Scudo Sports

Yol Bisikleti ve Bunny Hop

Scudo
lastik havalarınız yüksek olduğu müddetçe yapabilirsiniz ;) etki tepki prensibi ne kadar yüksek havanız varsa etkiye o kadar çok tepki verebilirsiniz bu durumda bunny hop mümkün olabilir
havalarınız düşük olursa bom :D

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Bende de böyle oldu iç lastik aldım, yılan ısırığını tanımış olmuştum :) Lastik basıncı tam olmasına dikkat edin..

@ferzantes yeni lastik alın:) lastiklerinizin basıncınıda 90-110 arası değerlerde tutun... Eğer performanslı kullanmıyorsanız sağlam patlak önleyici şeritli bir lastik alın:)
@Fatih Ertörün İzmirde bunny hoop yapmadan gitmek imkansız :( bisiklet yoluna döşeli paralel mazgallar , bisiklet yolunda uyarı işareti koymadan açılan çukurlar, yürüyüş yolundasn bozma yollar vs... bunny hoop yapılır çokta eğlenceli olur...

• Beğen
Tepkiler: ahmetcilak
@ferzantes lastik üzerinde yazıyor, bendeki 100-110 psi arası diyor 100 ile kullanıyorum sorun yaşamadım

@ferzantes kesin bir şey söyleyemem ama yama tutmayabilir yahut yine aynı koşullarda patlayabilir.

• Beğen
Tepkiler: tolga akyol
@anıl şentürkk ya abi hepsiburada dan almayı düşünüyorum iç lastiği ama yanında 28/29 yazıyor link burada acaba uygun mudur bisiklete
(link)

@ferzantes senin bisikletin tam olarak nedir , ölçüsü , boyu nedir filan bilmediğim için yorum yapamam. eski iç lastiğin üzerinde herhangi bir boyut yazıyor mu? yazmıyorsa dış lastiğin marka/modeline göre googledan hangi iç lastikle uyumlu olduğunu bulabilirsin diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: ferzantes
@ferzantes
Bisikletin Carraro Big 829 yanilmiyorsam. Jargonda 29'er olarak gecenlerden. Baktiginiz lastik olur. Ama su linkte satilanda olur ve cifti 11 TL gibi birsey:
(link)

Jant ve lastik ebati burada uzun uzun konusulmus. Konu sizin ilginizi cekebilir:
28" jant ile 29" jant arasındaki fark? 700C serisi? - BisikletForum
Ozet olarak jant cemberinin 700c veya 28" olarak sabit oldugu, uzerine takilan lastigin etli yapisi ile son cap genisligi arttigindan 29'er olarak isimlendirildigi, esas dikkat edilmesi gereknin jant genisligi oldugu belirtilmis. Jant genisligi dar ise yol lastikleri, genis ise 29'er lastikleri takilabildigi yoksa sorun yasanacagi anlatilmis.

Ayrıca yasadiginiz olay snake bite - yilan isirigi. Lastik basinci dusuk ise sert darbe veya kaldirim, cukur kenari gibi keskin bir yuzeye vuruldugunda klastik asiri esner ve iç lastik janta kadar ezilir. Darbenin siddeti ile jantin iki kenari ic lastikte iki tarafta delik acar. Sekil olarak yilan isirigina benzetildigi icin bu isim verilir olaya :)

Ayrica asiri eski lastiklerin ic yuzeyinde catlaklar olusmussa, lastik vibrasyonla esnedikce bu catlaklar ic lastigi kistirip delebilir. Buna da lastik isirmasi denir. Kisacasi lastigin ic durumuna ve basincina dikkat ederseniz bunlari yasamazsiniz.

Hemen her lastik uzerinde kullanilmasi gereken minimum ve maximum basinc degeri yazar. Asfaltta kullaniyorsaniz max. degeri tercih edin. Tutusu arttirmak icin yagmurda ve arazi kosullarinda hava basinci dusurulebilir. Ancak minimum altina inerseniz verim dusecek ve yilan isirigina maruz kalma riskiniz artacaktir. Ayrica minimum basincta bile keskin kenara sert bir darbe alirsaniz yilan isirigi ile tekrar yuzlesebilirsiniz!

• Beğen
Tepkiler: ferzantes
Yol bisikletiyle nasıl zıplarım :D Birisi bana bunun olayını anlatabilir mi? Ön kaldırma bile yapamıyorum ya :(

Geri