Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

tourney ile claris arasındaki farklar neler ?

Scudo
tourney ile claris arasındaki farklar neler ?
En ciddi fark vites değişimlerinde hissediliyor. Hem gecisler daha kararlı hem de daha sessiz. Tourney sette vites değişimlerinde ki kol ile claristeki kol arasında da fark var. Claris üst seviye sistemlerdeki gibi sti kol üzerinden degisime olanak saglayan mekanizmaya sahip. Tourney ise MTB mantığında mandallı. Bir diğer fark ise fren performansı.

Merhabalar iyi günler, ben de yol bisikleti ve gravel arasında kalmışken bir soru sormak istedim. Daha önce yol bisikletine binmediğim için internetteki hesaplamaları kullandım ve 58-60 kadro bir bisikletin uygun olacağını gördüm, boyum 1.89-1.90 civarı. Bisikleti de muhtemelen internetten sipariş etmem gerekecek gibi. Yalnız bütçem 4 bin lira civarlarında ve 58 kadro yol bisikleti bulamadım. Özellikle son birkaç sayfayı okuduktan sonra Bisanın Grand Tour Eco, All Trail Eco gibi modellerini beğendim fakat max 54cm kadro boyları var, diğer bisikletlerde de en fazla 56 kadro gözüme çarptı. Sadece Carraronun Gravel G0 bisikletinde 58 kadro var gibi, o da mekanik disk fren ve yazmasa da muhtemelen 12 kg civarı bir ağırlığıyla düşündürüyor. İhtiyacım olan ise 58 kadro ve çok anlamasam da dişli oranlarıyla bir tık yeni başlayana uygun bir bisiklet diyebilirim. Bir de küçük boy kadro kullanmanın handikapı ne olur acaba?

Merhabalar iyi günler, ben de yol bisikleti ve gravel arasında kalmışken bir soru sormak istedim. Daha önce yol bisikletine binmediğim için internetteki hesaplamaları kullandım ve 58-60 kadro bir bisikletin uygun olacağını gördüm, boyum 1.89-1.90 civarı. Bisikleti de muhtemelen internetten sipariş etmem gerekecek gibi. Yalnız bütçem 4 bin lira civarlarında ve 58 kadro yol bisikleti bulamadım. Özellikle son birkaç sayfayı okuduktan sonra Bisanın Grand Tour Eco, All Trail Eco gibi modellerini beğendim fakat max 54cm kadro boyları var, diğer bisikletlerde de en fazla 56 kadro gözüme çarptı. Sadece Carraronun Gravel G0 bisikletinde 58 kadro var gibi, o da mekanik disk fren ve yazmasa da muhtemelen 12 kg civarı bir ağırlığıyla düşündürüyor. İhtiyacım olan ise 58 kadro ve çok anlamasam da dişli oranlarıyla bir tık yeni başlayana uygun bir bisiklet diyebilirim. Bir de küçük boy kadro kullanmanın handikapı ne olur acaba?
Şöyle söyleyeyim grand tour Eco için Bisan mail attı 185boy 81bacak boyu içinn 52 kadro önerdiler. Dişlilere gelince ruble 11-32 aynakol 50-34 rahat edebileceğinizi düşünüyorum bende yeni geçiş yapacağım için rx9300 siparişi verdim 56 kadro büyük gelirse ne gibi bi sıkıntı olur acaba merak ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@MertSeker

Siz 185 için sordunuz ve 52 mi önerildi hocam? Daha sonra da 56 kadro boyu sipariş ettiniz doğru mudur?

@amasseia mosso cavalier claris 2020 modeli 10.6 kg olarak gözüküyor fazla değil gibi geliyor bana, peugeot r15'in ağrılığını bulamadım. Mosso cavalier claris model full claris set kullanmış göbeklerden frenlere kadar fakat peugeot r15'in göbeklerine dair bir bilgi bulamadım ayrıca frenleri de sora değil tektro. r15'in 2019 model olması sorun değil fakat göbekler ve frenlerden dolayı ikilemde kaldım. İki modelin de lastikleri hakkında bilgim yok o konuda bilginiz var mı sizin. Mosso RUBENA SYRINX V80 25-622 kullanıyor, peugeot ise IMPAC 700×25 Race Pac.

@MertSeker

Siz 185 için sordunuz ve 52 mi önerildi hocam? Daha sonra da 56 kadro boyu sipariş ettiniz doğru mudur?
Grand tour Eco enduro tarzı geometrisi ona 52 kadro uygun. Sipariş ettiğim bisiklet rx9300 ona da 56 kadro önerildi 56 kadro aldım rx9300 agresif geometriye sahip fark ediyor yani.

@MertSeker göbeklerin marka ve modelini bulamıyorum ve frenleri de tektro olduğu için kalanı sora olmasına rağmen emin olamıyorum.

Grand tour Eco enduro tarzı geometrisi ona 52 kadro uygun. Sipariş ettiğim bisiklet rx9300 ona da 56 kadro önerildi 56 kadro aldım rx9300 agresif geometriye sahip fark ediyor yani.

Teşekkürler hocam o zaman ben de Bisan'a bir mail atayım Grand Tour Eco ve All Trail Eco için. Belki 54 kadro uygun olabilir dediğiniz gibiyse

• Beğen
Tepkiler: MertSeker
@Yldrm07 teşekkür ederim süre ayırıp beni yanıtsız bırakmadığın için sağol,
Bende şehir bisikletin den. buna geçicem, kısmet de aldığım yer fabrikayı aradı son 51 kadro olanı sipariş etti, evet benim de çekindiğim yer STI kolları ama diğer bisiklet ten öğrendiğim şey vites geçişlerinde kuş gibi davranıp dişliye oturduğun da Şahin gibi gitmek 😆 peki ilk yol bisikleti ni kullanırken zorlayıp şimdi kolaymış dediğin bir an oldum?

@Muhibbi 2020 Cavalier, Aero diye geçen 11.4 kg olan şu model:
(link)

2019 Cavalier ise benim de kullandığım 10.6 ağırlığında olan şu model: (link)

Demek istediğim, 2020(Aero) olanı değil de 2019 Cavalier Claris'i öneriyorum. Neredeyse 1 kg daha hafif ve daha hesaplı. Tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Muhibbi
@Muhibbi 2020 Cavalier, Aero diye geçen 11.4 kg olan şu model:
(link)

2019 Cavalier ise benim de kullandığım 10.6 ağırlığında olan şu model: (link)

Demek istediğim, 2020(Aero) olanı değil de 2019 Cavalier Claris'i öneriyorum. Neredeyse 1 kg daha hafif ve daha hesaplı. Tavsiye ediyorum.
Öneriniz için teşekkür ederim. Mosso'nun sitesinde aero olarak gözüken ve diğer normal modelin ikisi de 2020 model değil mi? Bir mağazaya gittik, Aero olmayan model 2020 dediler ve ben de onu almayı düşünüyorum. Aero hem pahalı hem ağır olduğu için elemiştim. Bisikleti ne zamandır kullanıyorsunuz ve sevdiğiniz/sevmediğiniz özellikleri nelerdir? İlk defa yol bisikleti kullanacağım için hiçbir tecrübem yok, tavsiyeleriniz benim için önemli.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MertSeker
@Muhibbi 2020 model olabilir ancak 2019 ile birebir aynıdır, 2019 olsa da fark etmez.

Fiyatına göre verdiği fayda oranı en yüksek bisikletlerden derim Cavalier için. Burda bir çok arkadaşa önerim vesilesiyle aldırdığım bir seridir.

Fiyat olarak başlangıç bandında, full Claris grupsete, Sora jant göbeklerine ve Tiagra orta göbeğe sahip agrasif görünüme sahip karizmatik bir bisiklettir.

Ben genel olarak her seyinden memnunum ancak 2 sey dışında.
1. olarak çatalın karbon olmasını isterdim ki bu fiyat bandında maalesef karbon çatallı bisiklet yok.
2. olarak ise profil jantlar her ne kadar güzel gorunse de ekstra 1 kilo daha ağır. Yani normal bir jant ile 1 kilo daha hafifileyerek bisiklet 9.5 kilolarda olacakti.

3.000 TL paraya bisiklet alacak olsam muhtemelen yine aynısından alırdım.

• Beğen
Tepkiler: Muhibbi
Herkese merhaba arkadaşlar 5000 TL bütçem bulunuyor Salcano xrs 033 tiagra modelini almayı düşünüyordum fakat bugün nerdeyse butun bayileri aramama rağmen bisikleti bulamadim ve onun dışında bir bisiklet de düşünmüyordum boşa düştüm bu bütçeye hangi bisikleti onerirsiniz ?

@casadaras01 Carraro 052'ye bakabilirsiniz.O da Tiagra setli ve fiyatı 4.5 civarı

Selamlar
Kısa bir soru : mosso claris ile sedona 610 çok farkı yok gibi, öylemi yoksa benim cahilliğim mi?

Herkese merhaba arkadaşlar 5000 TL bütçem bulunuyor Salcano xrs 033 tiagra modelini almayı düşünüyordum fakat bugün nerdeyse butun bayileri aramama rağmen bisikleti bulamadim ve onun dışında bir bisiklet de düşünmüyordum boşa düştüm bu bütçeye hangi bisikleti onerirsiniz ?
Salcanonun dışında daha güzel alternatifleri daha uygun bulmak mümkün.

Selamlar, iyi günler

Sedona 610 bisiklet bulamkta zorluk çektim ve bisiklet arayışına girdim ve sonunda bütçeme uygun (2250-2750) claris bir bisiklet buldum Corelli boolva 100

Sizce 2450 TL ye daha iyi bir yol bisikleti bula bilirmiyim ? Önerileri bekliyorum

Iyi pedallamalar..
KADROAlloy
KADRO BOYU57 cm, 54 cm, 52 cm, 48 cm, 45 cm
MAŞAAlloy
SELE BORUSUAlloy
GİDON / GİDON BOĞAZIAlloy
ÖN / ARKA AKTARICIShimano FDR-2000/ Shimano RDR-2000 GS, Claris
VİTES / FREN KOLUShimano STR-2000 Claris 16 V
AYNAKOLProwheel Solid 320 50T 170mm
FRENPromax RC 462
RUBLEShimano CS-HG 50-8 11/30T
ZİNCİRKMC Z8.1
ORTA GÖBEKNeco 910
JANT BOYU700c
JANTDacron Double Wall
ÖN / ARKA GÖBEKQuando KT 5P / Quando KT G1 QR 32H
LASTİKMitas 700*25c

• Beğen
Tepkiler: St.Ahmetus
Maksimum 3 bin liraya kadar 400-500 km yol yapabileceğim, 10 kg civarı bagaj taşıyabileceğim bir yol bisikleti arayışındayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Geri