Scudo Sports

Yol Bisikleti Yarışçıları Ne Kadar Para Kazanıyor ?

Konuyu hortlatayım, Bahadır Düner hocamız yarışa katıldı, zehirlenme gibi can sıkıcı bir olay olsada, her hangi bir kazaya karışmadan yarışı bitirebilmesi güzel olmuş;

Alıntı bu şekilde;

öncelikle katılmış oldugumuz dünya şampiyonasında bizden desteklerini esirgemeyen sayın belediye başkanımız yakup bilgin koçala çok teşekkür ediyorum yaklaşık 1600 kişinin katılıp 860 kişinin bitirdigi yarışlara katılan milli takım kadromuzdaki ben zafer ve hakan üçümüzde bu zorlu yarışı bitirdik bir ölçü olarak kabul edilirse bu bile bizim açımızdan büyük başarı gelelim yarışa bunlar bir sporcu için mazeret degil ama yarış gününden 2 gün önce yedigimiz bir yemekten dolayı zehirlendim ve yarış gününe kadar toparlanmak çok zor oldu zaferin yarışa girme demesine ragmen start yerindeki yerimi her ne pahasına olursa olsun aldım yarışın başlamasıyla birlikte öne geçmek için mücadeleler başladı yarışın ilk yokuşa kadar olan 10 kilometrelik mesafesi 60 km süratle geçti yokuşa tırmama başlamasıyla gruplaşmalar olmaya başladı ilk grupta olmamız sebebiyle tempo çok yüksekti grupta tutunmakta çok zorlanıyorduk şunuda bir gerçek olarak söyleyeyim adamlar bu işi iş olarak yapıyorla o yüzdende bizden 1 gömlek üstünler 12 km lik yokuşun bitimiyle birlikte yılan gibi kıvrılan yollardan yer yer 90 95 km süratlere ulaşan inişe geçtik önümüzde giden danimarkalıların düşmesiyle birlikte domino etkisi yaratan düşüş yaklaşık 50 kişilik bir sporcu gurubunun düşüşene sahne oldu bizim kazaya karışmamamıza ragmen yolu kapanmasıyla ön taraftan kopmuş olduk 5tane ambulans gelerek yoldaki agır yaralanan ları hastahanelere kaldırdı yarışa tekrar başladıgımızda önde kazaya karışmamış grupla aramızdaki mesafe çok açıldı yaklaşık 45 km lik bir düzlügün ardından tekrar 14 km lik yokuşu çıktık yokuşun inişinde saglı sollu gene bir çok kazalar vardı taki 22 km lik yaklaşık egimim yüzde 25 lere kadar yükseldigi yokuşa gelene kadar grubun yarısı yakazalardan yada yorgunluktan yarışı bırakmıştı hastalık sebebiyle vucudumun bitkin olması ve yarışta da bu sebebten beslenememem dolayısıyla 22 km lik yokuş tam bir eziyete dönüştü yarış doktorunun tırmanış esnasında bırakın demesine ragmen yarışı zorda olsa bitirdim bu bir ilk şampiyonaya katılıpta bu yarışı bitirebildigim için gerçekten gururluyum bu sanal sayfadan bizleri takip ederek moral veren bütün dostlarıma teşekkür ediyorum bundan sonra artık daha çok çalışıp hedefleri büyütme zamanı SAYGILARIMLA

Scudo
@murataslan

Onca olayın üzerine gidip Mustafa Sayar'ı örnek vermeniz çok ilginç. Yüzünüzü kızartan ek iş yapması mı? Olan bitenden haberiniz yok sanırım. :)

@ahmetcan44

ek iş yapması değil yüz kızartan. sporcu sporunu, öğrenci öğrenciliğini,öğretmen öğretmenliğini yapsın sevdiği işi yapsın ek iş yapmak zorunda kalmasın diye söyledim de siz neden içinde ark niyet arıyorsunuz onu anlamadım. ben gayette gurur duyuyorum hemşerimle. keşke ek iş yapacağı sürede bisiklete binsede bizi daha iyi temsil edebilse kendiside hak ettiği parayı kazanabilse diyorum !

@murataslan

Evet, tahmin ettiğim gibi olan bitenden bihabesiniz. Bravo size, kendisiyle gurur duymaya devam edin. :)

@ahmetcan44
ahmet bey laf atmaya devam edene kadar bilmediğim neymiş söyleyinde haberimiz olsun olan bitenden

@murataslan

(link)

İsmini yazmam bile yeterli oldu, ek olarak bir anahtar sözcük kullanmadım. O derece.

@ahmetcan44

o zaman ya isimleri karıştırıyorum ya da habercinin yalanı :D

@murataslan

ama söylediklerimin arkasından a olmaz b olur b olmaz c olur sporun sporcunun hali dediğimden farklı degıl

@murataslanMurataslan bey sanırım bir yanlış anlaşılma var ben size açıklamaya çalışayım elimden geldiğince farazi bir örnek veriyorum ben diyelim DİE ( Devlet İstatistik Enstitüsü ) futbol oynuyorum aynı zamanda yazdığım kurumda kadrolu işçi ya da memurum bu benim garantim aylık maaşım var sosyal haklarım var v.b ama işçilik ya da memurluk yapmıyorum antremanlarımı yapıp maçlarıma çıkıyorum arada bir de kurumuma uğruyorum olay aynen böyle bahsi geçen bisikletçinin durumuda aynen böyledir....:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: murat aslan
Spor bakanının bir bisikletçiye hediye ettiği bisikleti duymuşsunuzdur.Piyasası 20000 lira ve Türkiye'ye sınırlı adet sokulmuş.Bugün bisikletiyle ilçemize geldi Mtb bisikletini almaya,bisiklette Dura-ace donanım çoğu parçada zzyzx.Anlattığına göre madalya kupa çok nakit yok.Yani eline Mtb'sinden,yol bisiletine kadar piyasası en düşük 6000'lira olan bisikletlerden hediye olarak geçiyor ama yarışlar için ilden ile gitmeye nakit vermiyorlar.Sonrada Türkiyeden neden Dünya klasmanına adam çıkmıyor,yarışçıların çoğu kendi cebinden para çıkartıyor.Yabancı ülkeden gelen yarışçıların nasıl her şeyi yapılıyor dinledikçe halimize gülesim geldi.Mustafa Sayar konusuna gelirsekte sporcu sigortası çok fazla olduğundan bir yerde çalışır gözükmesi gerekir diye bir şey duymuştum doğrumudur bilemem.

@ertunga
ya bisikletle alakası yok ama hocam bu ülkede üniversite harcını cıkarmak için inşaatta çalışıp hayatını kaybeden 20-25 yaşında gençler var. Elbette bunların bisikletçi versiyonlarıda vardır. İsim mustafa olmayabilir ahmet olabilir yada mehmet olabilir. Herkes en iyi bildiği işi yapsa zaten bu halde olmayacağızda işte birbirimize laf sokuyoruz anca böyle tatmin oluyoruz :S

Biz kelle koltukta bisiklet sürüyoruz. Her antremana çıkışımızda, "acaba bugün biri tekme atar mı? bişey olur mu?" diye düşünüyoruz. Daha gelemedik o "normal" meselelere. Ülkemizde bir gün bisiklet sürmek normalleşirse ozaman bu konuları yeniden konuşabiliriz.

Daha önceki bir konuda söylediğim gibi, herşey siyasi.

Stronghold Crusader yada Age of Empires oyunlarını oynayanlar vardır muhakkak. O oyunlarda, kendi halinde kaynaklarını işleyen, ordusu olan, kimse karışmayan kendi kendine yeten ülkeler vardır. Bir de, savaşın gırla gittiği saldırılan çatışma bölgesi olan yerler. İşte bu benzetmede biz çatışma bölgesinin içindeyiz malesef. Eğer burdan kurtulursak Kudret abinin dediği gibi, Almanyanın 1960'lı yıllarından başlarız.

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
:( Ah Bisikletlim!.Futbolcuya ne demeli?.

Hayırlısı!.:)

Arkadaşlar Türkiye'de futbol dışında hiçbir spor dalı bu çok yüksek miktarlarda para kazandırmaz. Benim bisikletçilik maaşlarında bilgim yok fakat Türkiye'de çok fazla alamayacağını düşünüyorum insanların.

Serbest piyasa şartlarının hakim olduğu bir ülkede, bisiklet olsun başka bir spor dalı olsun, bir sporcunun düzgün maaş alabilmesi için o spora karşı kitlelerin veya en azından toplumun belli bir kesiminin ilgi duyması gerekir. O zaman reklam geliri olur, sisteme para girer ve takımlar da düzgün maaş ödeyebilir. Ülkemizde bisiklet sporuna karşı ilgi çok düşük olduğundan sporcularımızın da düzgün maaş alması zor.

Tabii bir sporu geliştirmenin başka yolları da var. Devlet bir spor dalını prestij alanı olarak seçer ve ticari kaygısı olmadığından istediği kadar fon ayırıp düzgün maaşlarla iyi sporcular yetiştirir veya bir spor dalına aşık bir milyoner iş adamı, hobi olarak ve şahsi prestiji için bir takım kurar ve cebinden milyonları o takımadaki sporculara ve ekipmanlarına yatırır. Ille de kar etmeyi de beklemez.

Benim ilgi duyduğum alan yol bisikleti - Tour of Turkey'in 2014 istanbul finişinde podyumu ve ödül törenini izleyen belki 300 hadi bilemediniz 350 kişi vardı. 2014 Tour de France'ın ilk günlerinde İngiltere'deki bir kasaba irisi yerden peleton geçerken bir meydanda toplanan ve peletonu 7 veya 8 saniye görmek için bekleyen kişi sayısı da herhalde 300 civarındaydı. Bu şartlarda memleketimizde düzgün maaş alan profesyonel bisiklet sporcumuz pek yetişmez korkarım.

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
konu madem hortlatılmış, bende aklıma gelenleri söyleyeyim bari :)

Güzel ülkemde profesyonel olarak bu işle uğraşan arkadaşlar senelik olarak milyonluk anlaşmaları bırakın aylık 5 bin tl'ye bile imza atıyor olsalar ve bu bilinse, bırakın bu paraları alanları, sahilde keyif turu yapan düzgün görünüşlü bisikletçiler bile dünyanın tacizine uğrar. Arabalar üzerine sürer, sıkıştıran sıkıştırana olur malesef.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
türkiye şampiiyonu olmuş biri yarış sonu ne ödülü alır maddi olarak?

Geri