Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Bu konuda daha önce yol bisikleti almak istediğimi ve tavsiyelerinizi beklediğimi belirtmiştim. Bu konuda yardımları olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bugün Lapierre Sensium 3.0 bisikletimi aldım. Uzun yıllar kullanmak umuduyla herkese tekrar teşekkür ederim.

Scudo
Bu konuda daha önce yol bisikleti almak istediğimi ve tavsiyelerinizi beklediğimi belirtmiştim. Bu konuda yardımları olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bugün Lapierre Sensium 3.0 bisikletimi aldım. Uzun yıllar kullanmak umuduyla herkese tekrar teşekkür ederim.
Kazasız belasız sağlıkla pedallayın

Herkese merhaba,

Bisan Reload ve Bianchi İnfinito modelleri arasında kaldım .

Bianchi 105 Setli 65000 (Sıfır)
Bisan Reload Dura-Ace Disk Fren 75000 (çok az kullanılmış)
Bisan Reload 105 Setli Disk Fren 65000 (Sıfır)

Yol bisikletine ilk defa geçicem bu bisikletlerden hangisini tercih etsem daha uygun olur. Bisan yerli bir marka sıkıntı yaşar mıyım acaba sonrasında tecrübe eden varsa bilgilendirebilir.

(link)

Son düzenleme:
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.

2015 yıllarındaki yol bisikletine karşı olan merakım ve heyecanım tekrardan alevlendi ve o zamanlar içimde ukde kalan hayalimi bu sefer gerçekleştirmeye karar verdim. Şu anda ise sağlık bakanlığının dağıttığı klasik tipteki bisikletlerden kullanmaktayım ancak isteklerimi hiçbir zaman karşılayamayan, zevk veremeyen sadece hızlı ulaşımı sağlayan bir alet. O zamanlarda Kron RC2000 isterdim ancak şimdi bakınca gösteriş bisikletlerinden farksız geliyor, aşırı cafcaflı sadelikten yoksun birazcık sade görünüşlü bir bisiklet istiyorum.

Bu benim ilk yol bisikletim olacak ve hani belki bütçem kısıtlıdır veya azdır bilemiyorum ancak 10.000₺'ye nispeten kaliteli olabilecek 2.el veya sıfır bile yol bisikleti aramaktayım. Parasına göre kaliteli istememdeki sebep ise bir kere alıp uzun bir süre boyunca değiştirmeyeceğimden dolayı almışken bir iki kademe kaliteli almak istiyorum ve bu paraya kullanılmışı alınabiliyorsa kullanılmışını almak daha mantıklı geliyor bana.

Yeni bir bisikletle başlangıç yaparken her ihtimale karşı 2000-2500₺ gibi bir bütçe kask, gözlük ve tayt olarak ayırabildim. Kalan 600-700₺ gibi bir bütçeme de multitool lastik pompası vs gibi yanımda taşımam gereken şeyler almayı düşündüm.

Ekipman olarak Decathlon'dan alabileceğim Van Rysel Roadr 500 beyaz kask (980₺), Aynı markanın RC100 Taytı (440₺) ve Roadr 500 High Definition (580₺) gözlüklerini düşündüm. Toplamda 2000₺'ye bu üç ile aradan sıyrılabiliyorum.

Yanımda taşıyabileceğim ekipmanlar olarak ise yine Decathlon'dan multitool 500 (240₺), 3'lü lastik levye seti (50₺), İç lastik onarım ve yama seti (75₺), Triban sele çantası (120₺) ve Riverside yol bisiklet el pompasını (280₺) düşündüm. Toplam 765 ediyor ancak işte sele çantasını iptal edip çantamda vs taşır sonradan alırım hiç problem değil.

2.el birazcık bakındım bulunduğum mevki çevresinde 10.000₺ gibi bir paraya Carraro Race 022, 52 kadro bir bisiklet buldum. Güzel bebek mavisi bir renge sahip kablolar içeriden geçiyor ortalıkta dolaşmıyor hoş bir görüntü sunuyor, sele borusunun o üçgen şekli vs hoşuma da gitti açıkçası ancak ne kadar iyidir veya bu paraya alınabilecek daha iyileri var mıdır bilmiyorum.

Yine 2.el Cannondale Caad Optimo Sora isimli çok hoşuma giden bir arkadaş buldum ancak 15000₺ gibi bir fiyatı olduğundan ve o kadar bütçe ayıramayacağımdan dolayı direkt alımdan çıkardım.

Dediğim gibi belki bütçem azdır veya düşüktür açıkçası bilmiyorum bu konuda sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim. Aldıktan belli bir süre sonra da boyatmayı düşünüyorum bunu da belirtmek isterim.

Boyum ve kilom gerekli ise boyum 1.86, Kilom ise 95 civarında.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: alpyas
Arkadaşlar Merhaba,

Forumu 1 Aydır takip ediyorum fakat yeni üye oldum maksimum 5k-7k arası ücrete alabileceğim bir şehir-yol bisikleti arıyorum, çok kaliteli olmasına gerek yok , sizlerden desteklerinizi rica ediyorum , şimdiden dönüş yapan herkese teşekkür borç bilirim , iyi pedallamalar :)(Vücudumu düzene sokmak ve de kilo vermede destek olması için sürmek istiyorum , tüm gün evden çalıştığım için 75 kg den 10 kg ye çıktım 1.5 yılda)
  • Haftada 3 gün sabahları mesai öncesi 35-40 dakik kadar sahildeki bisiklet yolunda sürüş yapacağım.
  • Tekrar haftada 3 gün akşamları Belediyenin tesisine spor yapmaya gideceğim(düz yol , herhangi bir yokuş veya engebe yok)
  • Pendik Merkezde oturuyorum , Boy:1.76 , Kilo:100 , Yaş:29,Bükte :5k-7k(2 tane üniversite öğrencisi kardeşimi okuttuğum için bütçem maksimum bu kadar , bilgilerinize :) )
Buraya kadar okuyupta zamanınız ayırdığınız için ayrıca teşekkür ederim :)

Şu başlığı ne zaman görsem özenirim. yol bisikleti farklı bir mevzu, pek anlaşamadan sattım. biraz esneklik istiyordu, bende de o yok. düz yolda ne akıyordu makine, neyse. 520 yi nereden buldunuz? sadece 500 vardı eskiden.

Herkese merhaba,

Bisan Reload ve Bianchi İnfinito modelleri arasında kaldım .

Bianchi 105 Setli 65000 (Sıfır)
Bisan Reload Dura-Ace Disk Fren 75000 (çok az kullanılmış)
Bisan Reload 105 Setli Disk Fren 65000 (Sıfır)

Yol bisikletine ilk defa geçicem bu bisikletlerden hangisini tercih etsem daha uygun olur. Bisan yerli bir marka sıkıntı yaşar mıyım acaba sonrasında tecrübe eden varsa bilgilendirebilir.

(link)
infinito varken bisan alınmaz hocam italyan tasarımıyla şovunu yapmış zaten sırf tasarımı için bile infinito

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Hocam bu boya 52 kadro küçük değil mi?

Zaten bu yüzden buraya yazıp konu hakkında bilgili arkadaşlardan yardım almak istedim.

Eğer olmayacaksa en baştan vazgeçip önerilecek olan olacak ve modellere yönelirim. Göz attım ve hoşuma giden bir model olduğundan paylaştım.

Aldım spd pedal işini biraz ileri bıraktım. Yol bilgisayarı almam lazım, diğer ekipmanlarım mevcut

Almayı düşündüğüm monza. Başka bir fotoğrafında gidon boğazı simsiyah iken yeni attığı fotoğrafta gidon boğazı metalik. Belki ilk fotoğrafta perspektiften dolayı öyle durmuş olabilir. Onun dışında uzun süre binilmediği için bakımsız.

İlandaki fotoğraf:
Screenshot_2023-09-03-18-10-39-84_e6c416a7a20cc47f021fe9117c5cadc8.jpg

Yeni fotoğraf:
IMG-20230903-WA0001.jpg

Bisikletin bakımını yaptırdıktan sonra tekrar fotoğraf atacak. O zaman yine ekleme yaparım. Fotoğrafta almaya engel bir kusur var mı?

Almayı düşündüğüm monza. Başka bir fotoğrafında gidon boğazı simsiyah iken yeni attığı fotoğrafta gidon boğazı metalik. Belki ilk fotoğrafta perspektiften dolayı öyle durmuş olabilir. Onun dışında uzun süre binilmediği için bakımsız.

İlandaki fotoğraf:
308841 dosyayı görüntüle

Yeni fotoğraf:
308842 dosyayı görüntüle

Bisikletin bakımını yaptırdıktan sonra tekrar fotoğraf atacak. O zaman yine ekleme yaparım. Fotoğrafta almaya engel bir kusur var mı?
Gidon bogazi mosso markali ve metalik renkte degil. Siyahken rengi solmus ve bronz rengine donmus yani degistirilmemis gibi duruyor. Burada korkulacak bir sey yok cunku genelde kalitesiz markalarin parcalarinda bu tip renk solmalari gorulebiliyor ornegin benim 2017 model kron xc 100'umun gidon bogazinin kapagi da ayni renge dondu. Diger taraflara bakarsak bisiklet pek bilincli bir kullaniciya dusmemis belli ki. Cok da kullanildigi soylenemez gordugum kadariyla ama guneste birakildigi izlenimine kapildim. Bu da parcalari az da olsa olumsuz etkileyebilir. Iyice kontrol ettikten sonra alinabilir duruyor fotograflardan secebildigim kadariyla.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
@M.İhsan kullanan kişi bir hevesle aldım 2 yıldır binmiyorum demişti. Güneş altında kalıp kalmadığı hakkında bilgim yok. Bakımdan sonra tekrar fotoğraflarını atacak eğer sorun görmezsem Sivas'a gider alırım.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Kendime max 40 bin bütçe ayırdım,
Hidrolik disk frenli yol bisikleti almaya karar verdim. Sırasıyla

Carraro race 063d 105 set vision jant
Bianchi r0013d 105 set fulcrum jant
Lapierre sensum 3.0 disc tiagra set dp19 jant

Fiyatlar üç aşağı beş yuları aynı.
Kadro görsel lapierrede gönlüm ama tiagra olması biraz keyif kaçırdı, bianchi de kadro değişecekmil sanırım, carraroya sa niyeyse sportive harici pek içim ısınmıyor ama yedek parça garanti vs konusunda en ulaşılabiliri.

Bu bütçeye göre bir üçüncü öneriniz olur mu?

Şöyle, o fiyata ikinci el karbona girsem mi bilemiyorum, karbon bana hep bi acaba. O yüzden sıfıra niyetliyim.

Bütçe sıfır olacak şekilde 17.000 civarına çıktı. Peder bana Triban RC120 attı taksitle falan alalım sana diye ancak pek ısınamadım daha doğrusu yapı olarak hoşuma gitti bisiklet, yanlışım yoksa endurance bir yapıya sahip olduğundan daha konforlu bir sürüş sunan bir bisiklet ama daha önce dediğim gibi bir kere alınacak ve üzerinde kaliteli parçaların olmasını istiyorum ve bu konuda microshift parçaların ve tourney ön aynakolun isteğimi gerçekleştirmeyeceğini düşünüyorum.

Bu arada belirtmek isterim disk frenlerin hissiyatından oldum olası nefret ederim her ne kadar sağlam bir fren sağla da kendi frenlememi kontrol edemediğimi düşünüyorum. Kuzenimde Hidrolik disk frenli XC100 var ve fren yavaşlatmıyor durduruyor düzgün bir kontrol sağlayıp yavaşlayamıyorum onun yerine lastiği eritiyorum. Hani belki böyle değildir bilemiyorum. Bakınca da RC 120 ve 500'de mekanik 520'de ise hibrit fren bulunmakta hangisi bana o kontrollü yavaşlamayı ve durmayı sağlar.

17.000 verdikten sonra 3 daha verip 20.000'ya RC500 alayım diye düşündüm aktarıcılar ve vites fren kolları sora geri kalan da prowheel isimli bir markadan geliyor. Bu sefer de 20.000 verip sora almak yerine 2.500 daha verip 22.500'e aktarıcılar ve vites kollarında Shimano 105'e sahip RC520 almak mantıklı geliyor.

17.000 civarına alınabilecek daha mantıklı seçenekler var mıdır yoksa bütçeyi yükseltip RC500 veya 520 almalı mıyım?

Şimdi bakınca aralarında az fark yok kimse çıkar 3500-6000₺'yi anında çıkarıp veremez. Bu sebeple 17.000 civarında bu bisikletlerden daha iyi olabilecek bir arkadaş varsa önerirseniz sevinirim.

Ömür boyu kadro garantisi sunması da olası bir aksilik karşısında güven vermiyor değil.

Son düzenleme:
Bütçe sıfır olacak şekilde 17.000 civarına çıktı. Peder bana Triban RC120 attı taksitle falan alalım sana diye ancak pek ısınamadım daha doğrusu yapı olarak hoşuma gitti bisiklet, yanlışım yoksa endurance bir yapıya sahip olduğundan daha konforlu bir sürüş sunan bir bisiklet ama daha önce dediğim gibi bir kere alınacak ve üzerinde kaliteli parçaların olmasını istiyorum ve bu konuda microshift parçaların ve tourney ön aynakolun isteğimi gerçekleştirmeyeceğini düşünüyorum.

Bu arada belirtmek isterim disk frenlerin hissiyatından oldum olası nefret ederim her ne kadar sağlam bir fren sağla da kendi frenlememi kontrol edemediğimi düşünüyorum. Kuzenimde Hidrolik disk frenli XC100 var ve fren yavaşlatmıyor durduruyor düzgün bir kontrol sağlayıp yavaşlayamıyorum onun yerine lastiği eritiyorum. Hani belki böyle değildir bilemiyorum. Bakınca da RC 120 ve 500'de mekanik 520'de ise hibrit fren bulunmakta hangisi bana o kontrollü yavaşlamayı ve durmayı sağlar.

17.000 verdikten sonra 3 daha verip 20.000'ya RC500 alayım diye düşündüm aktarıcılar ve vites fren kolları sora geri kalan da prowheel isimli bir markadan geliyor. Bu sefer de 20.000 verip sora almak yerine 2.500 daha verip 22.500'e aktarıcılar ve vites kollarında Shimano 105'e sahip RC520 almak mantıklı geliyor.

17.000 civarına alınabilecek daha mantıklı seçenekler var mıdır yoksa bütçeyi yükseltip RC500 veya 520 almalı mıyım?

Şimdi bakınca aralarında az fark yok kimse çıkar 3500-6000₺'yi anında çıkarıp veremez. Bu sebeple 17.000 civarında bu bisikletlerden daha iyi olabilecek bir arkadaş varsa önerirseniz sevinirim.

Ömür boyu kadro garantisi sunması da olası bir aksilik karşısında güven vermiyor değil.
.......................

L beden sadece 2 tane kalmis stoklarda. Birisi adana digeri antalya magaza internet stogu.. M beden kalmisti en son 1 adet onu da ben aldim ama henuz surmedim cunku bugun teslim edildi.

Dosyalar

• Screenshot_20230904_191132_Chrome.jpg
    Screenshot_20230904_191132_Chrome.jpg
    37,9 KB · Okunma: 15

Bütçe yükseltmek sorun değilse RC 520 almanız daha mantıklı. Aklınız başka modelde kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
Bütçe yükseltmek sorun değilse RC 520 almanız daha mantıklı. Aklınız başka modelde kalmaz.
Şimdi 6000₺ şak diye verilebilecek bir rakam değil. Eğer RC500 ayarında 17.000₺ civarına bir ürün varsa açıkçası ondan yana kullanırım seçeneğimi.

Görüntüsü çok sade gelmezse(link)'ya bir bak. Fiyatına göre bence iyi. Full sora setli bisikletler 17binden başlıyor bu hala 14bin civarında bulunabiliyor. Daha "yarış bisikleti" görüntüsünde olsun dersen bütçene uygun görüntüsü hoşuna giden herhangi bir sora setli bisiklet olabilir. İkinci el de bakabilirsin. Özellikle bulunduğun çevrede gidip bakabileceğin temiz modeller varsa.

Neredeyse tüm markaların bisikletlerinin kadrolarında ömür boyu garanti var yanlış bilmiyorsam. Olası bir aksilik durumunda endişe edeceğin ilk şey bisiklet kadrosu olmamalı bence :)

• Muhteşem
Tepkiler: Shuichi Tatsuo
Geri