Scudo Sports

Yol Bisikleti Yorum ve Karşılaştırma

aradox

Üye
Tepki
68
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar merhaba.
Forumunuza yeni katıldım.Bir konuda fikir ve önerilerinizi almak istiyorum.10 yıl öncesine kadar,orijinal İtalyan Magni marka colombus SLX bir bisikletim vardı.Parçaları ise Campagnolo idi.Bu bisiklet beni hiç yolda bırakmadı.Daha sonra satmak zorunda kaldım.Şimdi tekrar bir bisiklet alıp hem eski günlerimi anımsamak,hem de form tutmak istiyorum.Benim için alacağım bisikletin fiyatı,ağırlığı,kadrosunun sağlamlığı,parçalarının beni yolda bırakmaması ve servis alabileceğim yerlerin olması önemli.İkinci el olarak baktığım bisikletleri aşağıda özellikleri ve fiyatları ile sıraladım.Sizce hangisi benim isteklerimi karşılayabilecek yeterlilikte?Tecrübe ve bilginizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Focus Variado 2.0 2012 model 1.800.-TL

54 /M Kadro -Alüminyum (Made in Germany)
Focus 6th Element Karbon Maşa
Shimano 105
FSA Gossamer Kompakt Aynakol
Concept Teker Seti (Made in France)
ProKoryak Gidon Boynu (10cm.)
ProKoryak Sele Borusu
Shimano PD-R540 Yol Pedalı
(Kadro kulağı yamulduğundan ve arka aktarıcıyı etkilediğinden değiştirilmiş.)

Scott Speedster S10 Rival 2013 2.200.-TL

Kadro boyu 54 cm. Pedalsız ağırlığı 8,4 kg. Ruble 12-28. Aynakol 50-34. Parça listesi şu şekildedir;
Kadro: Scott Speedster S10 2008
Maşa: Scott Addict 2008
Furş seti: Ritchey (Rulmanlı)
Jant seti: DT Swiss Axis 2.0
Lastikler: Specialized Turbo Elite
Aynakol, vites-fren kolları, ön ve arka aktarıcı: Sram Rival 2013
Fren ayakları: Sram Apex 2013
Ruble ve Zinci: Shimano Tiagra 4600
Gidon: FSA Vero Compact
Gidon boğazı: Deda Zero01
Sele borusu: 3T Doric Team
Sele: Fizik Arione

Corratec Dolomiti Tiagra 2014 2.200.-TL

Kadro: Dolomiti, triple butted 6061 alloy tubing
Size: M
Maşa: Dolomiti Carbon
Arka Aktarıcı: Shimano Tiagra
Ön Aktarıcı: Shimano Tiagra
Fren Kolları: Shimano Tiagra
Frenler: ZZYZX Callipers.
Aynakol: Shimano Tiagra 4650 50X34T
Jant: ZZYZX Race Attack 3.0
Lastikler: Continental Ultra Sport 700 x 25 C
Sele: Corratec Road Saddle
Gidon: ZZYZX Compact Road NEW, 6 Series Ergo

2013 model GIANT SCR1 1.550.-TL

Shimano Sora Sistemli

EDDY MERCKX TEAM SC 1.750.-TL

ASTONUN EDDY MERCKX İÇİN ÜRETTİĞİ AMERİKAN YAPIMI SCANDİUM KADRO KARBON GÖvDE DESENLİ MAŞA
SELE GİRİŞİNDEN AYNAKOL MERKEZE 55 CM
ÜST BORU MERKEZDEN MERKEZE 55 CM
VİTES FREN KOLLARI CAMPAGNOLO VELOCE
FREN TAKIMI CAMPAGNOLO VELOCE
ÖN ARKA ATTIRICI CAMPAGNOLO VELOCE 9 SİSTEM
GÖBEKLER CAMPAGNOLO VELOCE
QR LAR CAMPAGNOLO
JANT TAKIMI AMBROSSİO BALANCE
VREDESTEİN LASTİK TAKIMI
SAN MARCO SELE
3T GİDON BOYNU
SHİMANO KİLİTLİ PEDALLAR

Scudo
bana focus daha yakın geldi .İlanların hepsi sahibinden sitesinden sanırım.hepsine baktım .Focusu tercih ederdim grup setin 105 olması güzel kadro modeli yılıda çok eski değil .Daha fazla detay yazılmadığı için ancak bu kadar yorum yapabilirim.biraz daha pazarlık yapın ama.

Evet,ilanlar sahibinden sitesinden.Focus bana da daha iyi gibi göründü,ama ağırlıklarda bir sorun var.Focus 10.50,carraro 9.5,giant ve scott sanırım 8 kg civarında.Bu arada Focusun sahibi bazı yerlerde durup dururken boya dökülmesi olduğunu yazdı.Kadro kulağı da yamulmuş ve arka viteste bakıma neden olmuş.

@Ara Dökmecioğlu
(link)

bence kaçırma ilan aktif olunca direk mesaj at hocam bu fiyata böyle bisiklet zor bulunur rengide çok hoş

İlanlar sahibinden.com'da ise görmek lazım böyle pek açık bir konu gibi görünmüyor.

Ben Scott S10 tercih ederdim. Donanım olarak diğerlerinden üstün olduğu gibi, alu kadro olarak ta Scott un en iyi modellerinden birisi. Ağırlığı ideal.

Ben Scott derim, komponentler, ağırlık ve kadro kalitesi olarak baktığım zaman.

Model yılını tam hatırlamıyorum ama bildiğim 2 kişinin Scott s10 kadroları çatladığı için garantiden değişip yerine Scott ltd modeli gönderildi. S10 kadroların üretim sıkıntısı olduğunu duydum o yüzden tavsiye etmem S10 almanızı. Bence Focus yada 105 setli Trek i almanız daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman GÜNGÖR
sahibinden de s10 rival ilanı vardı sonra google da aratırken yine foruma geri döndüm.

s30 ve 10 arasında ki fark nedir iki kadro arasında fiyat farkı pek yok gibi de

Geri