şuan baktığımda sağdaki kapağın düşmüş buldum. Galiba ya bisikletçi takarken ya da yoldayken düştü. Sizce bir sorun yaratır mı? Yine eski pedal gibi kırılma falan yapar mı?

Dosyalar

• IMG_20221223_222503.jpg
    IMG_20221223_222503.jpg
    24,4 KB · Okunma: 40
  • IMG_20221223_222431.jpg
    IMG_20221223_222431.jpg
    28,8 KB · Okunma: 38
Son düzenleme:
Kaldırımlar ve dönüşlerde çatpmaması açısından dikkatli olunursa daha uzun ömürlü olur.o an ağzımızdan öyle çıktı... Rulmanlı pedal uzun ömürlü olur.akışı iyi olur. Ama bunuda kullanınca sıkıntı olmaz Allah kaza bela vermesin

Geri