Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

54 de ufak olur , 52-36 11 28 hertürlü yeni başlayan yorar. Performans beklentisi olmayan biri için çok gereksiz. Zaten kg problemi var. Kadanslı sürüş ile hem yağ yakar hem rahat sürer
Hocam bisanda kadrolarda top tubeler uzun. 54 kadronun top tube muhtemelen 55 cm gelecektir. Genelde kadroları seat tube a göre veriyorlar bizim memlekette. O yüzden küçük olacağını düşünmüyorum.
Bence de yeni başlayan biri için 50-34 11-32 daha iyidir. Bu oranları veren stock bir bisiklet bulması zor sadece tr için. Malı düşüncelerden dolayı(40-50 tl) firmalar uzun bacak aktarici ve 11-32 ruble kullanmıyor. Grand tour eco tavsiye etmemin nedeni her ne kadar sora set de olsa bu oranları vermesi.

Scudo
peki grand tour un alt borusunun yukarı doğru kavisli olması kadronun sağlamlığı açısından sıkıntı olır mu biraz farklo duruyor sanki

O kavisin nedenini pek anlayamadım, onun için yorum yapamayacağım.

• Beğen
Tepkiler: OmerMuratYıldız
@hamlet2006 @Mustaac peki grand tour un alt borusunun yukarı doğru kavisli olması kadronun sağlamlığı açısından sıkıntı olır mu biraz farklo duruyor sanki
Hocam kadro sağlamlığına o bölgenin bir etkisi olacağını düşünmüyorum.muhtelemen uzun tur kadrosu olduğu için rahat bir acı yakalamak amacıyla tasarlanmış bir detay. Amaçsız olduğunu düşünmüyorum.
Firmalar genellikle Dropbar li kadroları ya tırmanış, ya yol, ya da endurance tarzı üretiyor. Bisan bu kadroda biraz da tur bisikleti havası yakalamaya çalışmış gibi. O kavisin nedeni gereğinden fazla uzun bir alın borusunu daha kısa bir reach ile harmanlamak gibi geldi. Bu sayede sürücü dik bir oturuşta sahip olacak tur bisikletine benzer bir şekilde. O boruyu düz yapsa top tube ve reach mesafesi uzayacak, sürücünün biraz daha yatması gerekecek. Konfor odaklı tasarlanmış gibi gibi... Tabi bu benim yorumum, üstadlar daha doğrusunu bilir.

Son düzenleme:
IMG_20200502_235844.jpg

Alt borunun alın borusuyla birleştiği yerde belli belirsiz bir kavis var. Okla işaretlediğim yer göz yanılmasına sebep oluyor.

MTB kadrolarının alt borularının tam tersi bir kavis varmış gibi duruyor.

225186 dosyayı görüntüle

Alt borunun alın borusuyla birleştiği yerde belli belirsiz bir kavis var. Okla işaretlediğim yer göz yanılmasına sebep oluyor.

MTB kadrolarının alt borularının tam tersi bir kavis varmış gibi duruyor.
Görsel bir tercih olma ihtimali yüksek. Bu şekilde çirkin görünen(göreceli) uzun bir alın borusunu kavis vererek gizlemişler gibi.
Yukarıdaki resim muhtemelen 52 kadro. 52 kadro için çok uzun bir alın borusu var bisiklette.

Dosyalar

• S00503-00041359.jpg
    S00503-00041359.jpg
    9,1 KB · Okunma: 34
  • Beğen
Tepkiler: amasseia ve CNC
Selamlar dostlar
Carraro 062 2019 model ikinci el alacağım ama jantlar r5 seti var fiyatıda 3500 TL sizce alınabilirmi
Bana başka tavsiyelerde edebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Fiyatı çok iyi, set nerdeyse o fiyat.(2019 da r7000 var) bence alınır.

• Beğen
Selamlar dostlar
Carraro 062 2019 model ikinci el alacağım ama jantlar r5 seti var fiyatıda 3500 TL sizce alınabilirmi
Bana başka tavsiyelerde edebilirsiniz

Bir yaşında ve 105 setli bir bisiklet için gayet iyi fiyat. Hasarlı bir aksamı yoksa tabii.

Düşündüğüm bisikletin jant seti

Jant seti niye değişmiş ki yanlış hatırlamıyorsam (emin değilim ama stok jantı daha iyiydi) bi onu düşündüm.
yoksa daha eski modellere (105 5800 lu) bu fiyatı istiyorlar.

Bisan'ın internet sitesinde yanlış bir görsel var. Grand Tour Eco'da Sora vites olmasına rağmen fotoya bakarsanız 105 setli grand tour fotoğrafı paylaşılmış

• Beğen
Tepkiler: smhkvs
Jant seti niye değişmiş ki yanlış hatırlamıyorsam (emin değilim ama stok jantı daha iyiydi) bi onu düşündüm.
yoksa daha eski modellere (105 5800 lu) bu fiyatı istiyorlar.
Hocam çok bir fark yok stok jant ile shimano rs010(veya Rs100) arasında. Bu fiyata bedava kaçırmayın bence.

Bence de öyle dediğim gibi set o fiyat. Asıl sormamın sebebi kaza vs mı oldu da benzer jantla değişti. (Bu arada bilgi için sağolasın)

• Beğen
Tepkiler: CNC
@Cem Coşkun Muhtemelen o fazlalık sağlamlığı arttırmak için ekstra kaynak yüzeyi oluşturmak içinyapılmıştır. Alın borusunun arkasında bir doluluk oluşturulmuş böylece. Borunun çapı kadar kaynak yapılacakken neredeyse iki katına çıkmış yüzey

Merhaba arkadaşlar,

Elimde 2019 model Carraro 042 var, Sora setli. Aralık ayından beri kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntısı yok, sürüşünden vs. memnunum ama görünce gözlerimi kanatıyor. Rengini gerçekten hiç sevmiyorum 😀

Birkaç tane Sora set Mosso ilanı gördüm. Fiyat açısından sormuyorum, sadece bisiklet dünyasında yeniyim ve elimdekini satıp bu veya başka bir Mosso alsam hata mı etmiş olurum öğrenmek istiyorum. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Hocam miguel indurain'i nereye konumlandiracagiz bu kurallara gore? Kendisi 80 kg civari ceikiyormus yaristigi zamanlarda, 5 kez ard arda tdf kazanmis.
O dönem ne derece doping kontrolü yapılıyordu ki? Lance A. 'yı bile yakalamaları yıllar sürdü. Tdf yıldızlarına bakarsanız kask giymeye de gerek yoktu

• Beğen
Geri