Vites kollarınız çok eski değil ise ayardan olmuştur. Tel belli bir gerginliğin üstünde kalınca o ayar çalışmayabiliyor. Teli tamamen gevşetip alt üst ayarını vida ile yaparsanız, sorunun çözüleceğini tahmin ediyorum. Birde telin vites değiştirir iken akışına bakın rahat mı ilerliyor yoksa sürtüyor gibi mi? Sürtüyor gibi ise iç dış tellerin değişim zamanı gelmiştir. öncelikle sadece iç teli değiştirip deneyebilirsiniz.
bende 105 var onda dediğiniz oluyor, yani ön aktarıcıda arada bir yarım klick var, büyük dişliye almak için 1.5 çevirmek gerekiyor kolu, 2 çıt duyuluyor. usta 105 e has demişti bu özelliği , demekki sallamış..
@SerkanEriş yok hocam teller de vites kolları da yeni. Muhtemelen minimal, hassas bir tel gerginlik ayarını tutturmak gerekiyor, o sebepten oluyor diye kanaat getirdim artık.
@Hakan1969 evet sizin usta sallamis galiba ki bahsettiğim sistem Claris. Ustalarimiz sallayarak iş yapmayı severler.
Bu arada en sonki yaptığım vites aylarından sonra bugün bir sürüş yaptım. Ve o bahsettigim 2 seviyeli klik sesini tekrardan duyabildim 👍 ayarla alakalı bu ses, ama çok ince bir ayar...
@amasseia Microshift kollarda da aynı durum söz konusu. Gerçi ben 2 değil 3 yaprak aynakol kullanıyorum. O bahsettiğiniz çok ince ayar, tel gerginlik ve limit vidaları ile hallediliyor. Biraz uğraştırsa da sürüş esnasında "uğraştığıma değdi" dedirtiyor bana.
Merhaba,
konu dışı olucak ama ufak bir kaza yaptım sağ ön isim plakası düştü (link) isim plakası alıp takabilirim üstteki kırıklık engel olur mu acaba?