Yol bisikleti yarışları hakkında sorum var

serkan salman

Aktif Üye
Kayıt
16 Ekim 2009
Mesaj
133
Tepki
22
Şehir
Gaziantep
İyi günler arkadaşlar bu yarışlar konsu,unda biraz yeniyim yol yarışlarında ferdi sporcu olarak katılım yapmak istiyorum fakat bisiklet üzerindeki ekipmanlardan yasaklı veya serbest olanlar hakkında bilgim yok , kısıtlamalar var mı mesela matara gibi ve ferdi sporcular için tek renk forma kuralı yazıyor heryerde bu illa dümdüz tek renk mı olucak benım bir formam düz siyah sadece koltuk altında avuc ıcını geçmicek kadar kırmızı bir alan var bu kabul edilmez mi ?
 
Scudo

mehmet ulaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Temmuz 2014
Mesaj
1.062
Tepki
571
Şehir
İstanbul Çengelköy
Bisiklet
Mosso
Katılıcağınız yarış ile ilgili iletişim bölümü vardır orayla temas kurun kurallar belirtilir orada
 
  • Beğen
Tepkiler: pandelis

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
matara konusunda kısıtlama yok istediğin kadar takabilirsin yarışın uzunluğuna göre teknik toplantıda karar verilen kilometreler arası dışarıdan da matara alabilirsin tabi ana gurup ile gidiyorsan yol kenarından matara almak neredeyse imkansız o hızlarda o yuzden takım aracı olan klupler daha şanslı eğer bir takım ile yarışan arkadaşın varsa ondan da isteyebilirsin yada daha önceden konuşup razı edersen herhangi bir klubun takım aracındaki antrenörde yardımcı olabilir.tabi bunlar küçük ihtimal çünkü kendi sporcularına öncelik vermek zorunda.

forma konusunda söylediğin formanın sakıncası yok katılabilirsin illa tek renk diye ısrar etmiyorlar yazısız markasız olsun yeter eğer onlar da varsa formayı ters giyerek yarışmana yine izin verir hakemler.

Aklına gelen diğer soruları da teknik toplantıda sorabilirsin illa hakemlere sormana gerek yok oradaki hocalarada sorsan yardımcı olurlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.

serkan salman

Aktif Üye
Kayıt
16 Ekim 2009
Mesaj
133
Tepki
22
Şehir
Gaziantep
Anladım çok teşekkürler cevaplarınız için sadece çok major bir hatayla gidersem start verilmemesinden korktum
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Her sene neden yarışlar Alanya'da başlıyor faklı yerlerde yarış olmuyor mu ?
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@Hasan SAYLIK
Alanya federasyon başkanının memleketi yada ne bileyim o bölge ile yakınlığı çok :) Alanyadaki 20 küsür takım yöneticisinin verdiği oylar ile seçiliyor bu takımlar kimdir nedir bilen yok kağıt üstündeki takımlar. benim bildiğim Alanyadan bir yada iki takım yarış koşuyor diğer 20 tanesi nedir kimdir meçhul. benzer durumlar diğer illerde de var mesela eskişehirde hiç yarış koşmayan alpu spor gibi veya yıllardır takım olan ama 4-5 yıldır hiç yarışa gitmeyen gençlik spor gibi.

Ama asıl sebep bunlar değil ilk yarışlar alanya ve mersin gibi bölgelerde olur çünkü hava şartları müsaittir uygun fiyatlı oteller çoktur trafik müsaittir yol kapatması kolaydır bu bölgelerin tarihten gelen tecrübeleri vardır yarış yapmaktan korkmazlar.öncelikle bölge gençlik sporun kendi bölgesinde yarış yapmayı istemesi gerekir çoğu il yöneticisi bu riske girmez gerek maddi gerekte tecrübeden kaynaklı.mtb yarışları ufak parkurlarda orman içi ve 2 günlük yarışlar organizasyon çok daha kolay fakat yol yarışları 4-5 gün süren 400-500 kişinin katıldığı ana yolların kapatılması gerektiği yüzlerce trafik ekibinin çalıştığı sistematik bir organizasyondur o yuzden yapması sağlam bütçe ve tecrübe gerektirir her gençlik spor il müdürü de bu riske giremez.

bu sene de alanyada başladı fethiyede devam etti bu hafta antep var bir sonraki ay kütahya şampiyona karaman da olacak elazığ palu ve istanbul sezon sonu kapanış olacak başka iller derken bu sene yol yarışı koşulacak aklımdaki iller bunlar.

Eğer yarışmaktan keyif alıyorsanız neresi olsa hangi bisiklet olsa gidiyorsunuz mesela bu haftasonu master için yol yarışı yok ama Kızılcahamam mtb cup var mtb bisikletimi alıp gideceğim maksat arkadaşları görmek yarış heyecanı yaşamak yapılan antremanların sonucunu görüp tecrübelere yenilerini eklemek yüzde 65 e girip harcırahımızı da kazandık mı işte ne güzel bedava haftasonu tatili :)
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Çok güzel bir açıklama olmuş sayın @Ferhat Köse . Trabzon her yere uzak evet yarışlara girmek istiyorum ama Fethiye, Alanya hepsi bana aşırı uzak ki zaten Aydınlıyım gidecek olsam ailemi ziyarete giderim. En azından atmosferi hissetmek isterim. Bakalım belki gelecek yıllarda nasip olur ya da yakınlarda olursa giderim. Ayrıca şunu sormak istiyorum takım arabamız evet yok ama şahsi otomobili kullanabilme ihtimalimiz de var mıdır takım arabası olarak mesela ?
 

hufucu

Aktif Üye
Kayıt
21 Şubat 2015
Mesaj
159
Tepki
59
Yaş
31
Şehir
İstanbul
İsim
kaan
Bisiklet
Sedona
@Hasan SAYLIK Takım arabası diyince aklınıza üstü reklam kaplı minibüsler yada otomobiller gelmesin sanırım yarış öncesi belirtiyosunuz sizin arabanızın hangi sırada olacağını puan durumuna göre belirliyorlar ferdi sporcuların araçlarının yerleri en arka olabilir. Yarışa az sporcusu olduğu için otomobille gelen çok takıma şahit oldum.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@Hasan SAYLIK
Hasan bey Trabzon bisiklet federasyon il temsicisi Tarkan hocam ile tanışın derim yardımcı olacaktır her konuda ayrıca trabzonda olmasa bile Giresunda Soner hocam her yarışa geliyor takımındaki çocuklar ile onunla da irtibat kurabilirsiniz.Giresundan katılan bir takım daha var ama şimdi hocasının adını hatırlayamadım.Geçen sene özel bir yarış olmuştu Rizede diye hatırlıyorum Karadenizden o kadar çok bisikletçi var ki hemen hemen her yıl birkaç tane özel yarış düzenleniyor.

Takım arabası konusunda arkadaş yazmış dediği gibi Birkaç büyük takım dışında üzerinde takım ismi logosu yazan araç yok teknik toplantıda belirtiyorsunuz kura ile ve araba büyük araç değilse(arkadakilerin görüşünü kapatmasın diye) her araçtan takip aracı olabilir kurada 1 çıkarsa hatta ilk araç sizinki olur.Bizim Karaman Gençlik spor olarak fazla katagoride sporcumuz olduğundan çoğu yarışa çift araç ile geliyoruz bir tanesi büyük araç tüm bisikletleri de tavanında taşıyan transporter diğeri binek otomobil oluyor çünkü tek araba yetmiyor peş peşe katogoriler yarıştıgı zaman.Yine dediğim gibi araç takibi avantajdır ama şart da değildir kimse birbirine düşman değil yardımcı olunur her konuda

Mesela bu hafta sonu bizim elite takım antep yarışında olacagından ben kızılcahamam yarışına tek gideceğim orada bir tanıdık bulup matarayı ona vereceğim müsait bir yerde durup ihtiyacım olursa uzatması için.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Sürdüğüm rotalarda hiç yol bisikletçisi ile karşılaşmayınca haliyle diyorum galiba kimse yok, Giresundan geçtiğim bir zaman görmüştüm kalabalık bir grup vardı ve de facebook sayfalarında en azından bir takım olduklarını belli ediyorlardı. Bir kaç kişi ile gidip hem maddi olarak rahatlamak daha mantıklı olacaktır elbet. Eşimde bu konularda bana çok yardımcı oluyor ve olacaktır bu yüzden takım arabası ve matara konularının merak ettim. Artvin Borçka da bir yarış var haziran ayında zaten katılmayı düşünüyorum ve de Kapodakya'da ki Granfondo ya da gidicem. Fakat Alanya ve bazı şehirler gerçekten çok uzak. Yardımlarınız için teşekkürler @Ferhat Köse @hufucu
 

ziyaozan

Üye
Kayıt
23 Mayıs 2015
Mesaj
76
Tepki
16
Yaş
25
Şehir
Samsun
İsim
Ziya Ozan Burumoğlu
Bisiklet
Salcano
bende daha önce bir mtb yarışına katıldım yozgatta forma açısından sıkıntı çıkmadı
 

yasarokan

Üye
Kayıt
4 Aralık 2017
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Okan Yaşar
Bisiklet
Giant
Yol bisikleti yarışlarına katılmak istiyorum daha önce hiç katılmadım yaş 15 İstanbulda hiç görmedim yarış olduğunu katılmak için neler yapabilirim veya nereden haberdar olabilirim yarışlar hakkında??

IMG_20180818_153923.jpg
( İlk defa yazıyorum öylesine fotoğraf koydum dikkat olsun diye)