Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Semih Cavdar peki marka model öneriniz var mı ?
Karbon kadromu bakıyorsunuz yoksa aliminyum kadro mu ? Bu arada Türkiye piyasasında her iki grup set (sıfır V fren) arasında 10 bin TL fark var. R8000'e 10 bin fazla vermek yerine ben olsam R7000 alır, aradaki fark parası ile alacağım bisikletin jant setini günceller, yada sürüşlerde daha rahat ettirecek kıyafet, sele vb ürünlere harcardım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
@Semih Cavdar Evet bence de mantıklı. Peki hem karbon hem de aliminyum maşadan birer tavsiye istesem. Bir de fren için hidrolik disk fren önerenler de var o konuda fikriniz nedir ?

@Semih Cavdar Evet bence de mantıklı. Peki hem karbon hem de aliminyum maşadan birer tavsiye istesem.
Carraro race 063 aldım hocam, 100 km kadar kullandım, gayet memnunum. Fiyatına göre donanımı da gayet iyi 105 7000 serisi var, karbon maşa, hidrolik disk, fizik fsa parçalar. Ama asıl önermemin sebebi henüz carraro büyük bir zam yemedi, bence bu sıralar alım için iyi bir zaman şayet sıfır düşünürseniz

Merhabalar, 30000₺'yi zorlayabilirim bütçe konusunda. Yol bisikleti bakıyorum ve yarın muhtemelen alacağım. Arasında kaldığım modeller;
1. Carraro race 052 veya 062 zorlanabilir.
2. Uygun fiyatlı bir alternatif Carraro Race 042
3. Bianchi R0013

Bianchi hakkında çok araştırdım ama hiçbir inceleme yorum vs bulamadım. Bisikletçi arkadaş Carraro'ya kıyasla çok övdü ama güvenemedim. Sizce nasıl bir bisiklet almalıyım? Bu fiyata kadar fiyat-performans oranı iyi bir öneriniz varsa çok memnun olurum. Kullanım türüm de; küçükken çok severdim yıllarca sürdüm ve yol yarış bisikleti hep hayalimdi. Artık çalışıyorum ve ekonomik özgürlüğüm var. Alıp uzun uzun hem yeni yerler keşfetmek, hem de spor amaçlı düzenli bir şekilde sürmek istiyorum. Performansı önemsiyorum hız seviyorum çünkü, yani konforlu bir şey olmasa da olur :)

Merhabalar, 30000₺'yi zorlayabilirim bütçe konusunda. Yol bisikleti bakıyorum ve yarın muhtemelen alacağım. Arasında kaldığım modeller;
3. Bianchi R0013

Bianchi hakkında çok araştırdım ama hiçbir inceleme yorum vs bulamadım. Bisikletçi arkadaş Carraro'ya kıyasla çok övdü ama güvenemedim. Sizce nasıl bir bisiklet almalıyım? Bu fiyata kadar fiyat-performans oranı iyi bir öneriniz varsa çok memnun olurum. Kullanım türüm de; küçükken çok severdim yıllarca sürdüm ve yol yarış bisikleti hep hayalimdi. Artık çalışıyorum ve ekonomik özgürlüğüm var. Alıp uzun uzun hem yeni yerler keşfetmek, hem de spor amaçlı düzenli bir şekilde sürmek istiyorum. Performansı önemsiyorum hız seviyorum çünkü, yani konforlu bir şey olmasa da olur :)

052 kullanıcisiyim, bisiklettimi seviyorum ancak kadro yapısı hiç hoşuma gitmiyor. Özellikle tırmanış veya uzun tur gibi amaçlarınız varsa vazgeçin derim. Onu haricinde bisikletten memnunum. Üzerindeki grupset olsun gelen lastikler ihtiyacımı karşıladı. Ha birde üzerindeki aktarıcı genel olarak kısa bacak carraro modellerinde. Bundan dolayı da büyük ruble takılmıyor. Yokuş çıkmaya alışık değilseniz ciddi anlamda sizi zorlayabilir. Carraro modelleri yerine (link) bu veya
(link) modellerine bakabilirsiniz. (link) bu modelde forumda kullanılan ve 042 muadili bir bisiklet.

Bir sorum olacak Elektrikli bisiklet için SALCANO CAPPADOCİA 1 alacağım bu fiyat bandında önerebileceğiniz var mıdır. Hız 25km üzerine çıkarmak için hız sınır kilidi vs var mı? Sırf kadroya entegre batarya için 3 bin TL fazla vermeye gerek var mı? Rks xs35 pro daha iyi yoksa Cappadocia 1 mi?
Canyon, Trek bunlar daha güzel ama @trainspotting35 reis Orbea öneriyor. Akıyormuş meret yolda 😀

• Hahaha
Tepkiler: trainspotting35
3. Bianchi R0013

Peugeot markasıyla üretim sonlanıp tüm modelleri Bianchi'ye geçti. (link), eski (link). Onun son konfigürasyonu hakkında bulacağınız tüm yorumlar R0013 için geçerli.

Listenizdeki 1 ve 2. maddelerdeki Carraro modelleri ile 3. maddedeki Bianchi arasındaki en önemli fark kadro yapısı. Aero kadro isteyip istemediğinize göre seçimlerinizi daraltmak daha kolay. "...uzun uzun hem yeni yerler keşfetmek..." kısmı için aero kadrolar pek uygun değil tabii.

Bir sorum olacak Elektrikli bisiklet için SALCANO CAPPADOCİA 1 alacağım bu fiyat bandında önerebileceğiniz var mıdır. Hız 25km üzerine çıkarmak için hız sınır kilidi vs var mı? Sırf kadroya entegre batarya için 3 bin TL fazla vermeye gerek var mı? Rks xs35 pro mu daha iyi yoksa Cappadocia 1 mi?

Forumlarda "ne kadar çok yere yazarsam, ne kadar hareketli konuya yazarsam o kadar rahat cevap alırım" mantığı çalışmıyor. İşe yarar bir cevap alabilmeniz için ilgili bir konuya yazmanız lazım. İlgisiz her konuya cevap yazarak tepki çekildiğinden asıl konuda cevap alma ihtimali de azalıyor.

Elektrikli bisikletle ilgili en uzun konudan başlayarak şu başlıklar var: Sorgulanan kelime için sonuçlar: elektrikli bisiklet
En baştakine VEYA (VE değil) bir sonrakine yazarak cevap bulmayı deneyebilirsiniz. Bunu yaparken bahsettiğiniz ürünlerin mümkünse üreticisi ya da alacağınız yerin linkini vermekte fayda var, cevap vermeye niyetlenen kişi oturup ürün aramasın diye.

Hazır yazmışken şunu da ekleyeyim, elektrikli bisikleti elektrik gücüyle 25 km'nin üstüne çıkarmak suç. Bu yapıldığında motosiklet oluyor, plaka ve ehliyet gerektiriyor, bunlar olmadığında ciddi cezası var. Pedal desteksiz el gazıyla kullanılabildiğinde bile yasal olarak motosiklete dönüşüyor. Kurban bayramında eşimin bisikletli trafik polisi yeğeniyle konuştuğumuzda konuyu bildiklerini ama şimdilik müdahale etmediklerini, yakında denetimlerin başlayacağını söylemişti. Yakın zamana kadar "seçim var, bayram var, şu var bu var fazla sıkmayın" demişler, kasksız-plakasız motorlarla falan uğraşıyorlarmış, yakında başlarlarmış.

Son düzenleme:
Carraro fire 3.2 ve 063d arasında kaldım. Arada ciddi bir fiyat farkı var. 063d'ye daha sıcak bakıyorum ama siz ne dersiniz? Bu fiyat bandında daha önerebileceğiniz iyi bisikletler var mı?

Carraro fire 3.2 ve 063d arasında kaldım. Arada ciddi bir fiyat farkı var. 063d'ye daha sıcak bakıyorum ama siz ne dersiniz? Bu fiyat bandında daha önerebileceğiniz iyi bisikletler var mı?
(link)
Beklentiniz illaki aero kadro değilse bu da güzel bir alternatif olur bence.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@trainspotting35 aslında bana daha uygun olan model endurance diye düşünüyorum. Ama genel yapı itibariyle ( hem malzeme kalitesi hem de kaliteli vites sistemi) bu iki modeli düşünmüştüm. Bahsettiğiniz modeldeki vites sistemi bir miktar düşük sanıyorum.

@trainspotting35 aslında bana daha uygun olan model endurance diye düşünüyorum. Ama genel yapı itibariyle ( hem malzeme kalitesi hem de kaliteli vites sistemi) bu iki modeli düşünmüştüm. Bahsettiğiniz modeldeki vites sistemi bir miktar düşük sanıyorum.
Evet düşük ama endurance yapılı bir kadro ve geliştirmeye çok daha müsait (Bence)

üç gün önce 30 bin tl idi şimdi 34 bin tl.. illa disk fren olsun demiyorsanız güzel bir seçenek
(link)

@trainspotting35 yani o kadar para verdikten sonra ilk etapta daha üst model vites seti alırım. Geliştirmeyi diğer parçalar için yaparım hocam.
@Spartiat Önerileriniz için teşekkür ederim ama niyetim disk frenli bir bisiklet almak, sizce de daha mantıklı değil mi ?
@karaomermustafa Öneriniz için teşekkür ederim lakin niyetim disk frenli bir model almak.
Arkadaşlar şöyle genel bi şablon oluşturacak olursam. r7000 üstü, disk frenli, alüminyüm kadro ( sağlam olduğu için) ve süratten ziyade konfor merkezli bir bisiklet arıyorum. Carraro modellerinden bahsetme sebebin fiyatlarının piyasaya göre uygun olduğunu düşündüğüm içindi. Mesela fire 3.2'nin çok da rahat olduğunu sanmıyorum.

alüminyüm kadro ( sağlam olduğu için)
küçük bir ekleme yapalım alüminyum sağlam karbon veya diğer malzemeler kötü gibi bir konu söz konusu değil. Bunu farklı başlık altında sayfalarca tartıştılar. En temel niyet kullanım amacınız ve bisikleti hangi malzemeden tercih ediyorsanız sonrasındaki bakım süreci vs belirleyecektir. Karbon kadroların kırıldığı kadar alüminyum çelik kadrolarda kırılıyor.
Bisiklet konusuna gelirsek bence fire 3.2 ile 063D karşılaştırması hem kadro tipi hem de fiyat bazında çokta normal değil. İlk başta acaba başka bir modelden mi bahsediliyor diye 1 kez daha baktım arada bir 063D kadar daha fiyat farkı var. Yine sayada bahsi geçen (link) veya Çetin Abinin önerdiği (link) modelleri güzel seçenek.
Ülkemizde olsa kaçmayacak bir bisiklet şuan favori listemde ikinci sırada yer alıyor. (link)

(link) bir de bu var tiagra setli ama stokta olmadığı gibi fiyat kısmı %100 hatalı diye düşünüyorum.

@MakRo Hocam farkındayım, zaten meselem karşılaştırma yapmak değil. Fiyatına göre hangisini almak daha mantıklı diye sordum. Malzeme konusuna gelecek olursak ucuz yollu karbondan ziyade üst model alüminyum daha mantıklı geldi bana.Stokta olmadığı için yazılan fiyatın bir hükmü yok.

...@Spartiat Önerileriniz için teşekkür ederim ama niyetim disk frenli bir bisiklet almak, sizce de daha mantıklı değil mi ?...

Ben zaten jant frenli önermedim ama sadece fren türü açısından değil, jant frenlerin izin verdiği maksimum lastik genişliği bakımından da artık disk fren daha mantıklı. Jant frenli bisikletleri artık sadece hiçbir zaman 28 mm'den geniş lastik kullanmayacağından emin olanlar tercih etmeli.

"Net tercihler (kadro ve maşa malzemesi, kadro yapısı, fren, vites seti) ve bütçe belli olursa daha net öneriler yapmak mümkün olabilir. " demiştim. Fren tamam, diski seçtik. Kadro malzemesi alüminyum, o da tamam. Bİr alt kırılım olarak maşa malzemesi var, o bulunan modellere göre seçilebilir. Bence en önemli seçimlerden biri kadro yapısı (aero, endurance, race...). Örneğin aero kadro istemeyenler için (mesela ben) bütün Carraro ve Salcano modelleri liste dışı kalıyor, şu fikirleri tekrar gözden geçirmek gerekiyor, çünkü aero ile konfor pek bir arada olabilen özellikler değil:
...süratten ziyade konfor merkezli bir bisiklet arıyorum. Carraro modellerinden bahsetme sebebin fiyatlarının piyasaya göre uygun olduğunu düşündüğüm içindi...

@Rölans bisan mithra 105 disk fiyatına göre çok güzel bisiklet. istanbulda çok güzel dükkanlar var. atölye 25,4 ve pan bike bütçenize göre güzel bi seçenek bulursunuz. temiz ikinci el seçenekleri de gözden geçirirsiniz.

@Spartiat zaten kadro yapısı endurance düşünüyorum. Maşa karbon daha uygun olur diye düşünüyorum.

@Spartiat zaten kadro yapısı endurance düşünüyorum. Maşa karbon daha uygun olur diye düşünüyorum.
(link)
boyunuza uygun kadro bulabilirseniz piyasada , aradığınız tam olarak bu yanlış anlamadıysam. Giant sitesinde bunu gravel bölümüne atmış ama alakası yok. Defy modelinin alüminyum kadro olanı bu. diğer özellikler tamamen aynı

(link)
Beklentiniz illaki aero kadro değilse bu da güzel bir alternatif olur bence.
Bunun bir kırmızısı var, bir kırmızısı var, ben kaliper frenlisini alacaktım, tiagra diye vazgeçtim, sonra 063 aldım fiyatlar aşağı yukarı yakın. Ama hala kırmızı aklımda, alıp trainerda mı kullansam diye düşünüyorum :)

Geri