Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar, Mosso 739SCA Tiagra için deneyim veya görüşleriniz paylaşırmısınız? Bu donanım için 6500₺ fiyat uygun mu?

1.jpg

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Scudo
@BilalASD ülkemizde bu bisiklet hakkında pek bir bilgi ve inceleme yok maalesef. Youtube'de Tayvalı kullanıcılar incelemiş, linkini bırakayım bakın:

Mosso kullanıcısı olarak 739SCA'nın tasarımını beğendiğimi söyleyebilirim, Tiagra donanım da biz amatörler için gayet tatmin edici bir grupset. Ancak insanoğlu doymak bilmeyen nefsi sayesinde hep daha iyisi daha pahalısı diye tutturduğu için gözünün yükseklere dikebiliyor ve Tiagra yetmez 105 isterim, Ultegra isterim, Dur-azıcık isterim diye bu furya devam ediyor.

Ha bir de şöyle bir durum var: benzer fiyata daha iyi donanımlısı! İşte o zaman üst segmenttekine yönelmek gayet akıl kari. Ve bu doğrultuda alternatif olarak kadro tasarımı Mosso 739SCA gibi olmasa da önerebileceğim bir bisiklet var, buyrunuz: Decathlon Van Rysel Edr Road Af 2020 Ülkemizde Satışta

Seçim sizin.

• Beğen
Tepkiler: BilalASD
BilalASD
hocam aero kadro güzel bisiklet ama fiyat biraz yüksek sanki,bu paralara çıkacaksanız amasseia arkadaşın dediği gibi donanımı daha yüksek misal 105setli bisikletler var,siz bilirsiniz yinede:harika: örneğin 105set vision jant var,(link)

bisan rx9300 almak istiyorum ama hiçbir yerde yok ne zamana gelir bilen var mı?

bisan rx9300 almak istiyorum ama hiçbir yerde yok ne zamana gelir bilen var mı?
Hocam instagramda bir sayfada gördüm sanki. Tam emin olmamakla birlikte rx9300 e benziyor. Bayilere dağıtımına başlanmış diye tahmin ediyorum o yüzden.

Dosyalar

• 1c76ffb2-80b0-4667-bac5-0471514be33c.jpg
    1c76ffb2-80b0-4667-bac5-0471514be33c.jpg
    125,7 KB · Okunma: 94
Son düzenleme:
@Bilal Altunbulak ben bayilerle konuştum bu birkaç gündür. Haziran başı gibi gelir diyorlar ancak eğer almak istiyorum tamamdır bu bisiklet derseniz daha erken de getirtebiliyorlarmış.

@Bilal Altunbulak ben bayilerle konuştum bu birkaç gündür. Haziran başı gibi gelir diyorlar ancak eğer almak istiyorum tamamdır bu bisiklet derseniz daha erken de getirtebiliyorlarmış.
Demek o yüzden internette satışı olmamasına rağmen bir bayide gördüm resmini. Ben de bu şekilde aldım Rc9800 ü. Bayilere dağıtılmadan önce 1 tane sipariş verdik özel.

@Mustaac evet sırayla dağıtıyolarmış normalde, 3-5 sayılarında.
Bu arada tüm arkadaşlara söyleyeyim alırken tüm bayileri aramakta fayda var, inanılmaz fiyat farkı dönüyor. Biri 50 lira iniyor, biri liste fiyatı değişmez diyor birisi 1000 lira iniyor, diğeri ek bir sürü malzemeyi hediye veriyor mesela. Pazarlık yapmaktan çekinmeyin.

@Mustaac evet sırayla dağıtıyolarmış normalde, 3-5 sayılarında.
Bu arada tüm arkadaşlara söyleyeyim alırken tüm bayileri aramakta fayda var, inanılmaz fiyat farkı dönüyor. Biri 50 lira iniyor, biri liste fiyatı değişmez diyor birisi 1000 lira iniyor, diğeri ek bir sürü malzemeyi hediye veriyor mesela. Pazarlık yapmaktan çekinmeyin.
Hocam ihtiyaca binaen değişiyor fiyatlar evet. Satıcı nakit çevirmek zorunda kalırsa, düşük karlarla satabiliyor. Ama karından epey fedakarlık yaparak tabiki. Bütün markalarda mevcut bu durum nerdeyse. Sizin gibi araştıran, arayıp soranlar bunu farkediyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: rasitfd
yol bisikletinde hızlı olmak için asıl ama asıl kural basit bir fizik kuralıdır. ağırlık ve dönen nesnelerin ağırlığı. ağırlık senin kilondur. ne kadar hafifsen o kadar hızlı gidersin. illa tırmanış vs gerekmiyor ortalama yollarda bu kural geçerlidir. ikinci ana kural ise dönen nesne ağırlığı yani jant setin ve lastiklerin ne kadar hafif olursa o kadar kolay çevrilir yolda akarsın. pro lar için yok profil jant yüksek hızı korur yada en hafif grup seti almalıyız vs gibi durumlar olabilir ortalama bir insan bu konular çok gereksizdir. zira ülkemizde profesyonel yol bisikletiçi sayısı 10 u geçmez ama kilolarına bak 60 kg yi geçmezler. ünlü pantani dediğiniz adam 50 kgdır. vay müthiş tırmanıcı falan. 50 kg biri tabiki en önce tırmanır bu basit bir fizik kuralı. siz hiç 50 kg 35 yaşında adam gördünüz mü? arasan bulamazsın. bu sporda zayıf olmak esas kuraldır. örneğin ben 90 kg'ım. bana dura ace campy bora ultra jantlı bir karbon ver hatta tubular lastik olsun. 60 kg bir arkadaşa da 105 setli bir alu bisiklet ver. jantı başlangıç mavic aksium olsun. lastiğide 4000 sII. ben sabah kadar uğraşsam bu kişiyi geçemem. 90 kg olanların hiçbiri pro değilse geçemez. kaldıki teknolojinin en iyilerini kullanmama rağmen. 30 kg bir farkı iyi bir jantla vs tolere edemezsin. o yüzden hafif olucan ve hafif bi jant alıcan. o zaman uçarsın.
bravo hocam, çok güzel yorum...

• Beğen
Tepkiler: Roadlover
Alismak zaman alacak, cabuk yoruluyorum. Gerci karantina surecinde hareketsiz gecen aylar ve alinan kilolarin etkisi buyuk. Fakat hizlanmasi olsun,cevikligi olsun cok hosuma gitti.

Herkese selamlar sevgili bisiklet severler. Küçük yaştan beri tutkunu olduğum bisiklet dünyasına uzun zaman sonra tekrar dönüş yapma niyetindeyim. Önceleri ne tür olduğunu bilmeden amortisöreri olan,kalin tekerli, adı sanı belli olmayan MTB diye tabir edebilecegimiz bisiklet ile bu sevdaya başladım. Yıllar sonra okulu bitirdik iş güç sahibi olduk. Şimdi gücüm el verdiğince bir bisiklet alma niyetindeyim. Bu sefer mümkün mertebe yol ortaminda, sahilde bulununa bisiklet yollarında turlamak için bisiklet arayisindayim. Bu sebeple yol bisikleti bakmaya başladım. Lakin yol bisikletlerinin teker genişliğinin ince olması hasabiyle İstanbul'un pek de düzgün olmayan yol şartlarında zorlanmak da istemiyorum. Bana yol bisikleti formlarında ama ondan biraz daha geniş teker genişliğine sahip bisilelt önerirseniz sevinirim. Araştırmalarım sonucunda karşıma bu formatta gravrl ve cyclecross türleri çıktı. Bütçem 3500 TL civarlarinda. Önerilerinizi bekliyorum.

@Yasuoman merhaba hoş geldiniz.

Evet istekleriniz sonucunda arastirmalariniz doğru kapiya çıkmış. Size hitap eden disiplinler Gravel ve Cyclocross.

Bu alandaki genel bisikletler:
Mosso Monza ve GRV serisi modelleri.
Corelli Goat serisi,
Carraro G0 G2(fiyat biraz yüksek)
Bisan All Trail ve Grand Tour Eco(tam gravel olmasa da yine de yakın bir konumda 28 lastik ve karbon maşa var)

Bunlari biraz araştırın. Şekil şemal olarak begenebileceginiz bir bisiklet olmali. Sonrasında grupset olarak değerlendiririz tabii ki fiyat bandinizin dahilinde.

Son düzenleme:
@amasseia hocam vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için tesekkurler. bahsettiğiniz modeller şeklen güzeller. Detaylara baktığımızda kullanılan setlerde farklılıklar var. Günün sonunda benim bütçeme uygun beni uzmeyecek güven verecek bir alet olması yeterli.

@Yasuoman Gravel bisikletlere özel Shimano m'nu GRX grupsetleri kullanilmaya basladi ancak belirttiginiz fiyata GRX donanim maalesef bulunmuyor.

Grx olmamasi da dunyanin sonu degil tabiki ve sizin isteginiz yol bisikleti formunda biraz daha konforlu sürüş.

Mosso Monza kullan arkadaşlar var Cyclocross tarzında ve kullanıcıları genel olarak memnun. Sora-Acera kompanentler mevcut. 3.600-3.700 civari fiyat.

Bisan'ın Grand Tour Eco modelini de cok beğendim. Fiyatı size uyuyor, Sora grupset ve karbon maşa akıl çeliyor. Biraz daha geniş teker oldugundan daha konforludur. Ancak bagaj delikleri yok çok önemliyse.

Bu iki bisiklet de gayet güzel, bunlar içinden icinize sinene yönelin derim.

• Beğen
Tepkiler: OmerMuratYıldız
herkese merhaba, şehir içerisinde asfalt yolda kullanmak üzere yeni bir yol bisikleti arayışındayım. 4.000 tl civarında bütçem var. yaptığım araştırmalarda neticesinde aşağıdaki alternatifleri uygun görüyorum. siz tecrübeli arkadaşların yorumlarını da almak isterim.

- triban rc500
- peugeot r14 tiagra alloy
- bisan grand tour
- bisan rx 9500

şekil olarak en çok hoşuma giden triban rv500 oldu. decathlonda stokta da var. L boyu tam bana uygun. (178cm 80kg)

Bütçenize bisan rx9400 girer. Tiagra setli 54 kadrosunun size uyma ihtimali Yüksek. Diger ikisi bütçenize yüksek kalir. Daha piyasada yok.
R14 güzel bir bisiklet. Arkadaşa alıyoruz, ama daha üretilmedi bu da. Tiagra setli.
Decathlon rc500 sora setli. Diğerlerine göre dezavantajlı.

Bütçenize bisan rx9400 girer. Tiagra setli 54 kadrosunun size uyma ihtimali Yüksek. Diger ikisi bütçenize yüksek kalir. Daha piyasada yok.
R14 güzel bir bisiklet. Arkadaşa alıyoruz, ama daha üretilmedi bu da. Tiagra setli.
Decathlon rc500 sora setli. Diğerlerine göre dezavantajlı.

cevabınız için teşekkürler. önerdiğiniz bisan rc9400'ü ben de web sitelerinde görmüştüm fakat tasarımını beğenmedim.

peugeot r14 tiagra n11.com da satışta var gözüküyor. P313670430 olarak arayınca görebilirsiniz.
herkese merhaba, şehir içerisinde asfalt yolda kullanmak üzere yeni bir yol bisikleti arayışındayım. 4.000 tl civarında bütçem var. yaptığım araştırmalarda neticesinde aşağıdaki alternatifleri uygun görüyorum. siz tecrübeli arkadaşların yorumlarını da almak isterim.

- triban rc500
- peugeot r14 tiagra alloy
- bisan grand tour
- bisan rx 9500

şekil olarak en çok hoşuma giden triban rv500 oldu. decathlonda stokta da var. L boyu tam bana uygun. (178cm 80kg)

Ayrıca Carraro 052 ve Scott Speedster 40 da bu kıstasların içerisine giriyor. Onlarla ilgili yorumlarınızı da öğrenmek isterim.

Son düzenleme:
Geri