Scudo Sports

Yol bisikleti vites kolu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
arkadaşlar bu vites kolu tipinde vites kolu arıyorum aynı marka olması önemli değil nerede bulurum fiyatı ne kadardır??

(link)

Scudo
bndeki bisiklette bunun tıpatıp aynısı vardı aynı marka aynı model ama kırıldı bu resimdeki özelliklerde olması lazım yani kelepçelimi oluyo??

furç yatağı ile aynakol yatağını birleştiren borunun üzerinde

(link)

dostum aradığın vites kolundan hemen hemen her mahalle bisikletçisinde vardır .eskisinin kelepçesini götür aynı çapta bulursun emin ol. bu arada bisikletin 531 reynolds borulu kalsik fransız peugeotu .güzel bisiklettir değerini bil derim.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
resimdeki bisiklet benimki değil,aynı marka aynı model,daha eskisi var bende,frenler weinmann fotodaki tipte,diğer komponent ve özelliklerin hepsi aynı

köyde bi hurdacıda gördüm parçaları fazla eski gibi durmuyodu bende yarış bisikleti arıyodum alıp kadroyu boyadım parçaların hepsi orjinal bana 150 ytl ye maloldu bundan iyisi şamda kayısı:)

1989 modelmiş ama hala taş gibi

fotosunu çeker koyarım

Çılgın bir konu hortlatma ile bir soru sorucam:)
vites kollarımdan biri içe doğru yamuk duruyor, düşmüştü geçen orda yamuldu sanırım. Bunu kanırtarak mı düzeltmek icabeder, yoksa hoodları soyunca altında vidası falan mı var?

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Kazuya Direkt vurup düzeltin elle.Aynen o şekilde düzeltiliyor, hiç acımayın :D (Ciddiyim)

Edit: 9 yıllık konuymuş abi tebrik ederim :D

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Uptown Cyclist teşekkürler:) ya, zaten grupseti değiştirmek için bahane arıyorum kanırtayım dedim ama kıyamadım. öyle diyosanız tekme tokat girişicem akşam

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Kazuya
Tekme tokat değil de aslında yandan vurabilirsiniz elle :D yamulduğu zaman Atilla bisikletteydim.Atilla Atay eliyle vurduğu gibi yamultup düzeltmişti sonra bunun tarzı böyle demişti.Bir kaç küçük yamulma'da da o şekilde düzelttim.İçiniz rahat olsun

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Şöyle bir şey dikkatimi cekti:
Bisikleti ilk aldığımda ön viteste küçük disliden büyüğe geçiriyorken 2 kademede geçiyordu. Sol vites kolunu sağa ittiriyordum büyük disliye geçiyordu ve bazi kombinasyonlarda sürtme olduğunda vites kolunu biraz daha sağa ittirdigimde "clik-tik" sesi ile birlikte ön aktarici büyük dişli tarafına biraz daha kayıyor ve sürtme ortadan kalkıyordu.
Yani kısaca ön aktarıcı küçük disliden büyük disliye gecerken "2 kademe" seklinde çalışıyordu ancak şu an tek kademe olarak çalışıyor, bunun sebebi nedir?
Vites sistemim Claris.

• Beğen
Tepkiler: Mösyö Salyangoz
@amasseia Ön vites kolu kaçlı acaba 3lü ise vites ayarı yaptırdıysanız geçmiş olabilir. Benim bir arkadaşımın bisikleti de kol 3lu ama aynakol 2 yapraklı aynen sizin dediğiniz gibi değişiyordu ön vites.
:)

@fisnesuyu aynakol 2 yapraklı. Şimdi tek hamlede geçiyor ama ben ayarlariyla oynamıştım falan sonra böyle oldu, ilk zamanlar 2 klik şeklindeydi.
Onun ayarı var demekki ama nasıl oluyor bilemiyorum.

Claris olup da cevap yazabilecek olan var mi acaba, sizlerin ki hangi şekilde?

@amasseia

benimkide bozuldu claris r2000

çok uğraştım ama ara vites çalışmıyor

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@amasseia Peki sol sti kol kaç kez vites değiştirebiliyor 2li mi 3lü mü? Öğrenmek için kolun kodunu intden arayarak öğrenebilirsiniz kod üzerinde yazıyordur büyük ihtimalle.

Tahminim ufak bir vites ayarı ile sorun çözülecektir, tecrübeli bir bisikletçiye gitmenizi önerebilirim, veyahut kendim yaparım derseniz youtube de bir çok video mevcut vites ayarlarıyla alakalı, oradan bakıp yapılabilir, bir ihtimal de kol belki işlevini yitirmiş de olabilir yani içinden bir parçası kırılmış da olabilir, size kalmış ben olsam ilk kendim yapmayı bi dener olmazsa bisikletçiye giderdim orada detaylı bakılır.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Ben sıkıntıyı tel gerginliği olarak görüyorum.

@Saburié çok hassas bir ayar olsa gerek, normalde bu kadar kolay bozulmamali.

@fisnesuyu tekli değiştiriyor ancak bir de caprazlarda ön degistiriciye surtmemesi için bir klick de takviye ittirmesi oluyordu. O ikinci ittirme cok minimal düzeyde oluyordu. İnternette arastirdim bu konuyu ancak bir bilgi bulamadim.

@yavuzkosar bulunduğum ilçede bisikletçi olmadığı için vites ayarini öğrendim kendim yapiyorum zira bu bahsettigim mevzu küçük bir ayrıntı olsa gerek ki yapamadim ve bir yerde bilgi de bulamadim.

Geri