Scudo Sports

Yol bisikletinde 700x23c'den 25'e geçmek

halfmanhalfbike

Aktif Üye
Tepki
56
Merhaba,
Yakın zamanda scott speedster s40 bisikleti kullanmaya başladım. Lastikler 700x23c. Ancak çok fazla patlak oluyor. İstanbulun yolları ve kilomdan ötürü diye düşünüyorum. Daha geniş bir lastikle değiştirmek istiyorum. 700x35 falan maşadan dolayı olmaz diye düşünüyorum. 25e geçsem nasıl olur? Ne önerirsiniz? Patlak sorununa çözüm olabilir mi? Veya sürüşü nasıl etkiler? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Scudo
merhaba continental grand prix 4000s ii 25c kullanıyorum. Sezonun açılmasıyla bike packing ağırlıklı kullanmaya başladım. Doğru psi basınç ile zırt pırt patladığını görmedim dalgınlıkla çukura laps diye girdiğimde patlatmıştım. Çok fazla patlıyorsa düzgün bir jant koruma şeridi al ya da üzerindeki bandı değiştir.Elektrik bandı kullanıyorum ben belirli zamanlarda söküp yenisini çekmezsem patlamalar başlayabiliyor.Elektrik bandından gına geldi düzgün bir jant şeritlerine bakıyordum tam :D

Sürüş kısmı 25c daha rahat geldi bana 23lükler biraz daha yarış ağırlıklı diyebilirim.Toprak asfalt yol fark etmiyor şu yola giremem demedim hiç hep girdim :)
continentaller de şöyle bir sorun var diyebilirim : kullanan herkes yarıyor yumuşak lastik çünkü :D

Tamam aynı basınçta daha fazla olabilir ama 25e basılan max hava, 23e basılan min havanın çok az üstündedir. 23ü de aynı oranda yapmamız lazım karşılaştırmak için.

btwinin orjinal lastiğini kullanıyorum 2 yıldır tek patlağım yok beraber işe gittiğim arkadaşım aynı sürede en az 10 kere lastik patlattı. biraz kullanım birazda şansla alakalı olduğunu düşünüyorum

bilmiyorum nerede kullanıyorsunuz ama ben her turdan önce lastik basıncını 120 psı olacak şekilde ayarlarım. 2 senede 3000km üzeri yaptım , hatta geçen hafta e5 üzerinden izmite git gel yaptım (yol kenarı hep cam parçaları ile dolu) bu süre zarfı içerisnde lastiğim hiç patlamadı. konfor için 25e geçilebilir ama patlak için gerekli değil.

Çocukluğumdan beri aralıklarla, son 10 senedir de sıkça bisiklet kullanıyorum. Bugüne kadar lastiğim 2 defa patladı o da son 1 sene içinde yol bisikletimde. Continental 4000s2 aldım ben de. Bakalım şu ana kadar iyi gidiyor. Bu arada 2 defa patlayan lastiğim 23'lüktü. Bu 25'lik. Daha konforlu ve güven verici. Daha az patlaması için elbette doğru basınçta darbesiz kullanmak önemli ama kaliteli zırhlı bir lastik de yapacağınız bir çok hatayı örtebiliyor. Sağlam para saydım bunlara ama değecek diye umuyorum.

• Beğen
Tepkiler: halfmanhalfbike
@halfmanhalfbike lastik genişliğinin patlama ile alakası yoktur. Bu lastiğin iç yapısıyla alakalı bir durumdur.
@Oğuzhan Yazman jant bandı olarak eczanelerde satılan flaster bantlardan kullanabilirsiniz. Ben eski bisikletimde kullanmıştım gayet işe yaradı. 2 tur sarsan yeterli. Bantın genişliği jant çemberine uygun olmalı tabi.

• Beğen
patlakların çoğu kesik şeklindeydi, yorumlardan anladığım kadarıyla yolu daha iyi izlemem ve basıncı yüksek tutmam gerekiyor. ayrıca jant bandını düzgünce uygulayayım. çok teşekkür ederim yorumlarınız ve yardımlarınız için. peki bu modellere 28c takabilir miyim? yol bisikleti formatından çıkarmış mı olurum?

@halfmanhalfbike maşa nedeniyle 28c takamazsiniz sığmaz.
Format olarak aslında ülkemizde çok çeşitli bisiklet yok yurtdışında yol bisikleti kıvamında 28lik incesi kalini bir sürü çeşit bisiklet var. Bisiklet MTB-yol arasına sıkışmışız sadece.

Patlak eğer kilonuza göre basıncı doğru ayarlamaniza rağmen ise şans diyebilirim. Cidden belli olmuyor bazen patlak diye söktüğüm lastiğin patlamamış olduğunu gören biri olarak buna inanmıyorum.
Yol bisikleti ne marathon takanlar "kamyon gibi oldu" diyor. Seven memnun olan da var.
Ancak yol lastiklerinde continental gatorskin veya vittoria randenour 2 düşünebilirsiniz. Bir arastirin derim
Bir de continental gatorskin hardshell var... ancak akıcılık değişecektir seçtiğiniz lastiğe göre

Size benim karşılaştır digim 3 lastigin kıyaslamalari ni gönderiyorum.
(link)

• Beğen
Geri