Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyesi

Brington

Üye
Tepki
2
İsim
Berkin
Bisiklet
Scott
Herkese iyi Akşamlar,

Elimdeki bisikleti sattıktan sonra yaklaşık 2000-2500 civarı bir bütçe elde ettim.Yol bisikleti almayı düşünüyorum.Sıfır olmasına önem veriyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Scudo
Eğerki elinizde kask vb şeyler yoksa belli bir bütçeyi onlara ayirmanizi tavsiye ederim.Onlar yaklaşık 300-350 gibi tutar.Geriye 2200-2150 gibi bir bütçe kalır onada bir carraro cr race 052 alabilirsiniz :)

Merhaba,
4500-5000tlye kadar yok bisikleti arıyorum. Boyuma göre 54 kadro civarı uygun görünüyor. 105 set ve üzeri, karbon maşa olmasını bekliyorum. Jant kalitesi hakkında bilgim pek yok ama iyi olması önemli okuduğum yorumlara göre. Şimdiden çok teşekkürler :)

@trainspotting35
Hocam çok teşekkür ederim, bakayım buna. İkinci el önerisi de olabilir. :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Boyunuz ve iç bacak boyunuz nedir ? Nerede ikamet ediyorsunuz ?

@trainspotting35

Hocam İstanbul'da yaşıyorum. İç bacak boyum 53,2 cm ( 20,96 inch) kadro çıkıyor hesapladığımda. 54 kadro uygun olur gibi görünüyor hocam.

İç bacak boyunuz 53 cm mi bu hesapta bir hata var. Boyunuz kaç. Benim boyum 1.68 iç bacak boyum 74-75.

@trainspotting35
hocam iç bacak boyum 80 cm, kadro önerisi 53,2 cm çıkıyor.

(link)
(link)
(link)
(link)

Bu işe yeni başlayacaksanız bisikletin aynakol-ruble oranlarına dikkat etmenizi öneririm. 53-39 bir aynakol ilk etapta sizi üzebilir. 52-36 veya daha sık görülen 50-34 ilk tercihiniz olmalı. Arka ruble 11-32 veya 11-28 olursa tamamdır bu iş.

• Beğen
Tepkiler: mesutgunes52
@trainspotting35
Mosso gerçekten sıfır ise kaçırılmaz bence.

• Beğen
@trainspotting35

Çok teşekkür ederim hocam,bu bisikletlere bakayım :) Normalde merida speeder 500 kullanıyordum 50-34 aynakol vardı onda. Zorlamıyordu beniama tabi 53-39 için yorumları okuyunca biraz çekindim. Çünkü Avcılar-Beylikdüzü civarı bol rampalı yerler. Kondisyonuma güveniyorum ama fazla zorlarsam diz sorunu olur mu diye çekiniyorum biraz.

• Beğen
Komşu sayılırız ben de Büyükçekmece de ikamet ediyorum. Benim tavsiyem 50-34 yada 52-36 olacaktır. Zaten mesele zorlanmadan çıkmak. Dizlerinizi ne kadar zorlarsanız o kadar kötü. Yüksek kadansla çıkmak herzaman için avantaj olacaktır.

@trainspotting35

Hocam yeni yeni öğreniyorum :) Mosso'yu alayım diyorum 8,3 kg ağırlığı da gayet iyi. Bir de ilk bisikletimi aldığım yer Sarıyer'deki Teknik Bisiklet :)

• Beğen
Arayın önce öğrenin sonra gidin derim. Mosso güzel bisiklet.

Ben de Avcılar'da oturuyorum. 53/39 - 11/26 ile gayet mutluyum.

@trainspotting35

Aradım hocam, bisiklet duruyormuş. Gelmeden önce bilgi verin hazırlayalım dediler. Yarın gitmeyi düşünüyorum.

@CeRKeZ
Hocam henüz drop bar yol bisikleti deneyimim olmadı. yorumlar biraz ürküttü diyeyim, karşılaşırız umarım birgün. Gümüşpala tarafındayım ben.

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ
@mesutgunes52
Aynı yerde bir de 105 setli Mosso 735 TCA var ama 250 TL farka değmeyebilir. 790'ı alacaksanız ilk iş Detonatorlar'ı değiştirin. :)

Yunus Emre yaşın kaç. İşte o 53-39 ve 11-26 daki mutluluğun çoğu yaşından ve kilondan kaynaklı. Yeni başlayan birine 53-39 önermek insafsızlık olur hele ki arka ruble 11-26 ise. İllaki bu oranlarla mutlu olanlar vardır.

Geri