Merhaba arkadaşlar. Belki bileniniz vardır geçen ağustos ayında danimarkada ciddi bir kaza yaptım. Bisiklet yoluna çıkan arabaya yandan çarptım. Uçtum havalandım, köprücük kemiğim kırıldı. Kaskım kırıldı ancak sadece köprücük kemiğiyle atlattım. Ameliyat olmam gerekti ancak toparladım.
Bisiklette ise tuhaf bir şekilde bir şey olmamasına rağmen (peugeot r14) açıkçası hem biraz soğudum hem de yeni bir bisiklet almak istememe bahanem oldu

Bu konu üzerine çokça yazabilirim ancak kısaca 40 km hızda iken, (fren yapmadan) araca yandan girdim ve bisikletin sadece ön akordu hafif bozuldu. Hani derler ya kaza anında araç darbeyi sönümler önemli olan yolcuya bir şey olmasın. İşte burada tam tersi oldu. Olan bana oldu bisiklette bir şey yok :/
Velhasıl, kaza sonrası bisiklete karşı soğumama rağmen, bu durumu da mental olarak atlattım ve 3000 euro mertebesine kadar endurance modellere bakıyorum. Sizlerden de konu ile ilgili düşüncelerinizi rica ediyorum. Aklımda genel olarak canyonun modelleri var.
Örnek olarak Canyon'un aşağıdaki modeli stokta, 8kg civarında olması cezbediyor ancak kabloların saklı olmaması biraz canımı sıkmıyor değil. Aynı bütçede giant propel advanced 2 tam bir tasarım şahanesi. Onu da aşağıya ekledim. Giantın handikapı, kadro ağır ve açıkçası çok agresif duruyor. Endurance kadro daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.
(link)
(link)
Son olarak bu süreçte koşuya merak saldım ve bu arada garmin saat aldım kendime. Sonra da şunu farkettim TR'de garmin saat fiyatları Danimarka fiyatlarının resmen iki katı (Danimarka da KDV %25 olmasına rağmen) Burada akakce benzeri (link) isimli bir site var. İsteyen olursa bu siteden fiyat ürün kontrolü yapıp Türkiye'ye geldiğimde getirebilirim.