Scudo Sports

Yol Bisikleti veya Endurance

@Murat B.
evet bende siparişten sonra cannondale in sayfasıda gördüm sevindim açıkçası. beni maddi olarak zorladı ama bidahamı bu yaşa geri döneceğim diyerek aldım.umarım caad 9 daki sürüş keyfini synapse ile daha da katlarım:)
selamlar.

@Aytuğ Şenoğlu
pm yolladım

Scudo
@ferda güler
Bisikletinis geldi mi
Forumda endurance kullanan fazla yok galiba

Yol mu cyclocross mu derken şimdi birde Endurance modeller gözüme çarptı.
3 yıldır tourney setli MTB den bozma şehir bisikleti kullanıyorum. Üstelik 2. El almıştım. Zannedersem 15 kg civarindadir. Şu an bariz bana yetmiyor ayrıca küçük olduğunu hissetmeye başladım. 177 cm boyum kadro boyu 46. Sağolsun çok işimi gördü ama. Kafa rahatlattı , zayiflamami sağladı. Bacaklardaki yağ oranı düştü düzgün şekilli hale geldi. Vs...
Aslında bakarsaniz bir bisiklet alip redbaronu(ideal -freeder-) degistirme ihtimalim şu 1 yıl içerisinde gözükmüyor gibi. Araştırıyorum şimdiden ne istediğimi.
Istedigim sürüş tarzı yol Bisikleti karsilayacagi türden ,kaygılar ise cyclocross a yoneltiyordu.herkesin bildiği kaygılar. Ama neden zaten pahalı olan cyclocross u alıpda yok lastik değiştir yok aynakol Ruble olmadı zincir falan ugrasmakda istemiyorum. Hem normal sartlarda çok sert şekilde çukura girmeden, orta halli bir yol Bisikleti ninde kirildigini ettiğini duymadım. Endurance modeli az önce Canyon la ilgili başlıkta gördüm ve bu modele daha yatkın gibiyim şu an. Birde aldimmi ömürlük olsun bisikletle bağım olsun istiyorum. Biraz fazla irdeliyorum o yüzden bu işi.
Yol ve cyclocross arasında kalıp birde Endurance yi aklına takanlar olursa benim yüzümden affola. Bilmiyorum belkide bu işin sonunda katlanır bisiklet alırım ben :) Herkese hayırlı günler. Güzel surusler. :)

Canyon sitesinde gayet guzel fiyata karbon kadro 105 set endurace bisiklet buldum ama benimde sorum şuandaki bisikletim alur 700 bu bisikletin ne bisikleti oldugunu bilmiyorum yaristir muhtemelen ama şimdi hız olarak bundanda yavaş olamaz değilmi heralde 1100 dolara karbon kadrodan daha iyi birsey bulamam heralde birde ben rahatlığı ön planda tutuyorum rahatsiz olduktan sonra hızımda yavaşlar zevkimde kaçar sizce çok fark edermi görüntü olarak nornal gozukuyor kadrosu

Endurance yol bisikletleri ülkemize en çok uyan yol bisikleti çeşidi. Bozuk yolda sportive yol bisikletleri böbrek taşı düşürecek kadar sarsılırken endurance kadrolar (tabi bir dağ bisikleti veya gravel bike kadar olmasa da) daha az sarsılıyor. Karbon kadrolu olursa tadından yenmiyor.

Yarış koşmayacaksanız tavsiye ederim.

Triban 540 tavsiye ederim. Kadro benim triban 500 ile aynı. Yükseltilmiş bir kadro yapısı var. Uzun yolda çok rahat ve konforlu bir bisiklet. Eski çelik kadro sabit maşalı mtb'den sonra kısa bir süre konforsuz geldi 2 haftaya alıştım.

Triban 500 üzerinden gideceğim, alur 700'ün kadrosu fotoğraflarda bir miktar farklı görünüyor. Yan yana tribanla karşılaştırıp açı farkı varmı bakmak lazım.

Birde uzun yola çıkacaksanız bagaj montaj deliklerini ve çamurluk olayına dikkat edin. Bagaj takamadığınız bir bisiklet çok kısıtlar. Triban serisini tercih etmemdeki sebeplerden biri de ön / arka bagaj montaj imkanı olmuştu. Uzun yola çıkacaksanız 3699 bisiklet + ön arka tubus bagaj + 4 adet ortlieb çanta gibi alternatifleri de düşünün.

Yine uzun yolda lastik konusu da önemli. Bisikletin üstünde gelen lastikler iyi değilse direk Schwalbe Durano Plus gibi bir lastikle değiştirin. Özellikle yağışlı havada çok fark yaratıyor.

Geri