Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Herkese selamlar. Uzun zamandır Kron XC 500 MTB kullanıyorum.. Kilom 92 boyum 1.92. Yol bisikletine geçmek istiyorum. Kadro boyu ile ilgili yaptığım incelemede 58 kadro ve üstünün benim için uygun olacağını görüyorum. İnternet üzerinde arama yaptığım zaman 56 kadro boyu görüyorum genellikle. Siz tecrübeli arkadaşlara iki soru sormak istiyorum: Fiziğime uygun kadro boyunu nereden bulabilirim? ( Ankara'da bildiğiniz satıcı var mı?) Ayrıca çok da pahalıya kaçmadan hangi bisikleti tavsiye edersiniz?
Şimdiden teşekkür ederim...
ankabike ve erdoğan lar bisikleti önerebilirim

• Beğen
Tepkiler: kajmeran86
Scudo
Herkese selamlar. Uzun zamandır Kron XC 500 MTB kullanıyorum.. Kilom 92 boyum 1.92. Yol bisikletine geçmek istiyorum. Kadro boyu ile ilgili yaptığım incelemede 58 kadro ve üstünün benim için uygun olacağını görüyorum. İnternet üzerinde arama yaptığım zaman 56 kadro boyu görüyorum genellikle. Siz tecrübeli arkadaşlara iki soru sormak istiyorum: Fiziğime uygun kadro boyunu nereden bulabilirim? ( Ankara'da bildiğiniz satıcı var mı?) Ayrıca çok da pahalıya kaçmadan hangi bisikleti tavsiye edersiniz?
Şimdiden teşekkür ederim...
Herkese günaydın

Denemeden almayın Çünkü teoride aynı gözükse bile firmaların ve modellerin bazı detayları farklı bu bisiklet pozisyonunu etkiliyor
Bisikleti aldıktan sonrada mutlaka bikefit yaptırın performansınızda min %10-15 bir etki sağlıyor
Erdoğanlar hem fiyat olarak hem çeşit olarak Ankaradaki en uygun bisikletçi.
Ben bile İstanbuldan gelip Erdoğanlardan bisikletimi aldım.

Hem model çeşidi hem dialog hem Ticari açıdan memnun kalırsınız.

Dostlar merhaba
KRon alu yol serisini yenilemiş .
aero kadroya geçmişler .
fiyatlar malum malesef
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Dostlar merhaba
KRon alu yol serisini yenilemiş .
aero kadroya geçmişler .
fiyatlar malum malesef
(link)

Maalesef olmamış!

Hem 9.7 kg denmiş bana hiç gerçekçi gelmedi.

Bizim markalarda bi aero sevdasıdır gidiyor. Aero yapacağız diye bisikletleri acayip birşeylere benzetiyorlar, ne olduğu belli değil.

Fiyatları söylemiyorum bile...

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce hiç yol bisikletine binmedim. İlk defa kullanacağım. Sizce aşağıdaki modellerden hangisini almam mantıklı.
Peugeot R16 Claris Set
Carraro Race 022 Aero Claris Set
Kron RC2000 Claris Set

Forumda yeni olduğum için link ekleyemiyorum kusura bakmayın.

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce hiç yol bisikletine binmedim. İlk defa kullanacağım. Sizce aşağıdaki modellerden hangisini almam mantıklı.
Peugeot R16 Claris Set
Kron RC2000 Claris Set

Üçü de birbirine benzer ve başlangıç düzeyi bisikletler. Üçünde de benzer donanım var. Carraro kadrosu aero görünümlü olduğundan biraz daha ağır olabilir, ama arka dişlinin 34t olması yokuşlarda size avantaj sağlayacaktır. Diğerlerinde 28 ve 30 ruble var. Onlarda kötü değil, ama 34 ile 28 epey fark eder.
peugeot sanki daha ucuza bulunabiliyor gibi, 6500e gördüm. Malesef fiyatlar bir kaç ay önceye göre %50 civarı artmış görünüyor. Bu fiyatlara tiagra setli bisikletler alınabiliyordu bir kaç ay önce.

Üçü de birbirine benzer ve başlangıç düzeyi bisikletler. Üçünde de benzer donanım var. Carraro kadrosu aero görünümlü olduğundan biraz daha ağır olabilir, ama arka dişlinin 34t olması yokuşlarda size avantaj sağlayacaktır. Diğerlerinde 28 ve 30 ruble var. Onlarda kötü değil, ama 34 ile 28 epey fark eder.
peugeot sanki daha ucuza bulunabiliyor gibi, 6500e gördüm. Malesef fiyatlar bir kaç ay önceye göre %50 civarı artmış görünüyor. Bu fiyatlara tiagra setli bisikletler alınabiliyordu bir kaç ay önce.
Aynen öyle. Yılbaşından önce Decathlon'da Triban RC500 Sora setli 7500TL idi. İlk önce stok tükendi şimdi de fiyatı 9000TL olmuş.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Merhaba arkadaşlar,

Peugeot R16 Claris Set
Kron RC2000 Claris Set

Bunlardansa her bileseni Shimano olan Mosso Cavalier Claris'i (aero olmayan) öneririm.

Jant göbekleri Sora R3000, orta göbek Tiagra bb-rs500, fren pabucu yine Tiagra. No-name bir bileşen yok.

İlk bisiklet olarak beğenmeyen görmezsiniz çünkü parasının karşılığını veriyor((-du) fiyatlar daha asagilardayken daha çok veriyordu).

Ya da 2. el temiz Tiagra'ya yönelin.

Bunlardansa her bileseni Shimano olan Mosso Cavalier Claris'i (aero olmayan) öneririm.

Jant göbekleri Sora R3000, orta göbek Tiagra bb-rs500, fren pabucu yine Tiagra. No-name bir bileşen yok.

İlk bisiklet olarak beğenmeyen görmezsiniz çünkü parasının karşılığını veriyor((-du) fiyatlar daha asagilardayken daha çok veriyordu).

Ya da 2. el temiz Tiagra'ya yönelin.
İlk defa kullanacağım için açıkçası 2.el bisiklet almaktan çekiniyorum. Üstüne biraz daha koyup sıfır almak daha mantıklı geliyor. Peki 173cm boy için hangi kadro boyu önerirsiniz?

İlk defa kullanacağım için açıkçası 2.el bisiklet almaktan çekiniyorum. Üstüne biraz daha koyup sıfır almak daha mantıklı geliyor. Peki 173cm boy için hangi kadro boyu önerirsiniz?
Bütçe kaygınız varsa 2. ele yönelmek daha mantıklı. 0 fiyatının %50-70i düzeyinde bulmak mümkün olabiliyor. Böylece satarken de zarar etmezsiniz fazla, ancak temiz bir bisiklet bulmak önemli. Zira parça değişimi gerekirse astarı yüzünden pahalıya çıkabilir. @amasseia nın mosso fena görünmüyor. Temiz kullanılmış gibi geldi bana. Kendisini tanımıyorum ama titiz birine benziyor.

@Anonim teşekkür ediyorum, evet eşyalarımı oldukça temiz ve titizlikle kullanırım. Beni iyi tanımışsınız :)

Bisikletim de çok temizdi ama biraz önce satıldı. Alan arkadaşlar "Hocam hiç kullanılmamış gibi, sen bunu nasıl kullandın böyle?" dediler ve alıp gittiler... Bende peşlerinden bakakaldim işte, biraz içim buruk açıkçası.

Merhabalar, daha önce hiç bisiklet kullanmamış biri olarak trainerda kullanmak üzere başlangıç seviyesi bir bisiklet almayı planlıyorum, bütçeyi ne kadar az tutabilirswm o kadar iyi. Trainer olarak 2. el kinetic T 2700 road machine smart trainerı kullanacağım. Decathlonda stok bulunan tek bisiklet triban rc100 onda da medium beden mevcut, boyum 1.81 web sitesinde 1.82ye kadar medium beden uygun diyor, ne dersiniz benim gibi bir beginner için bu bisiklet mantıklı mıdır?

Aynen öyle. Yılbaşından önce Decathlon'da Triban RC500 Sora setli 7500TL idi. İlk önce stok tükendi şimdi de fiyatı 9000TL olmuş.
20 Ocak 2022 Günü aldım 7500 liraya. Sizin yazdığınızı görünce inanamayıp bakayım dedim. Şaka gibi gerçekten

Merhabalar
carraro 062 almayı düşünüyorum fakat alacağım bisikletçide 54 ve 58 kadro var. Boyum 183 , 54 alsam küçük, 58 de büyük mü olur yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar
carraro 062 almayı düşünüyorum fakat alacağım bisikletçide 54 ve 58 kadro var. Boyum 183 , 54 alsam küçük, 58 de büyük mü olur yardımcı olabilir misiniz?

İç bacak boyunuz ve uzanma mesafenizi es geçmeyiniz.
Bence bu pahalılıkta hem bulduğunuz bisikleti kaçırmamak, hem de size uygun ölçülerde bisiklet alarak içinize sinmesi çok önemli diye düşünüyorum. Bence her iki durumun da önemli olması yüzünden, önden bikefit hakkında kısa bir kaç video izleyiniz ve ardından şansınız varsa bisikletçide üzerine binip deneyiniz.
Belki de 183 boya 54 küçük değildir. Çünkü iç bacak uzunluğunuz ve uzanma mesafeniz durumu değiştirebiliyor.

Merhaba
İç bacak boyunuz ve uzanma mesafenizi es geçmeyiniz.
Bence bu pahalılıkta hem bulduğunuz bisikleti kaçırmamak, hem de size uygun ölçülerde bisiklet alarak içinize sinmesi çok önemli diye düşünüyorum. Bence her iki durumun da önemli olması yüzünden, önden bikefit hakkında kısa bir kaç video izleyiniz ve ardından şansınız varsa bisikletçide üzerine binip deneyiniz.
Belki de 183 boya 54 küçük değildir. Çünkü iç bacak uzunluğunuz ve uzanma mesafeniz durumu değiştirebiliyor.
Merhaba iç bacak içi boyum 83 cm şimdi ölçtüm:)

Merhaba

Merhaba iç bacak içi boyum 83 cm şimdi ölçtüm:)

İç bacak boyum 78, Boyum 173. Ben 52 kadro kullanıyorum.
Kullandığım Bisan Grand Tour bisikletimin ST (orta göbekten sele borusu bağlantısına) 52 olup, TT (Üst boru. Seleden gidon bağlantı alnına uzanan) 56 cm.
Carraro sitesinde 062 bisiklet için ST 54 cm, TT ölçüsü de 55,5 cm yazmış. Bu ölçülere ve kendi ölçülerime bakarak karşılaştırma uzaktan pek sağlıklı olamıyor. Aslında dediğiniz gibi 56 kadro galiba size daha uygun. 58 kadronun da size büyük gelebileceğini kestirebiliyorum ama 54 kadronun ufak gelebileceğinden pek emin olamadım. Bu gibi durumlarda genelde daha manevraya hakim ve agresif kullanım için bir küçük kadroyu, daha stabil ve rahat kullanım için bir büyük kadroyu önerirler.
Daha tecrübeli ve 54 cm Carraro yol bisikleti kullanan arkadaşlar kendi ölçülerini paylaşabilirlerse faydası olur diye düşünüyorum.

Merhabalar, daha önce hiç bisiklet kullanmamış biri olarak trainerda kullanmak üzere başlangıç seviyesi bir bisiklet almayı planlıyorum, bütçeyi ne kadar az tutabilirswm o kadar iyi. Trainer olarak 2. el kinetic T 2700 road machine smart trainerı kullanacağım. Decathlonda stok bulunan tek bisiklet triban rc100 onda da medium beden mevcut, boyum 1.81 web sitesinde 1.82ye kadar medium beden uygun diyor, ne dersiniz benim gibi bir beginner için bu bisiklet mantıklı mıdır?

Geri