Scudo Sports

Yol bisikletinde kilitli pedal

Dizdar MERT

Forum Demirbaşı
Tepki
213
Arkadaşlar bu kilitli pedalın mantığı nedir baktım da vidalar falan var hep biz pedalla ayakkabıyı birbirine mi kilitliyoruz?
Eğer böyleyse durmak istediğimizde ayağımızı pedaldan nasıl ayırıyoruz?
Bu konuda bilgilendirirseniz beni sevinirim şimdiden teşekkürler

Scudo
korkma o kadar zor değil ayakkabının altında bir parça var o parça pedaldaki yuvanın üstüne denk getirip ayağını bastırıyorsun üstüne ve çıt diye ayakkabı pedala kitleniyor ve çıkaracağın zaman ayağının topuk kısmını sağa doğru çevirdiğin zaman çıt diye ayakkabı pedaldan kurtuluyor ama alışıncaya kadar birkaç kez düşebilirsin sebebide unutmak eski usule alışkın olduğun için son anda ayağını salıyorsun yere ve malum son çizikler...:)

Ben çok alıştım kilitli pedala çok rahat bişey çıkarması takması kolay oluyor zamanla. Ama bazende durduğun zaman pedaldan ayağımı çıkarmak yerine bisikleti sabit tutuyorum durduğum yerde öyle daha kolay oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Dizdar MERT
O kadar rahat ki kendini bir kez alıştırsan vazgeçemezsin . Hiç te tehlikesi yok . Hatta normal pedal kullanmak daha tehlikeli bence

• Beğen
@temu90

giyim konusunda bayağı bir dolaştım ama spd pedal alacağım falan diye tavsiye isteyenler var hep nasıl kullanıldığı hakkında açıkçası bulamadım mutlaka vardır ama sorun bende bakmadım bütün sayfalara:eek:

bunun dışında cevaplar için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: temucin90
almaya karar verirsen bisiklet üzerinde biryerlere tutunup durduğun yerde tak çıkar alıştırması yapmayı ihmal etme. Yoksa unutup durmaya çalışırsan karpuz gibi devrilirsin :)

SPD pedal kullanımı oldukça rahat tabi alıştıktan sonra. Hiç bir zaman düşmeyeceğinizin garantisi olamaz bir anlık dalgınlıkta kesinlikle affetmiyor :) Bir çok artı yönü de var tabii. Normal pedalda sadece ileri iterken SPD' de ayağınız pedala kitli olduğu için aynı zamanda pedalı çekiyorsunuz ve böylece daha çok pedal çevirmiş oluyorsunuz. SPD pedalın yararını özellikle yokuşlarda göreceksiniz. Ben SPD ye geçtikten sonra yokuş çıkmamda ki performansım baya bir arttı. Kesinlikle tavsiye ederim. İlk bindiğiniz zaman trafikte kullanıyorsanız durcağınız yere yaklaşmadan çıkartın dediğim gibi kesinlikle hatayı affetmiyor :). Çıkartmak için ayağınızın topuk kısmını sağa doğru çevirmeniz yeterlidir. Bindikçe alışacaksınız ve aradaki farkı göreceksiniz:in:

Sevgiler.

• Beğen
Geri