Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Merhabalar arkadaşlar.Yol bisikleti düşünüyorum.Ama kararsızım.Sizce tourney setli Peugeot r17 mi yoksa claris setli Corelli Boolva rc100 mü?Biri Fransız marka biri Türk marka.Kalite farkı olacağını düşünüyorum.Sizcede öyle mi?Kadro sağlamlığı açısından.Birde peugeot nun performansını ve ağırlığını bilen var mi

Peugeot u bende merak ediyorum. Kadrolar yurt dışından mı geliyor acaba?

@amasseia peki peugeot yu alsam sonradan vites sistemini yükseltsem masraflı olur mu

@Albatros_65 Her ikisi arasinda Corelli'ye sans vermenizi öneririm. Nitekim Peugeot da Fransız uretimi değil yalnizca markası Fransız.

Peugeot'un kadrosuna yatırım yapmayin. Alacaksaniz da Tourney'li olarak kullanın.

2 sorum var.
Biliyorsunuz yaklaşık 1 hafta önce Bisan RX 9200 yol bisikleti aldım.
Bunun üzerindeki lastikler Mitas 700x23C.

1) Shwalbe'nin zırhlı 700x25 lastiklerini alıp taksam artısı eksisi ne olur? Yani gerek var mı?
2) Yokuşlarda vb. ayakta bisiklet kullanabilmek için verebileceğiniz bir tüyo var mıdır? Ben pek beceremiyorum ayakta kullanmayı :D

@amasseia corellinin kadrosu hakkında bazı kullanıcılar şikayet etmiş.Ama neden ettiklerini pek anlamadım.Siz ne düşünüyorsunuz?Kaliteli mi acaba?Diğer yerli markalara göre de ucuza satıyor

@Albatros_65 KR serilerinde boya problemi vardi ama Boolva RC serilerinde boya problemleri düzeltilmeye çalışıldı ve daha başarılı oldular.

Corelli Boolva RC kadrosu R17 Peugeot kadrosundan kötü değil.

Rastgele bir İnceleme videosu:

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
@amasseia hm anladım.Galiba şansımı corelli rc100 tarafına kullanacağım

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Merhaba arkadaşlar şimdiye kadar hep 200-300 liralık raleigh marka dandirik bir bisiklete bindim. 2 gündür yol bisikleti almak için araştırma yapıyorum. Görünümleri çok hoşuma gidiyor tek kafaya taktığım şey fren yapmanın zor olduğu izlenimi. Kron rc 1000 -2000, Mosso Cavalier 700 Claris, Cavalier 700 sora, Cavalier Aero Claris, Cavalier Aero Sora bisikletleri arasında kaldım. Kronları vites telleri dışarıdan gitiği için eledim. Aero olmayan mossolarıda maşalarındaki kalın kaynak izlerinin silinmemesi yüzünden biraz soğudum. Aero claris ve Aero Sora hem görünümü çok güzel hem de kaynak izi hiç yok ne kadro da ne maşada. O yüzden içime sindi yalnız fiyatları biraz mahalı bu fiyatlar sitesinde liste fiyatı bu bisikletler için yakın zaman da fiyat araştırması yapan var mı en ucuz nerde bulabiliriz? Sitesinde

Cavalier 700 Sora: 3949 TL
Cavalier Aero Claris: 3999 TL
Cavalier Aero Sora: 4399 TL bu fiyatlar ne kadar düşer sizce? Cavalier Aero Sora'yı 3600 e bulma şansım olur mu?

@tufan1986 3.600' e zor. Cavalier Aero'lar bi önceki Cavalier'e göre 1 kilo daha ağırlaştırılmıştir. Bunu göz önünde bulundurun derim.

Bütçe kısıtlıysa Claris de bakabilirsiniz. Sora ile Claris arasinda 150-200 fiyat farkı varsa Sora'ya yönelin ama maddi daha büyük fark varsa Claris.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Merhaba biliyorum bu şekilde soru sormayın deniyor ancak yardıma ihtiyacım var. 3000tl max bir bütçem var istanbulda yaşıyorum boyum 1.95 ve yol bisikleti bakıyorum. Çok fazla model var ve çok bilgili biri olmadığımdan hangisini almalıyım bilemiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler

Şehir/tur bisikletlerinde 45 kadro bana uygun gibi, boyum 175cm, bacak boyum: 67cm. Yol bisikletlerinde en küçük 48 kadro var. 48 kadro bana uyar mı?

Merhaba biliyorum bu şekilde soru sormayın deniyor ancak yardıma ihtiyacım var. 3000tl max bir bütçem var istanbulda yaşıyorum boyum 1.95 ve yol bisikleti bakıyorum. Çok fazla model var ve çok bilgili biri olmadığımdan hangisini almalıyım bilemiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler
Çok model olayını boyunuzdan dolayı unutun. Maalesef gerçek bu yönde. Ben de 198 boyundayım geçen sene temmuzda kargosu dahil 105setli 9kg bisikleti 3300e ikinci el olarak aldım. İkinci elde boyunuza göre rast gelirseniz üst donanımlı bisiklet bulma imkanınız var. Çok bulunmasa da kadro boyundan dolayı çok tercih eden çıkmaması ile ilanlar uzun süre aktif oluyor öyle bir şey alabilirsiniz.
Veya sıfır modellerde 58 kadro ve minimum claris setli bisiklet almanız hattınıza olur. Şöyle fiyatlara baktım, claris setli bisikletler bile 3000 liradan başlar olmuş.

@MakRo Demek istediğini aşağı yukarı anladım ancak ikinci el değilde 0 almak istiyorum istediğim en yüksek kaliteli bisiklet değil ama elimdeki bütçeyle alabileceğim en düzgün modeli almak istiyorum

@zubermans genelde en azından claris veya sora grup setli olması öneriliyor. Onların liste fiyatlarıda 3.600 civarında carraro 022, mosso cavalier 700 sora, kron da bisan da salcano da benzer setli modeller yaklaşık aynı fiyat. 3000 tl nin altına düşünce tourney setliler var. Pek önerilmiyor, en azından bir claris veya sora olsa iyi olur deniyor . Ama netice de bütçe meselesi. Giriş seviyesinde fazla beklenti içinde olunamıyor maalesef. Bence beğendiğiniz bütçenize uygun olanı alın.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@amasseia kusura bakma seni yine rahatız ediyorum ama :) Corelli rc 100ün lastikleri 700x25. Benim şuanki bisikletimde 700x35 zırhlı lastikler var.rc 100 e takılabilir mi?Jantlara uyar mı

@bonder76 bence biraz mevcutlarla devam sonradan yapılan yükseltme daha da keyifli oluyor. 25 lastikler daha konforlu gelmişti bana değiştirdiğimde. 1 sezon 23 1 sezon 25 kullandım.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@Albatros_65 estağfurullah.
700x35 destekleyecegini hiç sanmiyorum rc 100'un ki bu ebat yol biskleti ruhuna da aykırı.
Sadece rc100 değil diger markalarin yol bisikletleri de desteklemez bu ebati. Standardı 25x700'dür.

Yol bisikletlerinin desteklediği ebatlar da inceden kalina doğru 23-25-28x700 takılabilir istisna olarak 30x700 da destekleyenler çıkabiliyor nadir de olsa.

Geri