Scudo Sports

Yol Bisikleti Yardım

Şu alü, karbon, cromoly fanatikliğine birisi son noktayı koysun, çıldırma noktasına geldik artık...

• Beğen
Tepkiler: Ogulcandaan
Scudo
haklısınız fakat belirtmeyi unuttum daha önceden salcanonun xrs 10 bisikletini de kullanma şansım oldu çok kısa süre de olsa.kaldı ki arkadaş aynı markaların karbon kadroları diye belirtmemiş zaten.ama diğer konuda size katılıyorum yeni başlayan birisinin anlaması belki zor olur fakat alu kadroyu biraz kullandıktan sonra carbon hissettiriyor kendini fakat ne derece ihtiyacımız olduğu tartışılır...

Abilerim arkadaşlarım... :D Konunun sapmasını istemem lakin ben hala aldığım cevaplardan tatmin olamadım.
Ben; 17 yaşında, göbekli, 180 boyunda kendi halinde, havacılık okumak isteyen bir öğrenciyim. :D Bisiklet benim için yaşam tarzı. Yarışlara katılma şansım var fakat lance armstrong kadar profesyonel olmaya çalışmam. Yıllık geleneksel yarışlara katılırım. Bisikletin hafif olması ve sağlam olması önemlidir. Bütçem belli. Ve bisikleti aldıktan sonra üzerine kısa sürede geliştirme yapamam gibime geliyor ki öyle olacak.
Sanırım kendimi ifade edebildim, hangi bisiklet bana uygundur? Şu aralar 105 setli focus culebro, focus variado 2.0 cp , specialized allez elite ve salcano xrs030 a bakıyorum ve salcanoya ısındım. Fiyat performans çok iyi ve beni çok zorlamaz.

isim vermek istemiyorum o yüzden şöyle söyleyeyim tanıdığım birisi 11 kg civarı bir yol bisikleti kullanıyor yaşı henüz 18 in altında fakat gidişini görseniz hayranlıkla izlersiniz.bu yüzden bencesalcano sizin için son derece ideal seçim olacaktır.zaten ilerde gerekirse geliştirirsiniz bisikleti benim yapacağım gibi.fakat şunu şiddetle belirtmek istiyorum apex seli salcano xrs 030 da 23-11 ruble var.oranlar son derece sert bacaklarınızın güçlü olması gerek yokuşlar için.ben almadan önce 6-7 ay kadar yokuş çalışmıştım şehir bisikleti ile sonra yola geçtim çok sürmüyor alışmak ve inanılmaz güçlendiriyor bacakları fakat eğer kadansdan ödün verecekseniz ya tiagra setlisini alın (25-11 ruble var onda ) ya da başka seçeneklere bakın derim.ama benim tavsiyemi sorarsanız apex setli alın hiç olmadı 23-11 apex rubleyi satıp oradan gelen para ile daha yumuşak ruble alabilirsiniz...

• Beğen
Çok teşekkür ederim Fatih abi, bacaklarıma güveniyorum fakat yine de antrenman gerekli. Bu durumda salcano mantıklı gözüküyor.. Peki sipariş verdikten sonra kaç gün sonra gelir, ne gibi zorluklarla karşılaşırım? İndirim konusunda yardımcı olurlar mı.. :rolleyes:

istanbulda olman çok büyük avantaj nakit mi alacaksın onu sölersen daha iyi yardımcı olurum

sirkecideki salcano nakit alımda yüzde 18 indirim yapıyor fakat sıkı bir pazarlıkla daha da indirebilirsiniz fiyatı.ben 2500 tl lik bisikleti 1850 ye almıştım...

• Beğen
Tepkiler: Korkut Sert
''Fatih abiye 1850 den vermişsiniz vereyim 1850 tl anlaşalım abicim'' :D

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
fatih aydın bu arada sen hanigi bisikleti kullanıyorsun. belki kaçırmış olabilirim. Biraz bilgilendir. Yani işte şu nedenle seçtim ağırlığı bu, donanımı şu ...

salcano xrs 030 apex kullanıyorum.fabrika çıkış ağırlığı pedalsız sitede 8,7 yazıyor fakat arkadaşım ölçtü bisiklet 8,4 kg pedalsız.donanım apex jantlar aksium aslında bi bakıma da bu fiyata bu donanım başka türlü alınmazdı.eğer kadroda sorun olsaydı kadroyu satıp yeni alırdım ama maşallah diyorum salcanoya kadro da güzel ben de iyi ki bunu almışım diyorum.eğer yine alu minyum kadro bi bisiklet alacak olsam xrs 030 ya da xrs 22 rival alırdım...

@ogulcanislim

:) o kadar inmese de sağlam bir indirim alırsın merak etme :)

• Beğen
O zaman tam adamını buldum. Belki bisiklet seçini bölümünde alü nün dört atlısı olarak açmış olduğum yazıyı okumuşsundur. Alü olarak düşündüğüm bisikletlerin biride şu an senin kullandığın model. sağolsun bayimiz salcano bisikletler için çok cazip fiyatlar veriyor. Bir diğeri ciddi ciddi şunu düşünüyorum bayilerden aldığım bilgi sonrasında. Madem hiç yere markaya verilen tonla bir para var o zaman neden yerli bir marka olmasın. Hem salcano gençleri desteklerimizle göğsümüzü kabartacak. Şimdi Fatih sorum şu; madem bizim hobimiz bisiklet o zaman karbon da neden olmasın diye düşünüyorum ve xrs 22 105 e doğru bir meyil oluşuyor bende. Sen seçimini hangi kriterlere göre yaptın, alü yeterince rijit mi, hibrit bisiklete göre hızlanması nasıl. Bana bu konularda en iyi sen bilgi verirsin. Yalnız yazın biraz roman tadında olsun şayet yeterli zamanın varsa...

Umarım indirim alırım, öyle olursa çok iyi olur :D

herkese merhaba, mesajı çok yüksek ihtimalle yanlış yere yazıyorum ama en dikkat çekici karbon kadro başlığı olarak bunu bulabildim. almayı düşündüğüm 2015 model karbon kadro tiagra setli bisiklete sahibi yaklaşık 8 bin liralık bir fiyat yazmış. çok tecrübem olmadığı için fiyatın uygunluğunu tam olarak değerlendiremiyorum. yardımcı olabilir misiniz?
ya da benim fiyat karşılaştırması yapabilmem adına, lütfen bildiğiniz ya da bulduğunuz, gördüğünüz sıfır ve ikinci el 2015 model karbon kadro yol bisiklet ilanlarını atabilir misiniz? tercihen dönemin tiagra seti olursa daha iyi olur, olmasa da olur.

@qtay Öncelikle kadro boyu hakkında bilgi verirseniz seviniriz. Tiagra set 4700 mü ? Bisikletin markası nedir ?

@trainspotting35 @qtay malum sitede tanıma uygun 2 bisiklet var.
1 Cube Attain xl karbon 56 cm 5700 (kazalı)
2 Willier Tristina Grantourismo 5800 56 cm

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin ve qtay
2 side değilmiş 🤭

• Beğen
Tepkiler: qtay
Geri