Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

bir ürünü almak için kişinin uygunluğunu göz önünde bulundurmayı geçip karbon kadroyu düşürüp kırar mıyım diye düşünen birisi gidip mtb almalı.
Açıkçası ben de daha önce yol bisikleti kullanmamış o zaman gitsin alüminyum alsın mantığını makul bulmadım. Karbon olsun ya da olmasın az para verilmiyor. Arkadasin durumu vardır iyi para verip bir bisiklet alabilir. Örneğin yeni ehliyet almış birisi 10 milyonluk bir araba alabilecek iken ben önce bir wv polo alayım diyebilir de demeyebilir de.

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
Scudo
Açıkçası ben de daha önce yol bisikleti kullanmamış o zaman gitsin alüminyum alsın mantığını makul bulmadım. Karbon olsun ya da olmasın az para verilmiyor. Arkadasin durumu vardır iyi para verip bir bisiklet alabilir. Örneğin yeni ehliyet almış birisi 10 milyonluk bir araba alabilecek iken ben önce bir wv polo alayım diyebilir de demeyebilir de.
Bu işin sonuçta bir "acemilik evresi" var mı? Var. Hal böyle olunca daha kolay tamir edilebilecek aluminyum almakla hasar gördüğü zaman tamiri daha zor olacak yada hiç olmayacak karbon almak arasında hiç yol bisikleti tecrübesi olmayan birisi için fark var bence.

Mesela via nirone 7 aluminyum kadro 62 bin TL. Muadil bi karbon almak istese 80-90 bin TL ödeyecek. Eğer karbon istiyorsa diye muadil 65 bine de örnek bisiklet önerdim zaten.

Kendim 2. el aluminyumla başladım. İyi ki de öyle yapmışım. Bir kaç kere "doğru yöntemle" ve "doğru yöne" yaslamadığım için bisikleti düşürdüm ve bir kere de kaza yaptım. Bunları sıfır karbon bisikletle yapsaydım daha çok üzülürdüm.

Bu işin sonuçta bir "acemilik evresi" var mı? Var. Hal böyle olunca daha kolay tamir edilebilecek aluminyum almakla hasar gördüğü zaman tamiri daha zor olacak yada hiç olmayacak karbon almak arasında hiç yol bisikleti tecrübesi olmayan birisi için fark var bence.

Mesela via nirone 7 aluminyum kadro 62 bin TL. Muadil bi karbon almak istese 80-90 bin TL ödeyecek. Eğer karbon istiyorsa diye muadil 65 bine de örnek bisiklet önerdim zaten.

Kendim 2. el aluminyumla başladım. İyi ki de öyle yapmışım. Bir kaç kere "doğru yöntemle" ve "doğru yöne" yaslamadığım için bisikleti düşürdüm ve bir kere de kaza yaptım. Bunları sıfır karbon bisikletle yapsaydım daha çok üzülürdüm.
Ben acaba ikinci el 10 bin liralık bisikletle mi baslatsam diyorum. Ben geçici heves olduğunu düşünüyorum çünkü.

Ben acaba ikinci el 10 bin liralık bisikletle mi baslatsam diyorum. Ben geçici heves olduğunu düşünüyorum çünkü.
İşte o en mantıklısı o zaman

O kadar da düşürme bence :D En azından 15-20 bine tiagra setli bi bisiklet alsın. Sora&claris de olur ama tourney olmasın :D Güzel bi tayt, SPD pedal, decathlondan MTB ayakkabı ve van rysel kask. Eğer hoşuna gitmezse ve sürekli binmeyecekse bile arada takılır. Salonda ağırlık çalışıyorsa kardiyo olarak bisiklet sürer.

Yol bisikleti olması zorunlu değilse yada tayt ayakkabı vs uğraşmak istemiyorsa o zaman düz maşa bi şehir bisikleti hem ulaşım hem spor işini görür.

• Beğen
Carraro ve mosso aynı kalitede millet bellemiş kafada aynı şeyleri papağan gibi. Mosso yeni serisi bence hoş . Sava markası aslında ulkeye mosso olarak giriyor dilerseniz izleyin ben olsam gerçekten düşünürdüm bu bisikleti

sizin beğendıgınız modelın ıncelemesi
Bir Mosso Reborn kullanıcısı olarak, Sava markasının Türkiye'de Mosso markası adı altında satıldığını benden başka birilerinin bilmesi beni şaşırttı açıkçası. 👏

İlk seri Mosso Reborn'numdan bile çok memnunken Sava üretimi olan yeni Mosso serileri çok güzel.

Tabii ki değeri bilinmeyen CB750 ve CB760 serileri Mosso için birer efsane olsalar da yeni seriler Mosso Türkiye'yi tekrar ayağa kaldırdı.

Merhaba, ben Kadikoy sahil yolu ve kadikoy ici kaldirimlardan rahat gidecegim (evet yollardan cok araba ve akis varsa korkuyorum) bir sehir bisikleti ariyorum. Hafif olsun, surusu rahat olsun. Kaldirimlarda da beni zorlamasin. Canim hiz istediginde de gitsin. Onceden yillar once giant in bir modeli ile epey keyif aliyordum ve hic sorun yasamamistim, sonra bisikletim calindi. Simdi giant escape 3 (26 bin tl olan sitesinde)
Ya da carroro sportive 324 onerdiler . Ama ozelliklerden pek anlamiyorum. Tavsiye edeceginiz hangisi olurdu bu ikisi arasindan mesela?

Yorumlari da simdk okuyup fikir edinecegim. Bir suru sey yazilmis. Simdiden tesekkurler

beyler selamlar, bu bisikleti almak istiyorum karta 8 taksit 55 bin tl, nasıldır sizce özelliklerine göre değer mi(bianchi r0013-d)
Kadro: Aluminyum 6061

Maşa: Carbon Rijit Maşa 1.1/8"-1.1/2

Marka: Bianchi

Renk: Siyah Celeste

Kadro Ölçüleri: 50, 53

Kullanıcı: Erkek

Ön Vites: Shimano 105 R7100

Arka Vites: Shimano 105 R7100

Vites Kolu: Shimano 105 R7120 2X12

Vites Sayısı: 24

Lastik: Vittoria Zaffiro Pro 700x28C

Krank Takımı: Shimano 105 R7100, 50X34

Arka Dişli: Shimano 105 R7101-11, 11-34T

Fren: Shimano 105 R7170, Hidrolik Disk

Sele: Selle Royal Srx Hole

Jant Ölçüsü: 28

beyler selamlar, bu bisikleti almak istiyorum karta 8 taksit 55 bin tl, nasıldır sizce özelliklerine göre değer mi(bianchi r0013-d)
Kadro: Aluminyum 6061

Maşa: Carbon Rijit Maşa 1.1/8"-1.1/2

Marka: Bianchi

Renk: Siyah Celeste

Kadro Ölçüleri: 50, 53

Kullanıcı: Erkek

Ön Vites: Shimano 105 R7100

Arka Vites: Shimano 105 R7100

Vites Kolu: Shimano 105 R7120 2X12

Vites Sayısı: 24

Lastik: Vittoria Zaffiro Pro 700x28C

Krank Takımı: Shimano 105 R7100, 50X34

Arka Dişli: Shimano 105 R7101-11, 11-34T

Fren: Shimano 105 R7170, Hidrolik Disk

Sele: Selle Royal Srx Hole

Jant Ölçüsü: 28
Alınır güzel, Fiyatı da iyi. Doğru kadro boyunu seçtiğinizden emin olun.
Eğer bu sitedeki "kartal bike" satıcısından almayı düşünüyorsanız endişe etmeniz gereken bisikletin ve fiyatının nasıl olduğu değil satıcı olsun. Sitede biraz araştırınca yorumlarının pek iyi olmadığını görürsünüz. QAR bisiklet yada farklı adlarla da satış yapıyorlar aynı platform üzerinde. Yani dikkat edin :D

(link)

Yakın fiyata Bianchi via nirone 7 2x12 vites bulabilirseniz daha iyi olur güncel model.

Hepsiburadada da bazı kartlara 6-9 taksit imkanı var vade farksız. (Körfez bisiklet hakkında bilgim yok)

(link)
Merhaba, ben Kadikoy sahil yolu ve kadikoy ici kaldirimlardan rahat gidecegim (evet yollardan cok araba ve akis varsa korkuyorum) bir sehir bisikleti ariyorum. Hafif olsun, surusu rahat olsun. Kaldirimlarda da beni zorlamasin. Canim hiz istediginde de gitsin. Onceden yillar once giant in bir modeli ile epey keyif aliyordum ve hic sorun yasamamistim, sonra bisikletim calindi. Simdi giant escape 3 (26 bin tl olan sitesinde)
Ya da carroro sportive 324 onerdiler . Ama ozelliklerden pek anlamiyorum. Tavsiye edeceginiz hangisi olurdu bu ikisi arasindan mesela?

Yorumlari da simdk okuyup fikir edinecegim. Bir suru sey yazilmis. Simdiden tesekkurler
Escape 3 26 bin TL olan gerçekten "giant" kadroya sahip değil muhtemelen. O yüzden bu fiyatlara değmez. Üzerindeki parçalar kötü aynı fiyattaki yerli üretim bisikletlere göre.

Sabit maşalı bir bisiklet istiyorsanız bu ikisine bakın derim.

(link)

(link)

Son düzenleme:
Alınır güzel, Fiyatı da iyi. Doğru kadro boyunu seçtiğinizden emin olun.
Eğer bu sitedeki "kartal bike" satıcısından almayı düşünüyorsanız endişe etmeniz gereken bisikletin ve fiyatının nasıl olduğu değil satıcı olsun. Sitede biraz araştırınca yorumlarının pek iyi olmadığını görürsünüz. QAR bisiklet yada farklı adlarla da satış yapıyorlar aynı platform üzerinde. Yani dikkat edin :D

(link)

Yakın fiyata Bianchi via nirone 7 2x12 vites bulabilirseniz daha iyi olur güncel model.

Hepsiburadada da bazı kartlara 6-9 taksit imkanı var vade farksız. (Körfez bisiklet hakkında bilgim yok)

(link)

Escape 3 26 bin TL olan gerçekten "giant" kadroya sahip değil muhtemelen. O yüzden bu fiyatlara değmez. Üzerindeki parçalar kötü aynı fiyattaki yerli üretim bisikletlere göre.

Sabit maşalı bir bisiklet istiyorsanız bu ikisine bakın derim.

(link)

(link)
Nirone ile 0013 arasında fark var mı hocam

Yok ben tanidigim bisikletcim, bianchi nin bayisi, ondan alacam direk 8 taksit 55bine,internetten almiyorum. Uzun yillar kullanmak istiyorum vede performansli birsey olsun istiyorum, carraronun var 62bine 105set ayni özellikte, bianchi daha cazip geldi acikcasi

@Yusufeski tipine ısınamadığım bir bisiklet :) ama istediğinizi verecek bir bisiklet iyi günlerde kullanın.

Nirone ile 0013 arasında fark var mı hocam
Hiç bir fikrim yok ama nirone 7 daha güncel model. Nirone 7 700x32 lastikle geliyormuş demek ki kadrosu destekliyor, r0013 700x28 lastik var daha üstünü deteklemeyebilir. Grupset olarak kayda değer bir fark görünmüyor. r0013 ayna kol dişlileri 52-36, Yokuşta daha çok zorlar nirone 7'deki 50-34'e göre ama arkada ikisinde de 34T dişli olduğu için ikisinde de sorun olmaz tırmanmak. Uzun bacak k105 kullanmaları iyi olmuş.
Yok ben tanidigim bisikletcim, bianchi nin bayisi, ondan alacam direk 8 taksit 55bine,internetten almiyorum. Uzun yillar kullanmak istiyorum vede performansli birsey olsun istiyorum, carraronun var 62bine 105set ayni özellikte, bianchi daha cazip geldi acikcasi
Aynen Carraroya fazla para vermeye gerek yok ama onun jantları biraz daha iyi. Via nirone satıyorsa via nirone alın bianchi bayiisi ise.

Hiç bir fikrim yok ama nirone 7 daha güncel model. Nirone 7 700x32 lastikle geliyormuş demek ki kadrosu destekliyor, r0013 700x28 lastik var daha üstünü deteklemeyebilir. Grupset olarak kayda değer bir fark görünmüyor. r0013 ayna kol dişlileri 52-36, Yokuşta daha çok zorlar nirone 7'deki 50-34'e göre ama arkada ikisinde de 34T dişli olduğu için ikisinde de sorun olmaz tırmanmak. Uzun bacak k105 kullanmaları iyi olmuş.

Aynen Carraroya fazla para vermeye gerek yok ama onun jantları biraz daha iyi. Via nirone satıyorsa via nirone alın bianchi bayiisi ise.
12 li sette uzun kısa bacak yok demiş eski mesajlarda biri, standartmış.

Galiba da r7000 105 hepsi kısa bacakmış

12 li sette uzun kısa bacak yok demiş eski mesajlarda biri, standartmış.

Galiba da r7000 105 hepsi kısa bacakmış
12V modeli için doğru olabilir ama 11V r7000 "GS" uzun bacak, r7000 "SS" kısa bacak.

• Beğen
herkese selamlar kız arakdaşım yol bisikletine geçmek istiyor.1.58 boy iç bacak 72 cm.Sİzce ona hangi kadro boyu biisklet bakmalayım. İnernette araştırdığımda 46 cm de öneriyor 48 cm de.Kafam karıştı iyice.Yardımlarınızı bekliyorum.

063d çok agresif mi olur? Açıkçası karbon alması çok mantıklı gelmiyor bana düşüp kalkabilir. Kadro çatlar falan diye korkuyorum.

Nirone 7 kullanan varsa tecrübesini dinlemek isterim

Sanki yol bisikleti gibi değil o ama ben mi
063d çok agresif mi olur? Açıkçası karbon alması çok mantıklı gelmiyor bana düşüp kalkabilir. Kadro çatlar falan diye korkuyorum.

Nirone 7 kullanan varsa tecrübesini dinlemek isterim

Sanki yol bisikleti gibi değil o ama ben mi yanlış baktım
Benim bisikletin nesi agresif

Bilader adam uzun süredir kullanmıyor nirone 7 ye göre biraz daha yatırıyor. Kendime almıyorum

herkese selamlar kız arakdaşım yol bisikletine geçmek istiyor.1.58 boy iç bacak 72 cm.Sİzce ona hangi kadro boyu biisklet bakmalayım. İnernette araştırdığımda 46 cm de öneriyor 48 cm de.Kafam karıştı iyice.Yardımlarınızı bekliyorum.
46 yada 48 cm olarak bakmayın zira her markanın geometrisi farklı.. Benim boyum 170. Farklı markalarda 3 yol bisikletim mevcut.. kadro boyları 48, 50 ve 51cm.. Sattığım ilk yol bisikletim ise 52cm idi.

Almak istediğiniz bisikletin geometrisine bakın, hatta bikefit işinde iyi olan bir kişiden destek alarak hem bikefit yaptırabilir hemde arkadaşınıza tam uygun geometrileri öğrenebilir, bu bilgiler ile seçiminizi yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Geri