Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@amasseia Birde ben almadan önce bir heves Trek lere baktım. En düşük seviye yol bisikleti alüminyum kadro karbon maşa gri renk claris set. 7000 tl civarı. Bir albenisi yok. Renk gri. Ben bizim yerli markaların alüminyum kadrolarının kötü olduğunu düşünmüyorum. O zaman neden en az 2 kat para vereyim aynı donanım bisiklete. Hem bizim yerlilerin kadro renkleri daha güzel.

ama üst seviye bisikletlerine birşey diyemem. Orada ciddi farklar olabilir

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
@Yldrm07 forumda takılınca bakıyor insan hep marka, kompanentler falan en üst segment heves ediyor.

Sonra fiyatlara baktıkça yuhhhhh! oluyor insan gözleri açılıyor.

İşin aslı ARGE falan var tamam ama, paranın büyük çoğunluğu "Marka"ya gidiyor, malzeme kalitesine ya da grupsete değil.

O açıdan dediginiz gibi yerli markalar daha bi önem kazanıyor. Daha az paraya daha iyi seçenekler, alternatifler yer alıyor. Tasarım, boya konusunda da yine gayet başarılı ürünler çıkardığımızı söyleyebilirim.

Son düzenleme:
@iodokumaci Akıcılık konusunda aynı.
Bisan'dan daha iyi oldu kardo boyu açısından.
Bununla daha rahatım. Koltuk ve gidon ayarlarını da deneme yanılma bir şekilde ayarladım.
Daha rahat ve uzun sürüşler yapabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Selamlar ben de Mosso Cavalier Aero Sora almak istiyorum. Bu bisikleti şu şu sebepten alma diyen var mıdır? Sadece ağırlık konusunda 700'lerle 1kg civarı fark olduğunu biliyorum.

Ayrıca internette hiçbir yerde satan bulamadım. Birkaç yere sordum biri fabrika bandından çıkmadı, diğeri 15 güne kadar gelir dedi. Şu an stokta bulan/gören varsa çok makbule geçer.

@gyunbie
Bende Mosso Cavalier 700 Sora bakıyorum ama yok bulamıyorum hiçbir yerde. Birkaç alternatifimden bir tanesi ama yok. Hoş diğerleri de yok ya.
Sonuç: Bu yıl bisiklet yok, olan da kapanın elinde kalıyor.

@gyunbie
Bende Mosso Cavalier 700 Sora bakıyorum ama yok bulamıyorum hiçbir yerde. Birkaç alternatifimden bir tanesi ama yok. Hoş diğerleri de yok ya.
Sonuç: Bu yıl bisiklet yok, olan da kapanın elinde kalıyor.
Bir de Bisan Grand Tour Eco'yu canlı görmenizi tavsiye ederim. 2. bir alternatifiniz olarak görebilirsiniz. Donanımlar çok benzer olup, maşa karbon olarak öne çıkıyor. Lastikler de 25 yerine 28 mm olup bir tık daha rahatlıyor. Bir de çok az daha ucuz. :) Benim bilmediğim başka farklar varsa, arkadaşlar yazabilir.
Ben İstanbulda ne kadar bayi varsa telefonla aradım ve bulduğum yere yapıştım. Canlı görünce renklerinin ve tasarımının resimlerinden çok çok farklı ve güzel göründüğünü net söylerim.

@suyunsesi
Bisan GTE de alternatiflerden tabi ki. Ama canlı görebilene aşk olsun :)
Dediğiniz gibi lastik ve karbon maşa farkı var. Mosso da profilli jant var ki kalitesi soru işareti. Ama gelin görün ki şekli şemali ve renkleri hoşuma gitti. Tabi fotoğraftan...
Bir yandan da Tiagra setli bakayım diyorum, yok onlar da yok.
Bisiklet yok arkadaşlar ya.

@suyunsesi
Bisan GTE de alternatiflerden tabi ki. Ama canlı görebilene aşk olsun :)
Dediğiniz gibi lastik ve karbon maşa farkı var. Mosso da profilli jant var ki kalitesi soru işareti. Ama gelin görün ki şekli şemali ve renkleri hoşuma gitti. Tabi fotoğraftan...
Bir yandan da Tiagra setli bakayım diyorum, yok onlar da yok.
Bisiklet yok arkadaşlar ya.
Ben de Carraro Rice'ın sora setlilerinde renkler ve tasarımı beğenmiştim. Ancak gerek artıları, gerek içime sinmesi bakımından GTE öneriyorum.
İstanbulda olup bisikleti canlı görmek isteyen arkadaşlar var ise, boş bir vakit ayarlanıp görüşebiliriz.
@everhard burada olsanız, bir buluşma ayarlardık.

Herkese iyi forumlar. 18 yaşımdayım, bu Corona döneminde malum epey hareketsiz kaldık ve zaten halihazırda bel fıtığım var. Spor geçmişim ve sporla fazla alakam yok. Aşırı yokuş olmasa da yine de yokuşlu yollarımız var, sahil dönüşü vs. (Kocaeli'de yaşıyorum ) Yollarımızın durumu da pek iyi değil. 1750 TL ye kadar bir bisiklet önerebilir misiniz? Boyum 1.80 kilom 85 civarı.
?¿

@yns.emree29 😊 cevap veren olmamış ama sanırım çok genel sorduğunuz için. Ne tarz istediğinizi yazmamışsınız ama size en uygunu şehir bisikleti olmalı. Ben daha önce cevap yazmadım çünkü bisikletin bel fıtığınıza bir zararı olup olmayacağını bilemiyorum. Eğer sorun olmayacaksa bütçeniz dahilinde bir şehir bisikleti uygun olur. Onun içinde seçenekleriniz çok fazla değil. 1750 düşük bir bütçe ama ona göre bisikletler mevcut. Şu videoyu izlerseniz kafanızda bir fikir oluşacaktır. Yada temiz bir 2. El bakabilirsiniz. Tabiki Kocaeli de bulabilir misiniz? Oda biraz şansa kalıyor artık.

Herkese iyi forumlar. 18 yaşımdayım, bu Corona döneminde malum epey hareketsiz kaldık ve zaten halihazırda bel fıtığım var. Spor geçmişim ve sporla fazla alakam yok. Aşırı yokuş olmasa da yine de yokuşlu yollarımız var, sahil dönüşü vs. (Kocaeli'de yaşıyorum ) Yollarımızın durumu da pek iyi değil. 1750 TL ye kadar bir bisiklet önerebilir misiniz? Boyum 1.80 kilom 85 civarı.

O fiyat bandında benim bulabildiğim:

(link)

Başka arkadaşların da fikirlerini ve tavsiyelerini alınız. Daha iyi bir öneri sunan bir arkadaş çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@everhard kaçkar bisiklete all trail eco modeli gelmiş şimdi gördüm. Bir düşünün isterseniz.

Şimdi foto koydular gt ve gte de gelmiş.

Son düzenleme:
Merhabalar Mosso cavalier 700 sora kullanan var mı acaba 2. El almayı düşünüyorum birçok yerde gördüm tavsiye edermisiniz kullanan varsa deneyimini paylaşırsa sevinirim 2. El piyasası ne kadar eder letgo filan çok ilan var bu modelle ilgili.Katlanırdan yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum fikir ve tavsiyelerinize açığım şimdiden teşekkür ederim. İkinci el 2150 TL'ye buldum (Mosso cavalier 700 sora 2017) dahon vitesse d8 kullanıyorum geçip geçmemekle kararsızım katlanırı satıp bu modeli almayı düşünüyorum kafam çok karışık yardımcı olacak biri var mı sizce ne yapmalıyım :)

25in de aldım. Yaklaşık 70 km dir kullanıyorum. Mtbden geçiş yaptım. Akıcılığı seriligi gayet iyi. Aynı yolu MTB ile gidince daha çok efor sarfediyorsunuz. Lastik kalingili yol bisikletine nazaran biraz geniş olduğundan yol da sizi rahat ettiriyor. Karbon masa ile birleşince darbeleri daha az hissediyorsunuz. Kadro acıları endurance tarzında olduğundan fazla agresif değil. Bu da rahat kullanılmasını sağlıyor. Gidon sargıları güzel ellerinizi yormuyor. Frenlerinin tepkilerine alışınca gayet güzel performansı olduğunu görüyorsunuz. Lastikleri Michelin ve gayet güzel yol tutuyor. Alexrims jantlari, kaynak izlerinin silinmesi, kabloların içerden geçmesiyle gayet şık duruyor. Ekşi olarak da sora setli bisiklete ilk etapda on noktaya claris koymuşlar. Bunu daha sonra ücretsiz degisebileceksiniz. Claris fren ile kötü performansa sahip değil. Aklınız kalmasın. Bence en önemli sorun iç lastik ile jant arasındaki şerit . Belki Çok küçük bir sorun. Ama daha pedal çevirmeden lastik patlamasına yol açtı bir cogumuzda. Belki sizin başınıza gelmeyebilir. Bu durumu aldığınız yere iletin. Ya baştan değiştirin. Ya da daha sonrasında olur da patlar ise ücretsiz değişim talep edin. Onun haricinde yol bisikletine geçişte gayet güzel bir model.
Çok teşekkürler hocam değerlendirmeniz için tekerinize taş değmesin nice kmler yaparsınız umarım tekrardan hayırlı olsun

Geri