Scudo Sports

Yol bisikleti

Tepki
2
İsim
alp
1200tlye kadar her türlü yol bisikletine talibim. Benim için öncelikli kriterler ise bisikletin temiz kullanılmış olması ve bakımlı olması. Sedona, carraro, trek, Kron her türlü marka olabilir. Kadro 54-56. İletişim için özel mesaj atabilirsiniz.

Scudo
merhaba temiz kulanılmış mosso cavalier var 2017 model

Hala var mı?
Benim mosso cavalier claris bisikletim var temiz satılık 2017 model ama 2018 garantisi başladı yani mayısa kadar garantili kağıtları falan duruyor hala arıyorsan uyguna sana verebilirim

2019 model salcano xrs066 var bende, fazlasıyla temiz

Tekrardan merhabalar, o dönem çok heveslenmiştim ama aradığım bisikleti bulamadım ve foruma uzunca bir süre bakmadım. Bu sıralar mtb tarzı Bianchi marka bisikletimle arkadaşımla beraber 20-25'kmlik rotalarda bisiklet sürüyoruz. Beraber uzun yol yapmak istiyoruz şehirlerarası, malum fiyatlar ortada bu dönemde başlangıç olarak ne tavsiye edersiniz bisiklet toplamaya çalışsam daha mı iyi ederim. Fikirlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

@neredebenimpisikletim Ben daha yeni bir bisiklet topladım, hatta tam olarak bitmedi vites kollarında sıkıntı çıktığı için başka birinden almak zorunda kaldım. 1-1.5 ay gibi bir sürece yaydım ve normalinden ucuza geldiğini söyleyebilirim. Fakat bu süreçte alışveriş, ikinci el sitelerini, facebook gruplarını defalarca tavaf ettim desem yeridir. Ayrıca toplu aldığım parça yoktu hepsini tek tek aldım. 6.000 yerine 5.000'e gelmiş oldu bana, ama verdiğim zahmeti bir ben bilirim. Değdi mi dersen şu korona illeti yüzünden değdi. Bana bir uğraş oldu, zaman geçirdim fakat normal bir zamanda tekrar toplayacağımı düşünmüyorum.

@gyunbie Merhaba. Biraz daha detay verebilir misiniz? Örneğin 6.000 tl yerine 5.000 tl tuttu derken 6000 tl lik baz aldığınız bisiklet marka ve modeli nedir? Sizin topladığınız bisikletin özellikleri nedir? Topladığınız bisikletin parçaları sıfır mı 2. el mi? Toplanan parçalar birbiri ile uyum sağladımı?

@neredebenimpisikletim merhabalar, ben de yukarıda bahsettiğim salcanoyu satmaktan vazgeçip toplamaya kadar verdim. Şimdiye kadar kadro maşa gidon hariç tüm parçaları değiştirdim bisikletteki ve yaklaşık 3000 tl civarında bi masraf yaptım. Parça araması zor ama zevk aldığım bir süreç oldu. İleride de kadroyu da değiştirmeyi planlıyorum. Uğraşması zevkli bi süreç bence, vaktiniz ve ilginiz varsa keyifli olabilir. Fiyat olarak 0 bisikletten bi tık düşüğe gelse de sonuçta emek ve zaman isteyen bi süreç. Aklınıza takılan olursa yazabilirsiniz, elimden gelen yardımı yaparım.

@Yldrm07 Hocam fiyat göreceli tabii, kovalanırsa bulunabilecek fiyat olarak 6.000TL verdim.

Topladığım bisiklet Merida Reacto 500 kırmızı-beyaz kadrosu üzerine Ultegra parçalardan oluşuyor. Sadece kol 105 5700 olacak çünkü piyasada uygun fiyata kol yok, bulduklarımla da alış konusunda anlaşamadım. Konu açma yetkim olsa 1 ay boyunca bu maceramı rehber olsun diye yazacaktım, hatta alınacaklar listesi gibi bir şey de yapacaktım çünkü benim bunları epey araştırmam gerekti. Admine de bir yorum attım fakat dikkate alınmadı.

Parçaların çoğu ikinci el. Sıfır olarak yaklaşık 800TL'lik bir alışverişim oldu zincir, gidon ve gidon boğazı vs. eşyalar. Fiyat olarak toplam 4500TL'ye jantsız olarak topladım bisikleti. Jantları karbon Easton EC90 SL modelini 1.500TL'ye bulduğum için bir sonraki bisikletime de takarım diyerek aldım. Fakat jantları uygun fiyata aldığımızı varsayarsak -ki bir noktada Reacto'dan çıkma jantları 350TL'ye gördüm- bisiklet 5.000TL'yi geçmezdi. Sahibinden'de Reacto 500 göremiyorum fakat 400'le kadroları aynı diye biliyorum. Genel olarak yeni model Ultegra setliler 7.500-8.000TL bazında satıldığı için bisiklet 6.000TL'den çok rahat gider diye düşünüyorum.

Parça uyumluluğu konusunda hepsi Shimano olduğu için uyumsuzluk pek mümkün değil. İnternette araştırma yaptım ve genel olarak uyumluluk sorunu olmadığını gördüm fakat Shimano'ya göre 6600 ve 6700 (yada 5700) serisi arasında telde gerginlik farkı olduğu için vites kollarıyla uyum sağlanamaz denmiş. Yabancı bir forumda ise 5700 kolu 6600 aktarıcıyla sorunsuz çalıştıran birine denk geldim ve verdim siparişi. Tahminimce kollar da yarın gelir ve bisiklet tastamam olur.

@BSB merhabalar o zamanki rakamlar 2ye katlamış durumda, o zamanlar Sedonanın 601-610 serisi cezbediyordu şuanda 2000-2500lira seviyelerinde. Bisiklet konusunda bilgimde pek yok maalesef. Bisiklet toplama konusunda ne kadar başarılı olurum bilemiyorum ama makul bir düzeyde malzeme listesi yapabilirseniz çok sevinirim.

@neredebenimpisikletim hocam foruma ya da ikinci el sitelerine 0 bisikletlerden çıkma parçalar düşüyor ara sıra. Fiyatları da 0 lardan ucuz oluyor. Eğer toplayacaksanız öncelikle kadro ile başlayın derim, kalanı bi şekilde gelir. Ancak giriş seviyesinde toplamak ile ikinci el satın almak arasında çok fiyat oynamayabilir, araştırmak lazım. Benim elimde çok iyi olmasa da alüminyum bir kadro olduğu için grupset ve jatları değiştirdim, bi de kadroyı boyattım. Başlık açmaya hak kazanırsam detaylı anlatacağım zaten nasıl giriştiğimi neler yaptığımı. Direkt bi ürün listesi de vermek istemem, hepsinde tek opsiyon olmuyor sonuçta, yerine alabileceğiniz muadiller oluyor daha uygun fiyatlı. Uyum için de shimanonun uyum tablolarına bakabilirsiniz, shimano toplayacaksanız

Geçtiğimiz hafta bir bisikletçiye uğrayıp model ve fiyat sordum.Sohbet sırasında pandemi dönemi için çıkarılan bisiklet kredisinden bahsetti.Eldiven,kask,gözlük gibi ekipmanlarla beraber 3-3.5 bin liraya kadar bir bisiklet alabilirim diye düşünmeye başladım.Bisikletçi bisiklet satışının arttığını 0 bisikletin zor bulunduğunu belirtti.Bu şartlarda nereden kolayca bisiklet temin edebilirim istanbul içi ve hangi modelleri tavsiye edersiniz ?

Geri