Aynı soruyu buraya da sormak istiyorum bir sakıncası yoksa:
Merhaba herkese. Bugün Berlin'de 5-6 derece havayı ve güneşi de görünce atladım bisiklete çıktım yola. Lastikleri kısa bir süre önce Continental GP 5000'le değiştirmiştim. Velhasıl kelam, 6. km'de arka lastik beni yarı yolda bırakmaya karar verdi ve patladı. Dedim güzel, zaten olması gereken bu, uzun aranın ardından ilk sürüş her zaman böyle biter. Yedek iç lastiği çıkardım ve değiştirmeye koyuldum. Ancak bu düyanın en popi lastiklerinden olan, minnoş, tatlış, güzel mi güzel GP 5000, asla janta oturmak istemedi. O kadar konuştum, dil döktüm yalvardım, bana mısın demedi. Ilk takarken de zorlamıştı beni hayta ama bu sefer öğle aram olduğu için ve fazla zamanım kalmadığı için atladım trene, bisiklet sırtımda döndüm eve.
Sorum şu ki, bu lastiği kullanıp bu tarz hadiseler yaşayan arkadaşlar ne yapıyor? Lastiği janta geçirirken uyguladıkları bir yöntem var mıdır? Keza dil döküp yalvarmak işe yaramadı. Levye silahını kullandım ama fotoda göreceğiniz üzere, minnoş onu da kırdı. Bu pazar uzun bir tura çıkma planım var ancak bugünkü prova beni bir hayli gerdi. Tavsiyelerinizi bekliyorum 🙏🏼