Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@hfg Valla bende şaşırdım açıkçası..
Bilindir biryerdir diye tercih ettim. Fakat sanırım acemi olduğumu, ilk yol bisikletim olacağını söylediğim için "acaba yermi" diye düşünmüş olabilirler.
Ben şuan çok kötü şeyler konuşmak istemiyorum zira bakalım iade süreci nasıl işleyecek.

Zaten okadar sıkıldım ki şu 2. el veya sıfır bisiklet alım macerasından.
2. el ile günlerce yazışıyorsun olay farklı boyuta geçiyor, alet farklı çıkıyor.
Sıfır alayım hiç uğraşmayım diyorsun başına bu geliyor. Valla başlamadan bezdüm :D

Sanırım eski bir klasik kadro bulup single speed tek frenli birşeye çevirip kullanacağım bu gidişle.

• Üzgün
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
2. el klasik kadro yol bisikleti aldım, vitesler eski model gidonun dibinde duruyor, 2. el alınca uğraşmak gerekiyor hocam illa masrafı oluyor genelde uzun süre kullanılmayan bisikletler zinciri baştan temizlemek pasını almak vs hep iş. Boş vaktiniz varsa tabi bir bisikleti tekrar hayata döndürmek güzel birşey :D

Arkadaşlar kadro karşılaştırmaları için (link) sitesini gördüm. Ancak farkettim ki yerli markalarımızın bisikletlerinin birçoğu burada yok. Ve siteye karşılaştırmak üzere bisiklet eklemek çok kolay. Yapmanız gereken bisikletin modelinin websayfasının url sini girmek ve sonrasında ölçüleri kontrol edip sistemin kafasının karıştığı yerleri düzeltip onaylamak. Bir bisiklet girişi 2 dakikadan fazla sürmüyor. Ben fırsatım oldukça eklemeye çalışacağım. Özellikle yol bisikletlerinin ölçülerini eklersek kadro ve geometri karşılaştırması yapmak için de elimizde güzel bir kaynak olacaktır.

Çok güzel bir siteye benziyor. Doğru anladıysam o sayfadaki girilen ölçüleri baz alıyor site. Fakat mesela peugeot r serisi için yapayim dedim ama sayfada ölçüleri yok.

Çok güzel bir siteye benziyor. Doğru anladıysam o sayfadaki girilen ölçüleri baz alıyor site. Fakat mesela peugeot r serisi için yapayim dedim ama sayfada ölçüleri yok.
Sayfada olculeri yoksa ancak bir sekilde siz biliyorsaniz manuel de ekleyebilirsiniz. Sayfada varsa otomatik cekiyor buyuk kolaylik. Bisikletin fotografi varsa onu da cekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Tekrar selam Mayıs 30 unda kendi siteleri üzerinden Atilla Bisiklete havale çıkarıp bisiklet alımını yaptım. 1 Haziran günü işlem onaylanıp aynı gün gece karanlığında ürün bana murat bey tarafından apar topar taksiyle kutusuz ve elleriyle balonlu ambalaj malzemesi ile parça parça sarılmış vaziyette getirilip sokakta lastikleri ve selesi takıldı. Kurulum işlemi gece karanlığında yapılıp bana teslim edildi.

Haziran 3. itibariyle sabah 09:30 gibi iade aciklaması, gerekçesi ile kendi siteleri ve alım yaptığım hesabım üzerinden iade başvurumu açtım.

Saat 11:30 civarı dükkana telefon açıp emin olmamakla birlikte Atilla bey açtı ve onunla görüşüp konuyu aktardım. Acilen konuyu çözmelerini ve getirdikleri gibi hızlı şekilde iade işlemini onaylayıp tamamlamalarını rica ettim. İnternet sitesi alım işleriyle Murat Bey'in ilgilendiğini söyleyip konuyu iletecegini söyledi teşekkür ettim kapattık.
Sanki başka şirket veya devlet dairesi gibi sanırım oyalama ve zaman kaybettirme olayı o andan itibaren başladı.

Gün içinde işleme almalarını rica edip 1 günde taksiyle gecenin bir yarısı kapıma kadar servis sağladığı kendi whtspp indan murat beye yazdım. Gördü cevap yazmadı.

Bunun üzerine saat 17:17 de kendisini arayıp durumu ona da tekrar izah ettim tamam deyip anlayışla karşıladığını söyledi ve onun sorumlu olduğu söylenilen siteden iade onayını yapmasını ve bana vakit kaybettirmemesini rica etmiştim ki. Şu saate kadar ne dönüş, ne arama ne de site üzerindeki iade talebi formuna bir onay gelmemiştir.

Ben bisikletin teşhir ürünü olduğunu kanıtlayan bazı resimler ve gelişmelerle ilgili bilgi ve belgeleri de siz birbirinden değerli forum dostlarının bilgilerine sunmak istedim. Boş ve delilsiz konuşmak bana göre değil.

Konu uzayınca yazım da uzun oldu hepinizden özür diler;.sabrınız için ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.

1) selenin renginin kir ve tozdan beyazdan kreme döndüğünü.
2) selenin altında kutudan çıkacak bir urunde olamayacak şekilde ve uzun süre açıkta duran bir cisimde bulunan fosilleşmiş toz ve kir kalıntısını. Ve selenin sağ tarafında eski olduğu belli olan yırtığı...
3) gidonda belliki daha önceden defalarca ayarlanırken oluşan derin ve fazlaca çizikleri.
4) takılan pedalların birinde kedi gözü varken diğerinde olmamasını.
5) fren ve vites kablolarının renginin beyazdan kreme dönüşmesini. Sağ vites kolu gostergesindeki claris yazısının oradaki plastik çatlağını ve her iki kolun yanındaki oraya buraya dayarken oluşan eski oluşum çizikleri.
6) lastiğin birinde sibop kapağı takılıyken diğerinde olmamasını.
7) Arka fren metallerinde paslanma olduğunu ve kadrodaki bilumum çizikleri eminim net olarak sizler de farkedeceksiniz.

Screenshot_2020-06-04-02-36-44-440_com.android.chrome.jpgIMG_20200604_024817.jpgScreenshot_2020-06-04-02-35-55-449_com.android.chrome.jpgIMG_20200603_165349.jpgIMG_20200603_165403.jpgIMG_20200603_165255.jpgIMG_20200603_165650.jpgIMG_20200602_220613_416.jpgIMG_20200603_171132.jpgIMG_20200603_165203.jpgIMG_20200603_165212.jpgIMG_20200603_165537.jpg
IMG_20200603_165235.jpgIMG_20200603_165223.jpgIMG_20200603_165449_1.jpgIMG_20200603_165418.jpgIMG_20200603_165430.jpgIMG_20200603_165212.jpgIMG_20200603_172152.jpg
IMG_20200603_165235.jpgIMG_20200603_165223.jpgIMG_20200603_165449_1.jpgIMG_20200603_165418.jpgIMG_20200603_165430.jpgIMG_20200603_165212.jpgIMG_20200603_172152.jpg
.
@SeYaP Aynen enayi yerine konulduğunu görünce insanın hevesi kaçıyor. Elimi bile sürmedim evin içinde duruyor

Dosyalar

• IMG_20200603_165303.jpg
    IMG_20200603_165303.jpg
    524,2 KB · Okunma: 64
Son düzenleme:
@bonder76 oncelikle basiniza gelen talihsiz olaydan oturu uzgunum. Umarim isini layikiyla yapan kisilerden istediginiz bisikleti ayni heyecanla alirsiniz.

Benim gruba sorum:

Su anda Fuji Absolute 1.3 kullaniyorum. Duz gidon olmasindan ve baslangic bisikleti olmasindan dolayi degistirmek istiyorum. Daha cok yerli uretim bisikletlerle ilgileniyorum. Siz degerli uyelerin tavsiyeleriyle asagidaki bisikletlerden hangisini/hangilerini onerirsiniz? Sebepleriyle birlikte yazabilirseniz cok memnun olurum. ( Fiyat performans olarak Bisan onde gibi ama sizin tecrubeleriniz daha onemli)

1_Salcano XRS001 UCI ULTEGRA
2_Kron R1
3_Bisan RC9900
4_Carraro 28" FIRE C3.2
5_Mosso REBORN AERO ULTEGRA

Saglikla kalin

Öncelikle geçmiş olsun.
Ben de kendi işini yapan bir insanım ve ticarette en büyük sermaye ve kazanım itibardır. Sonrasında zaten arkası gelecektir.
Umarım en kısa sürede bu soruna bir çözüm üretirler.

@bonder76 oncelikle basiniza gelen talihsiz olaydan oturu uzgunum. Umarim isini layikiyla yapan kisilerden istediginiz bisikleti ayni heyecanla alirsiniz.

Benim gruba sorum:

Su anda Fuji Absolute 1.3 kullaniyorum. Duz gidon olmasindan ve baslangic bisikleti olmasindan dolayi degistirmek istiyorum. Daha cok yerli uretim bisikletlerle ilgileniyorum. Siz degerli uyelerin tavsiyeleriyle asagidaki bisikletlerden hangisini/hangilerini onerirsiniz? Sebepleriyle birlikte yazabilirseniz cok memnun olurum. ( Fiyat performans olarak Bisan onde gibi ama sizin tecrubeleriniz daha onemli)

1_Salcano XRS001 UCI ULTEGRA
2_Kron R1
3_Bisan RC9900
4_Carraro 28" FIRE C3.2
5_Mosso REBORN AERO ULTEGRA

Saglikla kalin

Merhaba. Ben de benzer bir liste yapmıştım. Fakat Bisan'da kadro sıkıntısı var diye eledim, yoksa bu sene gerçekten güzel bisikletler yaptılar bence. Salcano gayet iyi fakat bir türlü içim ısınmadı şekline. Kron listemde yoktu. Ama kalite olarak bilmesem de bu sene renkleri daha güzel olmuş Kron'un.. Carraro gayet hoş gözüküyor fakat fiyat olarak biraz daha şişik. Ayrıca kadro geometrileri ortaya karışık. Aero kadro diyor ama sanki orada olmaması gereken şeyler koymuşlar. Mosso da tam aero kadro yapmış. Fakat kadroları ile ilgili hep kötü şeyler duyduğum için düşünmedim.

Bu bisikletleri kullanıp çok da memnun olan arkadaşlar vardır mutlaka. Bunlar tamamen benim yorumum. Ve tamamen hatalı yorumlamış olabilirim. Lütfen beni yanlış anlamasınlar.

Ben de ultegra düşünüyordum sizin gibi. Ve aynı sizin gibi farklı bir kadrodan geçiş yaptım. Triban 520'nin rahat kadrosundan geçtiğim ilk aero kadro olacak. O yüzden şöyle düşündüm; bunu seversem, bir süre sonra satıp ultegra setli aero bir kadro (mesela İtalyan Bianchi olabilir) alır ve kullanırım. Sevmezsem satar ve Scott, Giant vs gibi markaların daha rahat tırmanış bisikletlerine bakarim diye düşündüm. Bu yüzden foruma da sorup aralarında çok da fark olmadığını öğrenince 105 setli bir bisiklete yöneldim. yine burada gördüğüm kadarıyla kadrosu hakkında hep olumlu konuşulan ve kullanıcıların şikayet etmedigi peugeot marka r12 model bir bisiklet aldım.

Benim süreç böyle işledi kısaca.

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
@bonder76 maşallah tertip güle güle kullan, hayırlı uğurlu olsun.
Sonradan farkettim geçmiş olsun. Süreç sıkıntılı geçmiş galiba.:(

@merdogan89 Salcano xrs001 kendini kanıtlamış bir kadro Salcano ve Bisan rc9900 arasinda fiyat ve donanim bilgilerini karşılaştırıp seciminizi yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@bonder76 Bir heves ile bisiklet alıp bu şekilde bir mağduriyet yaşamanız gerçekten üzücü. Umarım gerekeni bir an önce yapar aldığınız yer. Geçmiş olsun.

@bonder76 Dostum çok üzüldüm ama sanıyorum işler yoluna giriyor.
Umarım kısa süre içinde daha mutlu bir sonla, daha fazla içine sinen bir bisikletle paylaşım yaparsın burada.

Arkadaşlar hepinize iyi dilekleriniz ve katılımınız için teşekkürler.

Biliyorum burası yeri değil ama şimdi sirkeci ve bilumum bisikletçilere uğradım da eve geldim.
Kendi konularına baktığımda güncel muhabbetler yok 2012, 2014, 2015 yıllarında yazışılmış.
Single Speed ve Fixie dönüşen carraro markasında 2 model mevcut gözüme kestirdim.
Fakat sirkeci ve diğer (özellikle yılların bisikletçilerine sordum) şehir içinde İstanbul'da single speed veya fixi ile çok zorlanırsın
sürekli bisikleti taşırsın en ufak bir yokuşta çıkamazsın sürekli ayakta bile gitsen nereye kadar filan deyip kafamı karıştırdılar.

Ben sade vitessiz oraya buraya şehir içi koşturacak bir bisiklet olarak single speed düşünmüştüm ama düşünmesemmi ki?
Ne zormuş bu bisiklete karar vermek yahu. Sizler doğru bisikleti bulmayı nasıl başardınız Allahaşkına :(

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@bonder76 gönderdiğim alternatifleri gözden geçirin, Anadolu yakasındaysanız kendi bisikletçime de yönlendirebilirim

@MertV Avrupadayım maalesef

Tekrar selam Mayıs 30 unda kendi siteleri üzerinden Atilla Bisiklete havale çıkarıp bisiklet alımını yaptım. 1 Haziran günü işlem onaylanıp aynı gün gece karanlığında ürün bana murat bey tarafından apar topar taksiyle kutusuz ve elleriyle balonlu ambalaj malzemesi ile parça parça sarılmış vaziyette getirilip sokakta lastikleri ve selesi takıldı. Kurulum işlemi gece karanlığında yapılıp bana teslim edildi.

Haziran 3. itibariyle sabah 09:30 gibi iade aciklaması, gerekçesi ile kendi siteleri ve alım yaptığım hesabım üzerinden iade başvurumu açtım.

Saat 11:30 civarı dükkana telefon açıp emin olmamakla birlikte Atilla bey açtı ve onunla görüşüp konuyu aktardım. Acilen konuyu çözmelerini ve getirdikleri gibi hızlı şekilde iade işlemini onaylayıp tamamlamalarını rica ettim. İnternet sitesi alım işleriyle Murat Bey'in ilgilendiğini söyleyip konuyu iletecegini söyledi teşekkür ettim kapattık.
Sanki başka şirket veya devlet dairesi gibi sanırım oyalama ve zaman kaybettirme olayı o andan itibaren başladı.

Gün içinde işleme almalarını rica edip 1 günde taksiyle gecenin bir yarısı kapıma kadar servis sağladığı kendi whtspp indan murat beye yazdım. Gördü cevap yazmadı.

Bunun üzerine saat 17:17 de kendisini arayıp durumu ona da tekrar izah ettim tamam deyip anlayışla karşıladığını söyledi ve onun sorumlu olduğu söylenilen siteden iade onayını yapmasını ve bana vakit kaybettirmemesini rica etmiştim ki. Şu saate kadar ne dönüş, ne arama ne de site üzerindeki iade talebi formuna bir onay gelmemiştir.

Ben bisikletin teşhir ürünü olduğunu kanıtlayan bazı resimler ve gelişmelerle ilgili bilgi ve belgeleri de siz birbirinden değerli forum dostlarının bilgilerine sunmak istedim. Boş ve delilsiz konuşmak bana göre değil.

Konu uzayınca yazım da uzun oldu hepinizden özür diler;.sabrınız için ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.

1) selenin renginin kir ve tozdan beyazdan kreme döndüğünü.
2) selenin altında kutudan çıkacak bir urunde olamayacak şekilde ve uzun süre açıkta duran bir cisimde bulunan fosilleşmiş toz ve kir kalıntısını. Ve selenin sağ tarafında eski olduğu belli olan yırtığı...
3) gidonda belliki daha önceden defalarca ayarlanırken oluşan derin ve fazlaca çizikleri.
4) takılan pedalların birinde kedi gözü varken diğerinde olmamasını.
5) fren ve vites kablolarının renginin beyazdan kreme dönüşmesini. Sağ vites kolu gostergesindeki claris yazısının oradaki plastik çatlağını ve her iki kolun yanındaki oraya buraya dayarken oluşan eski oluşum çizikleri.
6) lastiğin birinde sibop kapağı takılıyken diğerinde olmamasını.
7) Arka fren metallerinde paslanma olduğunu ve kadrodaki bilumum çizikleri eminim net olarak sizler de farkedeceksiniz.

228890 dosyayı görüntüle228891 dosyayı görüntüle228892 dosyayı görüntüle228893 dosyayı görüntüle228894 dosyayı görüntüle228895 dosyayı görüntüle228896 dosyayı görüntüle228897 dosyayı görüntüle228898 dosyayı görüntüle228899 dosyayı görüntüle228900 dosyayı görüntüle228901 dosyayı görüntüle
228904 dosyayı görüntüle228905 dosyayı görüntüle228906 dosyayı görüntüle228907 dosyayı görüntüle228908 dosyayı görüntüle228909 dosyayı görüntüle228910 dosyayı görüntüle
228904 dosyayı görüntüle228905 dosyayı görüntüle228906 dosyayı görüntüle228907 dosyayı görüntüle228908 dosyayı görüntüle228909 dosyayı görüntüle228910 dosyayı görüntüle
.
@SeYaP Aynen enayi yerine konulduğunu görünce insanın hevesi kaçıyor. Elimi bile sürmedim evin içinde duruyor
Çok gecmis olsun. Umarim sorun cozulur
Arkadaşlar hepinize iyi dilekleriniz ve katılımınız için teşekkürler.

Biliyorum burası yeri değil ama şimdi sirkeci ve bilumum bisikletçilere uğradım da eve geldim.
Kendi konularına baktığımda güncel muhabbetler yok 2012, 2014, 2015 yıllarında yazışılmış.
Single Speed ve Fixie dönüşen carraro markasında 2 model mevcut gözüme kestirdim.
Fakat sirkeci ve diğer (özellikle yılların bisikletçilerine sordum) şehir içinde İstanbul'da single speed veya fixi ile çok zorlanırsın
sürekli bisikleti taşırsın en ufak bir yokuşta çıkamazsın sürekli ayakta bile gitsen nereye kadar filan deyip kafamı karıştırdılar.

Ben sade vitessiz oraya buraya şehir içi koşturacak bir bisiklet olarak single speed düşünmüştüm ama düşünmesemmi ki?
Ne zormuş bu bisiklete karar vermek yahu. Sizler doğru bisikleti bulmayı nasıl başardınız Allahaşkına :(
Hocam yol diyodun nerden cikti yav singil ? :D
Sakince indir ellerini simdi klavyeden kovboy :D

Herkese Merhaba damdan düşer gibi konuya geldim kusura bakmayın. Cocukken çokça bisiklet binmiş, tamir etmiş gerekirse mahallenin cocularının bisikletini tamir etmiş hatta bundan para kazanmış biriydim. 15 yıldır bisiklet binmiyorum neredeyse.

Şimdi kendime ve eşime bir bisiklet almak istiyorum. Sitede oturduğum için otoparktta demire kitleyeceğim pek güvenlikli değil o yüzden maksimum 1 bisiklet için 2000 tl bütçe ayırdım. Kullanım amacım akşam ve haftasonları boğaz kenarında ve belgrad ormanında bisiklete binmek. Benim bisikletim için aşağıda ki aparatı takıcam ufaklık için. Bu bilgiler ışığında bana bisiklet tavsiye eder misiniz?

Delta bisiklette sağlık çalışanlarına yüzde 15 indirim varmış nakitte yüzde 20.

Sizce bu 2 bisikletten hangisi?
Geotech Champion 26 Jant Dağ Bisikleti - Siyah

2019 KRON TX 100 28 JANT V.B ŞEHİR VE TUR BİSİKLETİ MAT FÜME-TURKUAZ/BEYAZ 18 INC

Ekran Resmi 2020-06-04 15.53.07.png

Son düzenleme:
Geri