alpyas
Üye
- Tepki
- 33
- İsim
- Alper Emre
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Lapierre
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Kazasız belasız sağlıkla pedallayınBu konuda daha önce yol bisikleti almak istediğimi ve tavsiyelerinizi beklediğimi belirtmiştim. Bu konuda yardımları olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bugün Lapierre Sensium 3.0 bisikletimi aldım. Uzun yıllar kullanmak umuduyla herkese tekrar teşekkür ederim.
Boyum ve kilom gerekli ise boyum 1.86, Kilom ise 95 civarında.
infinito varken bisan alınmaz hocam italyan tasarımıyla şovunu yapmış zaten sırf tasarımı için bile infinitoHerkese merhaba,
Bisan Reload ve Bianchi İnfinito modelleri arasında kaldım .
Bianchi 105 Setli 65000 (Sıfır)
Bisan Reload Dura-Ace Disk Fren 75000 (çok az kullanılmış)
Bisan Reload 105 Setli Disk Fren 65000 (Sıfır)
Yol bisikletine ilk defa geçicem bu bisikletlerden hangisini tercih etsem daha uygun olur. Bisan yerli bir marka sıkıntı yaşar mıyım acaba sonrasında tecrübe eden varsa bilgilendirebilir.
(link)
Hocam bu boya 52 kadro küçük değil mi?

Gidon bogazi mosso markali ve metalik renkte degil. Siyahken rengi solmus ve bronz rengine donmus yani degistirilmemis gibi duruyor. Burada korkulacak bir sey yok cunku genelde kalitesiz markalarin parcalarinda bu tip renk solmalari gorulebiliyor ornegin benim 2017 model kron xc 100'umun gidon bogazinin kapagi da ayni renge dondu. Diger taraflara bakarsak bisiklet pek bilincli bir kullaniciya dusmemis belli ki. Cok da kullanildigi soylenemez gordugum kadariyla ama guneste birakildigi izlenimine kapildim. Bu da parcalari az da olsa olumsuz etkileyebilir. Iyice kontrol ettikten sonra alinabilir duruyor fotograflardan secebildigim kadariyla.Almayı düşündüğüm monza. Başka bir fotoğrafında gidon boğazı simsiyah iken yeni attığı fotoğrafta gidon boğazı metalik. Belki ilk fotoğrafta perspektiften dolayı öyle durmuş olabilir. Onun dışında uzun süre binilmediği için bakımsız.
İlandaki fotoğraf:
308841 dosyayı görüntüle
Yeni fotoğraf:
308842 dosyayı görüntüle
Bisikletin bakımını yaptırdıktan sonra tekrar fotoğraf atacak. O zaman yine ekleme yaparım. Fotoğrafta almaya engel bir kusur var mı?
.......................Bütçe sıfır olacak şekilde 17.000 civarına çıktı. Peder bana Triban RC120 attı taksitle falan alalım sana diye ancak pek ısınamadım daha doğrusu yapı olarak hoşuma gitti bisiklet, yanlışım yoksa endurance bir yapıya sahip olduğundan daha konforlu bir sürüş sunan bir bisiklet ama daha önce dediğim gibi bir kere alınacak ve üzerinde kaliteli parçaların olmasını istiyorum ve bu konuda microshift parçaların ve tourney ön aynakolun isteğimi gerçekleştirmeyeceğini düşünüyorum.
Bu arada belirtmek isterim disk frenlerin hissiyatından oldum olası nefret ederim her ne kadar sağlam bir fren sağla da kendi frenlememi kontrol edemediğimi düşünüyorum. Kuzenimde Hidrolik disk frenli XC100 var ve fren yavaşlatmıyor durduruyor düzgün bir kontrol sağlayıp yavaşlayamıyorum onun yerine lastiği eritiyorum. Hani belki böyle değildir bilemiyorum. Bakınca da RC 120 ve 500'de mekanik 520'de ise hibrit fren bulunmakta hangisi bana o kontrollü yavaşlamayı ve durmayı sağlar.
17.000 verdikten sonra 3 daha verip 20.000'ya RC500 alayım diye düşündüm aktarıcılar ve vites fren kolları sora geri kalan da prowheel isimli bir markadan geliyor. Bu sefer de 20.000 verip sora almak yerine 2.500 daha verip 22.500'e aktarıcılar ve vites kollarında Shimano 105'e sahip RC520 almak mantıklı geliyor.
17.000 civarına alınabilecek daha mantıklı seçenekler var mıdır yoksa bütçeyi yükseltip RC500 veya 520 almalı mıyım?
Şimdi bakınca aralarında az fark yok kimse çıkar 3500-6000₺'yi anında çıkarıp veremez. Bu sebeple 17.000 civarında bu bisikletlerden daha iyi olabilecek bir arkadaş varsa önerirseniz sevinirim.
Ömür boyu kadro garantisi sunması da olası bir aksilik karşısında güven vermiyor değil.
Bütçe yükseltmek sorun değilse RC 520 almanız daha mantıklı. Aklınız başka modelde kalmaz.Bütçe sıfır olacak şekilde 17.000 civarına çıktı. Peder bana Triban RC120 attı taksitle falan alalım sana diye ancak pek ısınamadım daha doğrusu yapı olarak hoşuma gitti bisiklet, yanlışım yoksa endurance bir yapıya sahip olduğundan daha konforlu bir sürüş sunan bir bisiklet ama daha önce dediğim gibi bir kere alınacak ve üzerinde kaliteli parçaların olmasını istiyorum ve bu konuda microshift parçaların ve tourney ön aynakolun isteğimi gerçekleştirmeyeceğini düşünüyorum.
Bu arada belirtmek isterim disk frenlerin hissiyatından oldum olası nefret ederim her ne kadar sağlam bir fren sağla da kendi frenlememi kontrol edemediğimi düşünüyorum. Kuzenimde Hidrolik disk frenli XC100 var ve fren yavaşlatmıyor durduruyor düzgün bir kontrol sağlayıp yavaşlayamıyorum onun yerine lastiği eritiyorum. Hani belki böyle değildir bilemiyorum. Bakınca da RC 120 ve 500'de mekanik 520'de ise hibrit fren bulunmakta hangisi bana o kontrollü yavaşlamayı ve durmayı sağlar.
17.000 verdikten sonra 3 daha verip 20.000'ya RC500 alayım diye düşündüm aktarıcılar ve vites fren kolları sora geri kalan da prowheel isimli bir markadan geliyor. Bu sefer de 20.000 verip sora almak yerine 2.500 daha verip 22.500'e aktarıcılar ve vites kollarında Shimano 105'e sahip RC520 almak mantıklı geliyor.
17.000 civarına alınabilecek daha mantıklı seçenekler var mıdır yoksa bütçeyi yükseltip RC500 veya 520 almalı mıyım?
Şimdi bakınca aralarında az fark yok kimse çıkar 3500-6000₺'yi anında çıkarıp veremez. Bu sebeple 17.000 civarında bu bisikletlerden daha iyi olabilecek bir arkadaş varsa önerirseniz sevinirim.
Ömür boyu kadro garantisi sunması da olası bir aksilik karşısında güven vermiyor değil.
Şimdi 6000₺ şak diye verilebilecek bir rakam değil. Eğer RC500 ayarında 17.000₺ civarına bir ürün varsa açıkçası ondan yana kullanırım seçeneğimi.Bütçe yükseltmek sorun değilse RC 520 almanız daha mantıklı. Aklınız başka modelde kalmaz.
Bütçe sıfır olacak şekilde 17.000 civarına çıktı. Peder bana Triban RC120 attı taksitle falan alalım sana diye ancak pek ısınamadım daha doğrusu yapı olarak hoşuma gitti bisiklet, yanlışım yoksa endurance bir yapıya sahip olduğundan daha konforlu bir sürüş sunan bir bisiklet ama daha önce dediğim gibi bir kere alınacak ve üzerinde kaliteli parçaların olmasını istiyorum ve bu konuda microshift parçaların ve tourney ön aynakolun isteğimi gerçekleştirmeyeceğini düşünüyorum.
Neredeyse tüm markaların bisikletlerinin kadrolarında ömür boyu garanti var yanlış bilmiyorsam. Olası bir aksilik durumunda endişe edeceğin ilk şey bisiklet kadrosu olmamalı benceÖmür boyu kadro garantisi sunması da olası bir aksilik karşısında güven vermiyor değil.